Kolme toivetta: Hermes tarvitsee ennen kaikkea tasapainoa

MESTIS / Artikkeli
Pettymys. Sitä on ollut Hermeksen syyskausi.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Kokkolan Hermeksen syksy ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Näin joulun alla Jatkoajassa toivotaankin, että joulupukin lahjasäkistä löytyisi apuja kokkolalaisten tukalaan tilanteeseen.

Hermes sai kauden alussa rämpiä läpi seitsemän tappion, kunnes lokakuun lopun tienoilla kokkolalaispoppoo sai ensimmäisen voittonsa ja vielä varsinaisella peliajalla melko selkein lukemin. Tämän jälkeen Hermes alkoikin ailahdella kokien vuoron perään murskavoittoja ja murskatappioita. Yhtenä iltana maaleja mätettiin vastustajan verkkoon kuusi ja seuraavana iltana vastustaja mätti Hermeksen verkkoon osumia seitsemän.

Lopulta meininki alkoi mennä niin sekavaksi, että pitkään Hermeksessä valmentanut Antti Karhula väistyi ja uutta päävalmentajaa ryhdyttiin metsästämään.

Tasapaino pelaamiseen onkin se asia, jota kokkolalaiset nyt tarvitsevat. Omissa soi aivan liikaa, eikä vastustajan maalille päästä millään. Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että Hermes luisuu aina vain lähemmäs karsintasarjaa.

Joulupukki, Jatkoajalla on Hermekselle kolme toivetta, jotka toivomme, että toteutat.

1. Omissa ei saa enää paukkua − puolustus kuntoon

5-6, 0-7, 2-7, 5-8. Siinä joulutaukoa edeltäneiden neljän pelin loppulukemat. Hermes päästi siis viikossa 27 maalia.

Ylipäätään syyskaudella kokkolalaisten omassa päässä on soinut huomattavasti enemmän kuin vastustajan päässä: vastustaja on päässyt yllättämään Hermeksen peräti 101 kertaa ja maaliero on tauolle lähdettäessä -38. Näiden lukemien myötä niin puolustuksen kuin maalivahtienkin olisi syytä herätellä itseään.

Rohkeutta ja järjestelmällisyyttä puolustukseen – siinä Hermeksen toivelistan ensimmäinen toive. Kevättä kohti mentäessä maalieron on kavennuttava ja otteluiden lopputulosten tulee olla maltillisempia, mikäli Kokkolassa halutaan välttyä suuremmilta katastrofeilta.

2. Enemmän loistoa hyökkäyspeliin

Ja jos päästettyjen maalien määrä pistää pohtimaan puolustuksen tilaa, antaa tehtyjen maalien vähäinen määrä syytä huoleen hyökkäyspään asioissa. Hermes on tehnyt maaleja vähiten koko sarjassa, 63. Myös ylivoimalla joukkue on tällä hetkellä Mestiksen huonoin 11 tehdyllä maalillaan.

Puolustuksen lisäksi joulupukki voisi tänä vuonna tuoda rohkeutta ja järjestelmällisyyttä myös hyökkäykseen. Hermeksen on jo aikakin palata takaisin siihen uskottavan haastajan rooliin, johon se kuuluukin.

3. Karsinnat on vältettävä

Keväällä 2015 Hermes teki kauan odotetun paluun Mestikseen, kun se Suomi-sarjasta ponnisti kymmenen vuoden tauon jälkeen pykälää ylemmäs. Alun vaikeuksien jälkeen Hermes sopeutui korkeammalle sarjatasolle hyvin ja toisella kaudellaan Hermes alkoi olla hyvinkin varteenotettava kärkipään joukkueiden haastaja. Kokkola on siis erottamaton osa Mestis-karttaa.

Siispä munailuille ei ole varaa. Kolmantena kokkolalaisten toivelistalla on toive siitä, että karsinnoilta vältyttäisiin. Sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi valahtaneella Hermeksellä on yhdeksän pistettä matkaa kymmenentenä olevaan IPK:hon eli töitä on alettava tehdä heti, jotta ero ei pääse kasvamaan entisestään. Nykyvireellään Hermeksen kohtalo karsinnoissa voisi olla se kaikkein pelätyin.

Ja jos pukki vielä yhden ekstratoiveen kuulisi, olisimme tyytyväisiä: tuo Hermeksen uudelle valmennustiimille paljon rohkeutta ja itseluottamusta, keitä he sitten tulevatkaan olemaan. He tarvitsevat sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle