Kolme syytä: Miksi Kiekko-Vantaa jäi hopealle?

MESTIS / Artikkeli
Simo Mälkiä oli kiitollinen pelaajiensa tahtotilaan ja sitkeyteen.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa ylsi hopealle tämän kauden Mestiksessä. Kolme seikkaa, mitkä vaikuttivat kauden päättymiseen hopeaan, ovat hyvät maalivahdit, uusi pelisysteemi ja altavastaajan helpompi rooli.

Kiekko-Vantaa pelasi parhaan runkosarjan 14 vuoteen, kun lohipaidat ylsivät Mestiksen finaaleihin pitkästä aikaa. Puolivälierissä kaatui vaisuhko Jokipojat ja tiukan kamppailun jälkeen välierissä TUTO.

1. Maalivahtien hyvä taistelutanner

Lohipaitojen maalivahtiarsenaali oli tällä kaudella vankkaa laatua, pyyteetöntä torjumista ja upeita pelinratkaisutorjuntoja. Jani Kautto valittiin odotetusti maaliskuun Mestiksen pelaajaksi torjumalla neljä ottelua 96 prosentin torjuntavarmuudella.

Joukkueen kakkosmaalivahti Aaro Peltonen pelasi ehjän kauden niissä peleissä, joissa pääsi kaukaloon. Kun ottelut kovenivat, Kautto lunasti ykkösmaalivahdin paikan, ja Peltonen joutui luukkuvahdiksi.

Muuten hieno kausi sai kolauksen finaalisarjan alussa, kun Kautolta lipsahteli helpohkoja laukauksia selän taakse. Lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä luotti kuitenkin jokerilainaan, ja se kannatti.

2. Uusi pelisysteemi koetuksella

Kiekko-Vantaan kiekollinen peli on rohkeaa ja vauhdikasta. Kauden aikana joukkue hitsautui yhteen, ja useat pelaajat ylsivät parhaaseensa. Taktiikkana oli avata nopeasti alhaalta kiekkoja, ajaa hyökkääjien osalta maalille ja karvata kahden miehen voimin.

Syy miksi Kiekko-Vantaan kausi päättyi hopeaan, on lähinnä henkisellä puolella. Kaksi ensimmäistä ottelua vantaalaiset ottivat nokkaan savonlinnalaisilta, ja ottelusarja sai käänteen SaPKon puolelle.

Äkkiä oltiin siinä pisteessä, että mestaruuteen vaadittiin neljä voittoa putkeen, eikä tuollainen tilanne ole helppo kenellekään. Neljäs finaali oli tasaisin kaikista sarjan otteluista, mutta varsinainen kirsikka kakun päälle jäi saavuttamatta.

3. Altavastaajan helpompi rooli

Kiekko-Vantaa osoitti jo runkosarjassa, että se kykenee voittamaan jokaisen joukkueen, ja niin he periaatteessa tekivätkin. Lopulta parempi joukkue löytyi, joten vantaalaiset eivät olleet vielä valmiita mestaruusjuhliin.

Lohipaidat saivat ottelusarjan alkuun altavastaajan roolin. Sääli, että se rooli pysyi voimassa loppuun asti. Täten voi todeta, että Kiekko-Vantaa voi olla ylpeä hopeasta ja sivuta 14 vuoden takaista hopeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle