Kolme syytä: LeKin kausi alkoi ja päättyi liian aikaisin − Heljanko oli vain yksi mies

MESTIS / Artikkeli
Heljanko teki kauden aikana kaiken minkä pystyi.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi pelasi nousujohteisen kauden, mutta kova yritys ei riittänyt runkosarjaa pidemmälle. Lempäälässä koettiin kauden aikana monia hienoja hetkiä ja nähtiin lukuisia huippusuorituksia.

LeKin kausi päättyi JYP-Akatemialle kärsityn 3−1-kotitappion myötä runkosarjaan. Voittokaan ei olisi riittänyt, sillä Jokipojat kellisti omassa ottelussaan Espoo Unitedin. LeKi ja Jokipojat kamppailivat aivan viimeiselle kierrokselle asti siitä, kumpi pääsee viimeisenä mukaan pudotuspeleihin.

1) Hidas sytytys

Tärkeimpänä ja ensimmäisenä syynä LeKin jäämiseen runkosarjaan on se, että vaikka joukkue pelasi marras-joulukuussa aivan uskomattoman tehokasta jääkiekkoa ja voittoja ropisi joukkueen laariin harva se ilta, joulun tultua LeKi muuttui kuitenkin takaisin tavalliseksi Mestis-joukkueeksi, eikä voittoja tullut enää samalla tahdilla.

Yksinkertaisuudessaan LeKin kone käynnistyi liian myöhään, eikä hyvä loppusyksyn vire kantanut riittävää hedelmää runkosarjan päätökseen asti. Mikäli päävalmentaja Miikka Kuuselan suojatit olisivat onnistunut keräämään pisteitä tasaisemmin heti kauden alusta lähtien, voisi tulos tällä hetkellä olla jokin aivan toinen kuin yhdeksäs sija.

2) Yksi Heljanko ei riittänyt

Toinen syy siihen, ettei LeKi päässyt pelaamaan pudotuspelejä on se, että maalivahti Christian Heljanko ei tehnyt maaleja. Tämä hieman ironisesti sanottuna siksi, että Heljanko pelasi liki joka ilta etenkin kevätkaudella uskomattomalla tasolla, ja auttoi pelaamisellaan LeKiä niin paljon kuin suinkin pystyi.

LeKillä oli monta ihan hyvää pelaajaa, mutta fakta on, että LeKin paras pistemies Tomi Peltonen löytyy vasta pistepörssin 30. sijalta. Se ei ole riittävän hyvä tulos ajatellen joukkuemenestystä. Vaikka joukkuemenestys onkin tärkeintä, yleensä huippuyksilöiden onnistumiset heijastuvat joukkueen pärjäämisenä sarjataulukossa.

3) Hei, siellä on peli!

Kolmantena esiin nousevat LeKin heikot yleisömäärät. Vaikka Lempäälän jäähalli onkin pieni, ei lempääläläisyleisö silti löytänyt tietään halliin, eikä pitänyt sellaista mekkalaa, kuin LeKi olisi tuekseen tarvinnut. Kylmässä ja hiljaisessa hallissa on vaikea kuvitella kenenkään niittävän mainetta.

Muutamissa otteluissa kauden aikana oli hyvä meininki päällä, kuten esimerkiksi Lassi Mattilan paidanjäädytyspelissä, mutta vastaavan tunnelman soisi olevan läsnä viikottain.

» Lähetä palautetta toimitukselle