ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Koivisto katsomoon!

LIIGA / Artikkeli
Kun Jokerit viimeksi voitti mestaruuden keväällä 2002, olivat Tom Koivisto ja Pavel Rosa joukkueen avainpelaajia. Kun Jokerit ja Kärpät kohtasivat keskiviikkona, oli kaksikko ensi kertaa yhtä aikaa liigakaukalossa sitten tuon kevään ratkaisevan finaalin. Toinen näytti olevansa edelleen samalla tasolla kuin yli seitsemän vuotta sitten, toinen sen sijaan oli ottelun huonoin pelaaja.

Jokerit on joukkueena alisuorittanut kauden alussa reilunlaisesti. Silti toiset pelaajat ovat pystyneet täyttämään roolinsa paremmin kuin toiset. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu eittämättä Tom Koivisto. 35-vuotias puolustaja on kerännyt pääasiassa ylivoimalla mukiinmenevän pistesaldon 1+4, mutta muuten Koiviston suoritustaso on ollut valtava pettymys.

Yksi Koiviston alkukauden heikoimmista otteluista osui keskiviikolle. Puolustuspään kaksinkamppailuissa pakki oli totutun heikko. Lisäksi avaussyötöt karkailivat pitkiksi tai vastustajille. Kaiken huipuksi Koivisto tarjoili Kärpille harhasyötöllään 3–1-maalin ja istui ansaitusti jäähyaitiossa vieraiden neljännen osuman aikana.

– Hän on ollut lievässä kuumeessa pari päivää, mikä ei helpottanut tätä peliä, puolusteli päävalmentaja Hannu Aravirta suojattiaan, vaikka myönsikin, että Koiviston suoritus oli ailahteleva ja että tältä odotetaan enemmän.

– Vanha sanonta on, että on 40 000 000 syytä, muttei mitään puolustusta. Tompan syy on se, että on ollut edelleen rikkinäinen kesä. On olkapäätä, on polvea, on nilkkaa, Aravirta luetteli.

Vaikka Koivisto onkin ollut yksi joukkueen näkyvimmistä ja nimekkäimmistä alisuorittajista, hän on ollut kaukana ainoasta. Onnistujat ovat olleet vähissä.

– Ennen tätä peliä laskin, että meillä on neljä tai viisi pelaajaa, jotka ovat olleet omalla tasollaan. En syytä ketään pelaajaa, mutta se kertoo onnistumisesta. Se kertoo myös minun onnistumisestani, ei se ole pelkästään pelaajasta kiinni, Aravirta muistutti.

– Koiviston Tomppa on yksi niistä pelaajista, joita minun pitää pystyä auttamaan omilla jutuillani ja tekemisilläni, että hän nousee sille tasolle, mihin hän pystyy.

Ainakaan valmennusjohdon luottamuksesta Koiviston nousu tuskin jää kiinni. Kärppiä vastaan veteraanipuolustaja pelasi yli 24 minuuttia, vaikka epäonnistui lähes kaikessa mahdollisessa. Ylivoimapelissä Koiviston kovalle laukaukselle on toki edelleen käyttöä, mutta tasakentällisin hän on tällä hetkellä joukkueelleen ainoastaan rasite. Kun kokoonpanoon voi nimetä tällä kaudella käytännössä vain kuusi puolustajaa, tulisi Koiviston paikan tähänastisilla suorituksilla olla katsomon puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle