KJT nousi lopussa Ahmojen ohi

MESTIS / Artikkeli
KJT ja Ahmat pelasivat vauhdikkaan ja runsasmaalisen harjoitusottelun lauantaina Järvenpäässä. Kotijoukkue voitti niukasti 5-4 siirryttyään johtoon ensimmäisen kerran vasta reilut kolme minuuttia ennen loppua.

Ahmat parempi alussa...

Ottelun alku oli täydellistä Ahmojen hallintaa, kuitenkin tehotonta sellaista. Heikki Kokkonen KJT:n maalissa teki pari loistotorjuntaa, ja vierailijoista Juha-Pekka Loikas ja Anssi Michael epäonnistuivat hyvissä tilanteissaan. Ahmojen maalilla debytoinut Pietari Karhumaa torjui ensimmäisen kerran vasta reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Pari minuuttia ennen erätaukoa Ahmojen hallinta tuotti lopulta tulosta, kun laitahyökkääjä Jan Telavuori purjehti näyttävästi järvenpääläispakkien keskeltä ja syötti Janne Lehtiselle, jonka laukaus löysi tiensä maaliin rautojen kautta.

Toisessa erässä KJT pääsi vauhtiin mukaan, ja kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin juhli Ahmat, joka kasvatti maalitiliään ylivoimalla Samuli Piiroinen kiinnipitämisjäähyn aikana. Tomi Lindfors sai kiekon haltuunsa ruuhkasta ja laukoi voimalla ohi maalivahti Kokkosen. KJT:n kavennus tuli heti seuraavassa vaihdossa, kun kotijoukkue voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja Miikka Lindholm ampui takanurkkaan.

2-2 –tasoitusmaaliin teki esityön Janne Turpeinen, joka toi kiekon laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja laukoi kovaa. Karhumaa torjui eteensä, ja Piiroinen pääsi siirtämään kiekon maaliin. Ahmat siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon osumalla, jossa juniori-ikäiset Tukosen veljekset olivat molemmat mukana. Olli Tukonen avasi omasta päästä, Lindfors toi kiekon ylös ja antoi poikittaissyötön, josta Lauri Tukonen onnistui.

Erän lopulla Ahmat oli tehdä jo neljännen maalinsa, mutta Loikaksen harhautusten seurauksena kiekko ei löytänyt tietään kuin pystytolppaan asti.

... ja KJT lopussa

Kolmannen erän aluksi Ahmat onnistui neljännen kerran maalinteossa, kun Lauri Tukonen teki toisen maalin, joka oli lähes toisinto edellisestä. Syöttäjänä oli tälläkin kertaa ketjun toinen laitahyökkääjä Lindfors. Heti perään Ahmat sai uuden ylivoimahyökkäyksen kahdella yhtä vastaan, mutta Aki Kaskinen ei onnistunut Telavuoren syötöstä. KJT sen sijaan onnistui kaventamaan alivoimalla, kun Piiroinen karkasi Mikko Vesterisen pystysyötöstä alivoimalla.

Ottelun käännekohta tapahtui erän puolessa välissä. Tuplamaalintekijä Lauri Tukonen loukkaantui kahden ahmapelaajan törmäyksessä, ja vauhdikkaasti neljällä kentällä pelannut vierailija joutui supistamaan kolmeen pelaavaan kentälliseen. Ote siirtyi KJT:lle, joka onnistui maalinteossa kahdesti maalinedusruuhkasta. Ensin kiekon survoi verkkoon kymmenen minuutin käytösrangaistuksen aiemmin kärsinyt Janne Sinkkonen, ja voittomaalin viimeisteli Matti Lievonen.

Onnistujia

KJT:n paras kentällinen oli kokeneen liigahyökkääjä Tommi Sovan johtama ykköskentällinen, jossa laidoilla pelasivat Piiroinen ja Turpeinen. Kolmikko loi selvästi eniten tilanteita, vaikka ei maalinteossa onnistunutkaan kuin kertaalleen. Muista hyökkäjistä Janne Vilhunen järjesteli pari hyvää maalitilannetta. Puolustuksessa Kai Öhberg antoi kertaalleen alimpana miehenä karkean harhasyötön suoraan karvaavalla ahmahyökkääjälle.

Ahmat oli matkassa lähes parhailla kenttäpelaajillaan, kun sopimuspelaajista puuttui vain laitahyökkääjä Santeri Salminen. Etenkin avauserässä kaikki neljä kentällistä saivat pelin pyörimään KJT:n päädyssä. Tehokkain yhdistelmä oli kolmesta maalista vastannut Jan Erikssonin johtama yhdistelmä, jonka toisella laidalla Lindfors pyöritti peliä jälleen mallikkaasti. Toisen ottelunsa Ahmoissa pelannut laitahyökkääjä Lauri Heinonen ei saanut pistetiliään auki, mutta pelasi muutoin vahvan pelin ja taklasi hanakkaasti, vaikka ei mikään jättiläinen olekaan. Oikein pirteä oli myös Telavuori.

Ahmojen vaisuimpia oli Mikael Kylmämaa. Pienikokoinen Kylmämaa liikkuu kyllä vauhdikkaasti, mutta ei ole saanut kolmen pisteen FPS-pelin jälkeen mitään aikaiseksi.

Maalivahdeista KJT:n Kokkonen oli pienikokoista virkaveljeään Karhumaata varmaotteisempi.

Ottelun tilastot

KJT – Ahmat 5-4 (0-1, 2-2, 3-1)

17.43 0-1 Lehtinen (Telavuori)

22.09 0-2 Lindfors (Korkeavuori) yv

22.42 1-2 Lindholm (Vilhunen)

28.38 2-2 Piiroinen (Turpeinen)

32.51 2-3 L Tukonen (Lindfors, O Tukonen)

40.47 2-4 L Tukonen (Lindfors, Eriksson)

42.24 3-4 Piiroinen (Vesterinen) av

54.11 4-4 Sinkkonen (Ryhänen)

56.49 5-4 Lievonen (Vilhunen, Vara)

Maalivahdit:

Heikki Kokkonen (KJT) ja Pietari Karhumaa (Ahmat)

Rangaistukset:

KJT 5x2 min + Janne Sinkkonen 10 min, Ahmat 3x2 min

Katsojia 136.

Kentälliset

KJT

Samuli Piiroinen – Tommi Sova – Janne Turpeinen

Janne Sinkkonen – Sami Ryhänen – Mikko Vesterinen

Miikka Lindholm – Matti Lievonen – Janne Vilhunen

Niko Harju, Tomi Laaksonen

Tero Paappanen – Pasi Engman

Perttu Kopola – Kai Öhberg

Fredrik Vara – Simo Väänänen

AHMAT

Anssi Michael – Juha-Pekka Loikas – Lauri Heinonen

Lauri Tukonen – Jan Eriksson – Tomi Lindfors

Pasi Pieninkeroinen – Tommi Elomo – Mikael Kylmämaa

Aki Kaskinen – Janne Lehtinen – Jan Telavuori

Olli Korkeavuori – Tuomo Hirvonen

Juha Kaunismäki – Turo Virta

Ville Raatikainen – Kim Sjöblum

Olli Tukonen

KJT pelaa kotonaan vielä yhden harjoitusottelun (la 15.9.). Ahmojen seuraava ottelu on Mestiksen sarja-avaus KalPan vieraana 19.9. Kotijäälle hyvinkääläiset luistelevat UJK:ta vastaan lauantaina 22. päivä.

Ahmojen epävirallisen harjoituspistepörssin tehokkaimmat olivat Lindfors (3+5), Eriksson (2+5) ja Lauri Tukonen (2+3).

» Lähetä palautetta toimitukselle