Kisapuiston uusi kevät

LIIGA / Artikkeli
Kisapuiston remontti on loppusuoralla ja tänään yleisö pääsi nauttimaan ensi kertaa uudistetun hallin tarjonnasta. Seinät ovat entistä kauempana ja paikat kiiltelevät uutuuttaan, mutta Kisapuiston tuttu kotoisa tunnelma on onnistunut säilymään. Parannellun hallin myötä SaiPan tulevaisuudennäkymät muuttuivat kertaheitolla paremmiksi.

Vanhanaikainen jäähalli piinasi SaiPaa vuosikausia, kunnes 27.10.2003 Lappeenrannan kaupunginvaltuusto julisti ahdistuksen päättyneeksi näyttämällä remontille vihdoin vihreää valoa. Kovasti odotetun remontin toteutuminen merkitsi syöksykierteessä olleelle SaiPalle uutta mahdollisuutta parempaan huomiseen ja lähivuosien aikana kovia kokenut lappeenrantalainen kiekkoväki otti uutisen iloiten vastaan. Hyvästi ahtaat käytävät, rapistuvat seinät ja hämyinen valaistus – tervetuloa aitiot, pehmeät penkit ja nykyaika!

Tänään sinne sitten pääsi. Läpi kesän oli kuulunut mielenkiintoisia informaatiohiukkasia remontin edistymisestä ja halliin tulevista uudistuksista, mutta tänään niitä pääsi todistamaan vihdoin omin silmin tositilanteessa. Hallia kohti parkkipaikalta käveltäessä huomion kiinnitti metallinharmaan värin päällensä saanut Kisapuiston päätyseinä ja orastava ajatus teollisuushallimaisesta olemuksesta kukistui silmän löytäessä saipankeltaisena hohkavan uudisrakennuksen hallin kulmalta. Pikainen kävely hallin ympäri vahvisti positiivista tunnelmaa, sillä uuden pintaverhoilun sekä laajennusosien yhteensopivuus sai Kisapuiston näyttämään siltä miltä pitääkin. SM-liigajoukkueen kotihallilta.

Vaikka ulkoasu onkin ehostunut, on suurin myllerrys käynyt seinien sisällä. Katsojia palvelee nyt pitkälti toista tuhatta uutta neliömetriä ja vanhaan ahtauteen tottuneille huomattavasti väljemmiltä tuntuvat tilat ovat ensimmäinen asia, jonka sisään tullessaan huomaa. Lisääntynyt lattiatila on käytetty tarkasti hyväksi uusien palvelupisteiden myötä, mutta muutamaa pullonkaulakohtaa lukuun ottamatta käytävillekin on riittänyt lisämetrejä.

Katsomon puolella huomio kiinnittyy kahteen asiaan. Ensin silmä löytää Kisapuiston yleisilmettä eniten muokkaavat uudistukset: radan puoleiselle sivulle rakennetut aitiot. Ennen remonttia Lappeenrannan jäähalli tarjosi erittäin niukat mahdollisuudet SaiPan yhteistyöyrityksien toimintaan ja tyylikkäästi muihin katsomorakenteisiin istuvat aitiot ovat näkyvin osa tilanteen parantumisesta. Aitioiden varustelutaso on kokonaisuudessaan hyvä ja näkyvyys kaukaloon on erinomainen – parempi kuin monissa muissa liigahalleissa. Uutuuttaan kiiltelevien aitioiden jälkeen huomion kaappavat uudet pikimustat tulostaulut, jotka paljastuivat avausottelussa entisiä selkeämmiksi. Ledinäyttö on edellisiin tottuneen silmään lähes liiankin kirkas – aivan kuten hallin uusittu valaistuskin.

Ensimmäinen liigaottelu remontoidussa hallissa jätti jälkeensä tyytyväisen mielen. Tilaa ja palveluita kaivattiin lisää ja niitä myös saatiin. Kestää kuitenkin vielä jonkin aikaa ennen kuin uusitun hallin koko kapasiteetti saadaan käyttöön, sekä SaiPan että yleisön puolesta. Mukavan kummallinen uusi tilanne sinänsä: Kisapuistosta löytyy nyt käyttämätöntä kapasiteettia! Kiitos väsymättömästi remontin puolesta taistelleiden, SaiPalla on nyt mahdollisuus kehittyä liigaseurana. Toivottavasti tuon kehityksen myötä yhä useampi lappeenrantalainen saa kokea ilon hetkiä uudessa ja uljaassa Kisapuistossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle