BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kiitokset lentelivät Mestis-gaalassa

MESTIS / Artikkeli
Reilua pariakymmentä pelaajaa, valmentajaa ja tuomaria muistettiin palkinnoilla, kun jääkiekkoliitto juhlisti päättynyttä Mestis-kautta 2004-05 gaalaristeilyllä. Kehujen ja vaatimattomuuden rennossa ilmapiirissä Jukureiden Mikko Strömberg ja KalPan Tomi Mustonen nappasivat suurimmat palkintosaaliit.

Korusanojen makuun päästiin heti gaalan alussa, kun Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Kalevi Helppolainen veti kauden yhteen.

- Mestiksen suosio ja kiinnostavuus ylitti kuluvalla kaudella kaikki odotukset. Mestis osoitti olevansa kaiken innostuksen arvoinen tarjoamalla hienoa taistelua niin karsintataistelun tuntumassa kuin mitaleista ja mestaruudesta. Hienoa on sekin, että Kouvolan Kiekko käänsi vaikeudet voitokseen ja pelaa edelleen Mestiksessä.

kuvakooste

Kuvia Mestis-gaalasta
[lue lisää]

- Vaiherikkaan kauden kruununa oli edessä häämöttänyt haave noususta SM-liigaan. Tämä unelma toteutuu, kun kaksinkertainen mestari KalPa voitti Mestiksen mestaruuden ja samalla nousi SM-liigaan. Lämpimät onnittelut KalPalle. Kukaan ei voi kiistää, etteikö liiganousu olisi ollut suurin kiihoke loistavasti sujuneelle kaudelle. Tuskin yleisömäärät ja Urheilukanavan katsojaluvut olisivat nousseet näin suuriksi ilman unelmaa huomisesta liigassa. Mestis nousi tilastoissa valtakunnan kolmanneksi katsotuimmaksi sarjaksi, Helppolainen ylisti.

- Erityismaininnan ansaitsee myös Vaasan Sport, joka rakensi alueellaan aivan ainutlaatuisen kiekkobuumin. Yleisön valtava kiinnostus kesti alkukaudesta aivan loppuun asti ja toi mukanaan suvereenin yleisöennätyksen Mestiksessä. Kiitoksen ansaitsevat myös kaikki muut Mestis-seurat, jotka osallistuivat toimintaan ja tekivät tästä Mestis-historian loistokkaimman kauden, kuuluivat puheenjohtaja Helppolaisen kiitokset.

uutinen

Kaikki palkitut
[lue lisää]

- Uskon, että tulevaisuudessa urheilullisuus voittaa ja SM-liigaan saadaan jokavuotiset karsinnat. Ilman karsintoja koko suomalainen jääkiekko ja sen uskottavuus kärsii. Mestis-seurojen kanta on, että SM-liiga on avattava ja jokavuotiset karsinnat palautettava.

Lopuksi Helppolainen kohdisti kiitoksensa pelaajille ja faneille.

- Suuren kiitoksen ansaitsevat luonnollisesti myös pelaajat. Ilman heidän sitoutumistaan ja panostaan ei kausi olisi näin onnellisesti loppunut ja mielenkiintoiseksi noussut. Mutta erityisen onnellinen olen, että urheilullisesti sujuneen kauden lisäksi sarjan fanit ja kannattajat ovat seuranneet joukkueidensa esityksiä läpi kauden valtavalla intensiteetillä ja fanikatsomot ovat pullistelleet ennätysmäisesti. Haluan kiittää teitä arvoisat kannattajat, te olette tärkeä toiminnan kulmakivi.

KalPan kiitos kuuluu koko joukkueelle

Tärkeimmän pystin eli Kultaisen Kiekon sai pelaajien keskuudestaan parhaaksi äänestämä jukurivahti Mikko Strömberg. Strömberg valittiin myös valmentajien äänestyksessä ylivoimaisella erolla seuraaviin Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi ja yleisöäänestyksestä heltisi paikka kakkostähdistökentällisessä.

- Aivan loistavat tuntemukset, kuitenkin pelaajien valitsema palkinto. Kiitän Jukureiden organisaatiota ja Risto Dufvaa, että otti meikäläisen Jukureihin kaksi vuotta sitten. Henkilökohtaisesti olin todella pettynyt (kun Jukurit jäi mitalitta tänä keväänä), mutta meikäläisen uran kaksi parasta vuotta on nyt vietetty Mikkelissä. Kyllä Mikkeli on ollut ylivoimaisesti parasta aikaa kiekkoelämässäni, totesi Strömberg.

Tähtimaalivahdin takana pöydän putsasi hyvällä prosentilla mestarijoukkue KalPa, jonka jäsenet kiittelivät kilvan toisiaan.

- Kolmen NHL-pelaajan merkitys meille oli suuri, mutta mielestäni välillä unohtuu äärettömän hieno joukkue, joka siellä kuitenkin runkona oli. Jos Adam (Hall), Sami (Kapanen) ja Kime (Timonen) olisivat kolmestaan pelanneet jonkun pelin, niin eivät he kovin montaa peliä olisi voittaneet. He tarvitsivat tuon loistavan joukkueen. Nouskaa nyt jätkät seisomaan, ketkä paikalla olette, te ansaitsette valmentajalta ison taputuksen ja koko tältä juhlayleisöltä. Olette todella hienoja kavereita, ylisti parhaaksi valmentajaksi valittu Mika Pieniniemi.

- Tämä on oikein mukava kunnianosoitus. Ehkä tästä suurin arvo kuuluu tietysti loistavalle ketjulle ja hyvälle joukkueelle. Kyllähän tämä tietysti oli yksi urani parhaimmista kausista tähän mennessä, kauden tehopelaaja Juha Alastalo tuumasi.

- Se on hatun nosto Suhosen Samulille, Alastalon Juhalle, Kaartisen Samille ja Adam Hallille. Siinä ne on ne neljä miestä, jotka ovat takanani olleet, sanoi pistepörssin voittanut, parhaaksi hyökkääjäksi valittu ja tähdistökentälliseen äänestetty laitahyökkääjä Tomi Mustonen.

Ylpeä herrasmies Loppi

Moni gaalan tähdistä nähdään ensi kaudella liigajäillä, sillä sinne nousseen KalPan lisäksi näkyvästi esillä olivat myös Kiekko-Vantaan tähdet, jotka matkaavat joukolla Pelicansiin. Heistä sentteri Matias Loppi valittiin herrasmiespelaajaksi ja Kimmo Pikkarainen parhaaksi puolustajaksi. "Pelsut"-huutoihin yhtyi samaa tietä Vantaalta Lahteen matkaava valmentaja Jarmo Kauppikin, kun Pikkarainen asteli lavalle palkintonsa pokkaamaan.

- Siviilielämän puolella varmaan toimii paremmin, mutta jääkiekon puolella ei ehkä ole kaikkein arvostetuin palkinto, ei ole niin miehekäs palkinto. Otan tämän kuitenkin ylpeänä vastaan vaaleanpunaisissa sormikkaissa, toimii hyvin ponnarin kanssa. Toimii, toimii, hauskuutti yleisöä Loppi.

- Olen kyllä vähän ihmetellyt (vähäistä jäähymäärää), ehkä se on mennyt vähän niin, että olen luottanut vähän liikaa hyvään ystävääni, puolustuksen tukipilari Kimmo Pikkaraiseen, että siellä ei tarvita kuin kaksi jätkää alakerrassa ja yksi voi kellua siellä punaisen tuntumassa.

Kauden aikana voi räiskyä, mutta merellisissä tunnelmissa Tukholman edustalla valmentajat ja tuomarit olivat toistensa ylimpiä ystäviä. Fair play -valmentajaksi raitapaidat valitsivat TuTon Ismo Lehkosen.

- Perusteena oli muun muassa se, että hän toteutti juuri niitä prinsiippejä ja asioita, joita vuosi sitten täällä risteilyllä sovimme. Hän johti reilulla pelillä joukkuettaan koko kauden. Kaikki kunnia kuuluu Ika Lehkoselle, perusteli päätuomari Tuomas Pöyhönen.

- Tällä kaudella tuomareitten taso Mestiksessä oli loistava. Jos ne munaukset mitä me jäällä tehdään ja valmentajat tehdään, niin jos vastassa olisi tuomarit, hävittäisiin 100-0, kuului Lehkosen suusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle