Kiekko-Vantaan pelaaja-arvostelut 2014-15

MESTIS / Artikkeli
Liian tuttu näky vantaalaisten maalilla - vastustaja tekee maalin.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan kausi päättyi runkosarjaan. Lohipaidat olivat lähellä päästä pudotuspeleihin, mutta tärkeistä otteluista ei tullut voittoja, ja joukkue joutui lähtemään aikaiselle kesälomalle. Jatkoaika arvioi jumbojoukkueen pelaajien peliesitykset.

Maalivahdit

#3 Jani Kautto

29/56, 3,06 pm/o, 90,63 %

Eniten vastuuta Kiekko-Vantaan maalilla kerännyt veräjänvartija, joka teki heikon puolustuksen takana sen, mitä pystyi. Venyi toisinaan huippusuorituksiin, mutta toisaalta Kautostakaan ei ollut surkean joukkueen nostajaksi silloin, kun lohiryhmä olisi sitä tarvinnut.

#31 Kevin Lankinen

10/56, 3,2 pm/o, 90,64 %, 1 nollapeli

HIFK:n sopimuspelaaja kävi melko säännöllisesti torjumassa myös lohipaidassa. Esiintyi otteluissaan odotusten mukaan, eikä yksikään tappio jäänyt Lankisesta kiinni. Nousi HIFK:n liigamiehistöön.

#32 Noora Räty

8/56, 3,62 pm/o, 89,34 % 

Ennen kauden alkua useat asiantuntijat povasivat, että Räty ei tule pärjäämään miesten sarjassa. Räty todisti epäilijöiden olevan väärässä ja näytti, että hän pystyy torjumaan uskottavasti Mestis-tasolla. Toki esimerkiksi liikkeessä on vielä kehittämisen varaa, mutta kokonaisuutta tarkastellen Räty oli odotuksiin nähden myönteinen yllätys.

#30 Joona Partanen

7/56, 4,57 pm/o, 84,24 %

Vaikka sarjan jumbojoukkueen maalilla työskentelystä ei pitäisikään vetää suoranaisia tilastojohtopäätöksiä, on 21-vuotiaan Partasen torjuntaprosentti jääkiekkomaalivahdille melko surullista katseltavaa. Ei saanut toisaalta kaudella tarpeeksi pelituntumaakaan.

Lisäksi myös Jani Nieminen, Manu Lähteenmäki, Sami Nousiainen ja Ville Salminen esiintyivät vantaalaisten maalilla muutamassa ottelussa.

Puolustajat

#4 Juha Tarkkanen

32. 5+13=18, -3, 14 min

Mestiksessä Tarkkanen esiintyi vakuuttavasti, mistä kertookin siirto Sportin liigamiehistöön helmikuussa. Sportin lisäksi Tarkkanen kiekkoili kauden aikana myös KalPassa. Kiekollisesti taitava Tarkkanen lukeutui Kiekko-Vantaan pakiston kantaviin voimiin lohipaidassa pelatessaan.

#6 Jani Honkanen

35. 2+12=14, -4, 32 min

Kokenut Honkanen luuti Kiekko-Vantaan puolustuksessa erittäin miehekkäästi, mutta vantaalaisten harmiksi Honkanen siirtyi helmikuussa Tanskaan Herningin riveihin. Fyysisen puolustajan menetys oli vantaalaisille kova paikka.

#24 Oskari Hämäläinen

36. 4+6=10, -11, 30 min 

Ruma plusmiinustilasto ei kerro koko kuvaa Hämäläisen pelistä, jossa oli havaittavissa pelirohkeuden lisäystä ja kunnianhimoista riskinottoa. Ensi kaudeksi jää kuitenkin vielä kehitettävää.

#52 Victor Westermarck

14. 4+3=7, -4, 10 min

Bluesin sopimuspelaaja oli hyökkäyspäässä luova ja oli isokokoisena puolustajana vantaalaispakistossa pelatessaan selkeä vahvistus. Vietti ison kaudesta Bluesin mukana.

#25 Nico Nurmikanta

23. 3+4=7, -13, 4 min 

Omissa ropisi kohtuullisen usein Nurmikannan ollessa kentällä, mutta nuorukaisella on aineksia parempaan kuin tämän kauden Mestis-peleissä nähtiin.

#57 Iiro Mäntylä

42. 1+6=7, -10, 85 min

Imatralaislähtöinen Mäntylä oli odotuksiin nähden ehkä pienoinen pettymys, vaikka olikin lohimiehistössä ainoita, joista todella paistoi illasta toiseen halu taistella joukkueensa puolesta. Sisukkaasta taisteluilmeestä huolimatta esimerkiksi liikkeessä on vielä petrattavaa.

#11 Sami Mikkonen

23. 2+4=6, -7, 6 min

Mikkosen debyyttikausi Mestiksessä sisälsi myös visiitin Suomi-sarjassa BeWe-Tuuskin riveissä. Pelasi melko tasapainoisesti ja pärjäsi fyysisessä pelissäkin kohtuullisesti pienestä koostaan huolimatta.

#5 Robin Saari

52. 0+3=3, -22, 10 min

Viime kauden itsevarmat esitykset antoivat odottaa parempaa. Saari sai paljon vastuuta heiveröisessä Kiekko-Vantaa-puolustuksessa, mutta hänestäkään ei ollut loppujen lopuksi ottamaan johtajuusviittaa harteilleen.

#21 Julius Nyqvist

11. 0+1=1, -4, 2 min

HIFK:n sopimuspelaaja vietti huomattavasti enemmän aikaa Liigan puolella, eikä syyttä: Nyqvist oli lohipaidassakin oman pään puolustustyöskentelyssä varma ja luotettava.

Yksittäisiä otteluita Kiekko-Vantaan puolustuksessa pelasivat lisäksi myös Arttu Savaloja, Niko Peltola, Jere Seppälä, Otto Honkaheimo ja Emil Leppänen.

Hyökkääjät

#16 Jonas Elola

18. 0+1=1, -2, 13 min
Vaasalainen tuli mukaan joukkueeseen suhteellisen myöhään, mutta osoitti pelimiehen merkkejä. 21-vuotias Elola oli liukas ja kova työntekijä. On todettava, että tehopisteitä olisi voinut tulla enemmän.

#23 Valtteri Heikkilä

26. 2+5=7, -5, 4 min

Heikkilällä on takanaan useita kausia Vantaalla, eikä pelaaja pääse tänäkään vuonna edustamaan kuin Kiekko-Vantaata. Mies on tehnyt kovaa jälkeä Bewe TuusKissa, kun on pelannut kuusi ottelua ja niistä tehot 0+5.

#17 Artem Iossafov

17. 7+15=22, -7, 6 min

Tverin tiikeri sai sydäntalvella siirron Espoon Bluesiin Liigaan. Toki hän pelasi muutamia otteluita K-Vantaassa. Iossafovin lähtö lohipaidoista merkitsi uuden ajan alkua – pelaajarumba sai alkunsa.

#15 Janne Juutinen

42. 4+2=6, 1, 77 min

Kovan työn työntekijä, joka ei kaihda taklauksilla eikä kovia otteita. Pienenä miinuksena voisi mainita, että hyvinkääläinen on varsin jäähyaltis pelaaja. Lukeutuu ehdottomasti Kiekko-Vantaan kantaviin voimiin.

#44 Aleksi Järvinen

53. 16+5=21, -4, 6 min

Loppukaudesta hurjaksi äitynyt hyökkääjä on osoittanut olevansa pelimies. KeuPaa vastaan mies tehtaili tehopisteet 4+1. Loppukauden kultakypärää pitänyt espoolainen on pelannut kolmea peliä lukuun ottamatta kaikki Kiekko-Vantaan pelit.

Timi Lahtinen

14. 1+4=5, -4, 0 min.

Blues-laina on isokokoinen, mutta varsin vikkelä luistimilla. On mieltynyt tuomaan kiekon hyökkäysalueelle ja on tunnettu kovasta vauhdista kaukalossa. Mestiksen lisäksi Lahtinen pelasi 30 ottelua Liigassa.

Joel Lehtinen

47. 7+11=18, -6, 70 min

23-vuotias Lehtinen on eittämättä kovan luokan pelimies, joskin negatiivista palautetta tulisi ainoastaan suuresta jäähyminuuttimäärästä. Ei ole päässyt aivan sille tasolle, johon miehellä on mahdollisuuksia.

#19 Toni Leinonen

18. 7+5=12, -1, 8 min

HIFK:n juniorityön helmi. Pelaajalla on nopeat jalat ja pelisilmä on mitä parhain. Leinonen sai siirron Sportin Liiga-miehistöön, ja koki saman kohtelun kuin muut Liigaan lähtijät Kiekko-Vantaasta.

#28 Perttu Lesch

29. 4+1=5, 0, 6 min

18-vuotias nuorukainen pääsi näyttämään kykynsä päävalmentaja Kaupille, ja pelipaikkahan sieltä tupsahti. Lesch on kova tekemään töitä, ja omaa hyvän rannelaukauksen. Ainoa himmentävä seikka on, ettei Lesch ole vartaloltaan mikään teräsmies.

#18 Edgar Lukjanov

11. 1+2=3. -6, 4 min

Tartossa syntynyt suomalainen Lukjanov nostettiin Kiekko-Vantaan farmiseura Bewe TuusKista Mestis-kaukaloon. Mies osoitti muutamissa peleissä, että potentiaalia on. Hän on myös vahva kuin myskihärkä.

#29 Teemu Mielonen

31. 2+8=10, -18, 26 min

Kauden harjoitusotteluissa Kiekko-Vantaassa juhli yksin mies: Teemu Mielonen. Hän oli harjoitusotteluissa paras pistemies, mutta Puolustusvoimat veivät voimat. Palveluksen jälkeen mies on osoittanut olevansa varsin pitelemätön.

#22 Moses Mustonen

26. 3+3=6, -2, 0 min

Mustoselta odotettiin paljon, mutta peliotteet eivät vastanneet huutoon. Jos pahinta pettymystä pitäisi arvioida, niin Mustonen lukeutuisi näihin. Mies on nopea ja vikkelä isoksi mieheksi, mutta silti jotakin puuttuu.

Miro Mäkinen

11. 0+1=1, -7, 0 min

Hieman tuntemattomampi pelaaja. Pitää yllä hyvää luistelua ja hänellä on hyvät ja napakat syötöt. Loppukaudesta miestä ei näkynyt edes vaihtoaitiossa.

#22 Joel Närhi

13. 0+0=0, -2, 0 min

Ensimmäinen kausi Mestiksessä on ollut kova Närhelle. Peliaikaa ei ole tullut paljoakaan, mutta se ei tee miehestä huonoa pelaajaa. Perusduunari, joka ei kaihda kovia otteita.

#14 Julius Rantaeskola

24. 0+3=3, -8, 18 min

Helsingin IFK:n kasvatti sai mukavasti peliaikaa, joskin loukkaantuminen häiritsi kauden kulkua.

Severi Sillanpää

11. 1+3=4, -5, 2 min

27-vuotinen porilainen on kiistatta vanhimpia Kiekko-Vantaassa. Peliaikaa ei tullut kuitenkaan edes sitä vähäistä määrää. Pistetehtailun valossa Sillanpää kestää vertailun, 11 ottelussa neljä pistettä.

Santtu Sulander

14. 0+1=1, -3, 2 min

Kuuluisan Ari Sulanderin poika Santtu teki debyyttinsä Kiekko-Vantaassa kesken kauden. Sveitsin B-liigassa Dübendorfissa pelannut nuorukainen ei kuitenkaan saanut paljoa peliaikaa, ja aikaa penkin päässä kului vilusta hytisten.

#46 Henri Tamminen

31. 10+7=17, -7, 50 min

HIFK:n lahja kiekkoväelle. Pyyteetön työ palkittiin, kun Tamminen nostettiin takaisin Liiga-joukkue HIFK:hon. Tammisen kontolle osoittautui melkoinen jäähymäärä, 50 minuuttia rangaistuksia.

#26 Samuli Valvisto

33. 6+11=17, -9, 22 min

Kiekko-Vantaan ykkösketjun sentteri ja joukkueen kapteeni Valvisto on herännyt uuteen nousuun. Takana on Suomi-sarjaa HC Satakunnasta ja A-nuorten SM-Liigaa Lukon riveissä. Valvisto kuuluu varmasti parhaimpiin runkopelaajiin.

#81 Micke Åsten

19. 4+8=12, -5, 84 min

HIFK:ssa koko uransa pelannut helsinkiläinen oli kovassa käsittelyssä. Nenänhierontaa oli puolin jos toisin, mutta usein jäähy tuli lohipaidoille ja Åstenille. Pelaajaa voisi verrata Tie Domiin, joka korvasi toisilla avuilla huipulle kuin sillä vanhalla sapluunalla eli pelaamalla.

Tomi Tuomisto

28. 9+18=27, 7, 28 min

Iossafovin jälkeen kultakypärän itselleen lunastanut hyökkääjä oli tärkeässä roolissa. Mies ehti pelata Kiekko-Vantaassa 28 ottelua, mutta oli kuitenkin joukkueen kantavia voimia. Tuomistolla on erittäin hyvä pelisilmä, eikä mies tee turhia liikkeitä.

#4 Iikka Kangasniemi

39. 3+23=26, 8, 2 min

Vantaan taskuraketti väläytteli pitkin kautta mahtavia liikkeitä, jotka sitten veivät miehen kesken kauden TUTOon. Kuului syystalven Kiekko-Vantaan parhaimpiin pelaajiin, jota käsiteltiin kuin lapasta. Pienikokoisena hän oli helppo saalis isoille pakeille.

Aleksi Rutanen

25. 5+6=11, -5, 4 min

Rutanen kuului pitkään Kiekko-Vantaan peruskalustoon, mutta siirto TUTOon tuli kuin puskista. 20-vuotias espoolainen puski kovasti kaudella eteenpäin, josta TUTO sai etevän hyökkäyssuuntaisen pelaajan. Kuului kuitenkin kaudella pettymyksiin, sillä pisteitä olisi pitänyt tulla enemmän.

Jere Laine

38. 5+12=17, -2, 68 min

Laine lukeutui kaudella niihin miehiin, jotka olivat valmiita työntekoon. Kaukalon laidat ja kulmat tulivat tällä nuorukaisella tutuiksi. Oli kenties yksi merkittävimmistä menetyksistä loppukaudesta, kun tuli lähtö Turkuun.

Lisäksi myös Simo Konttinen pääsi kokeilemaan K-Vantaan hyökkäyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle