KHL:n pudotuspelit - Lännessä on yllätyspotentiaalia

KHL / Artikkeli
Moskovan Dinamon Janne Jalasvaara hakee revanssia Lokomotivista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Moskovan TsSKA – HK Sotši

Mestari ja oppipoika. Asetelmat ovat selvät: TsSKA on KHL:n parhaana joukkueena tämän ottelusarjan ylivoimainen suosikki voitettuaan myös kaikki kauden neljä keskinäistä kohtaamista. Yhden ottelun Sotši voi voittaa, mutta Aleksandr Radulovin johtaman TsSKA-ryhmän leveys on yksinkertaisesti liikaa.

Runkosarjan piste-ennätyksen tehnyt TsSKA keräsi runkosarjassa 51 pistettä Sotšia enemmän. Joukkueiden viimeinen kohtaaminen viikko sitten oli silti tasainen ja päättyi TsSKA:n voittoon vasta voittolaukauksilla TsSKA-vahti Kevin Lalanden nollattua kaikki olympiakyläläisten yritykset.

Vain 98 maalia runkosarjassa päästänyt TsSKA onnistui viidessä viimeisessä runkosarjaottelussaan maalinteossa yhdeksän kertaa. Kaikki TsSKAn neljä viimeisintä ottelua venyivät vähintään jatkoajalle, mutta moskovalaiset ottivat voiton kaikissa muissa otteluissa paitsi Moskovan derbyssä Dinamoa vastaan, joka päättyi 2-1-tappioon.

TsSKA jatkoon.

Pietarin SKA - Torpedo Nižni Novgorod

Rotenbergin helmi janoaa menestystä. Läntisen konferenssin toinen suuri mestarisuosikki Pietarin SKA saa vastaansa synkän tappioputken voittoputkeksi kääntäneen Torpedon, jonka menestys lepää vahvasti suomalaiskaksikon Jarkko Immonen - Sakari Salminen harteilla.

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti. SKA voitti tammikuun aikana pelatut ottelut maalein 5−2 ja 1−0, joista jälkimmäisen vasta voittolaukauksilla SKA:n tehokkaimman hyökkääjän Artemi Panarinin ratkaistua voiton pietarilaisille. 

SKA on leveän materiaalinsa vuoksi suosikki, mutta Torpedo saattaa hyvinkin upottaa pietarilaisten sukellusveneen, mikäli SKA-kapteeni Ilja Kovaltšukin kasetin nauha osoittaa kulumisen merkkejä.

SKA jatkoon.

Jokerit - Minskin Dinamo

Tulokaskaudellaan pudotuspelin kotiedun saavuttaneen Jokereiden pudotuspeliennakon voit lukea täältä.

Jokerit jatkoon.

Moskovan Dinamo – Lokomotiv Jaroslavl

Tuplamestari hakee revanssia. Joukkueet kohtasivat pudotuspelien avauskierroksella myös viime keväänä, jolloin seitsemänteen otteluun asti venyneen sarjan jälkeen pelejä jatkoi Lokomotiv. Tässä on Lännen tasaisin sarja, jonka voittajaa on vaikea ennakoida.

Lokomotiv on parantanut juoksuaan kevättä kohti, ja Pietarissa todettiin ääneenkin, että Lokomotivia vastaan ei haluta pudotuspeleissä pelata. Dinamo Moskova on kausien 2012 ja 2013 KHL-mestari, jonka runko perustuu mestarijoukkueiden pelaajiin.

Suomalaisväriä sarjassa edustavat Dinamo-puolustaja Janne Jalasvaara ja Lokomotivin Petri Kontiola, jolla on paljon parantamisen varaa. Kolmosketjuun valahtanut sentteri on kerännyt alkuvuoden 18 ottelussa vain neljä syöttöpistettä.

Dinamo Moskova ja Lokomotiv ovat kohdanneet runkosarjan aikana neljästi, ja voitot ovat tasan 2−2. Moskovalaiset ovat onnistuneet nollaamaan Lokomotivin kahdesti, mutta heti kun Dinamon puolustus on auennut, on Lokomotiv paukuttanut neljä maalia moskovalaisten verkkoon. Paljon parannettavaa on esimerkiksi

Dinamo jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle