KeuPa-TUTO: Levänneet keuruulaiset kohtaavat Mestiksen finaalisarjassa henkisesti vahvan TUTOn - "Olemme kuin kiimaiset orit kevätlaitumella"

MESTIS / Artikkeli
Heiskanen johdatti KeuPan jo runkosarjan voittoon. Nyt finaaleissa on tarjolla Mestis-mestaruus.
Kuva © Timo Savela
Mestiksen finaalipariksi seuloutui KeuPa−TUTO. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi, ja voitot menivät tasan. Keuruulaiset ovat edenneet kauden huipennukseen numerollisesti helpomman tien kautta kuin turkulainen kilpakumppaninsa.

− Päivät pitenevät ja lumet tippuvat ränneistä. Odotan kuitenkin raikasta pelaamista niin meiltä kuin TUTOltakin. Kentällä haluan nähdä iloista tekemistä, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen tunnelmoi.

Vaikka turkulaiset voittivatkin neljästä runkosarjakohtaamisesta kaksi viimeisintä, ei KeuPa-luotsi ota paineita menneistä, vaan keskittyminen on vain seuraavassa ottelussa.

− Fiilis on hyvä. Olemme kuin kiimaiset orit kevätlaitumella. Olemme levänneet ja harjoitelleet hyvin. Odotan koko joukkueelta hyvää panosta, enkä halua nostaa yksilöitä muiden edelle, Heiskanen painottaa.

− TUTOn pelistä löytyy paljon variaatioita, ja he pelaavat hyökkäysvoittoista luomulätkää. Meidänkin on oltava valmiita pelaamaan. Sarjassa tulee olemaan varmasti paljon tunnetta ja kovia taklauksia. Emme etsi tovereita tästä sarjasta, Heiskanen muotoili.

TUTO jälleen haastajana sarjaan

TUTO eteni finaalisarjaan, kun viime kauden mestari Savonlinnan Pallokerho kaatui välierissä voitoin 3-4. TUTO osoitti sitkeyttään sarjan aikana, kun SaPKo kiri vielä kuudennessa ottelussa rinnalle. Seitsemäs ottelu oli kuitenkin vakuuttava turkulaislaumalta vieraskentällä.

− Kasvoimme sarjan sisällä ja seitsemäs peli oli rauhallisin sekä kypsin esitys kevään otteluista. Ansaitusti olemme finaaleissa, mutta nyt on kaikkein kovin haaste edessä. KeuPa on ollut ylivoimainen koko runkosarjan ja käveli jatkoon välieristä, TUTO-käskijä Miika Elomo kääntää katseet finaalisarjaan.

Pelillisesti TUTOn peruspelaaminen on Elomon mukaan hyvässä kunnossa. Parannettavaa Elomo löytää erikoistilanteista.

− Meidän pitää parantaa ylivoimaa, mutta muuten peli on hyvällä mallilla. Uskon, että pystymme parantamaan peliä ja vielä pitää venyä finaalisarjassa, 40-vuotias valmentaja korostaa.

Finaalivastustaja KeuPa voitti runkosarjan, ja on hävinnyt pudotuspeleissä vain yhden ottelun. Mitä TUTOn täytyy ottaa huomioon kauden kärkijoukkuetta vastaan?

− KeuPa on erittäin luisteluvoimainen joukkue ja vahva hyökkäyssuuntaan. Meillä pitää olla ajatuksena, että puolusta ennen kuin hyökkäät, Elomo tiivistää.

Julius Pohjanoksa pelasi kolme viimeistä välieräottelua turkulaisten maalilla. Tätä ennen Pohjanoksa ja Karolus Kaarlehto vuorottelivat torjuntavuorossa.

− En ole tehnyt päätöstä maalivahtien peluutuksesta vielä. Molemmat maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja asian kanssa mennään päivä kerrallaan.

Niclas Lucenius vapautuu pelikiellosta kahden finaaliottelun jälkeen. Lucenius toisi TUTOn ylivoimaan lisää tulivoimaa, mutta Elomo ei paljasta suunnitelmaansa sentterin suhteen.

− Meillä rosteri elää koko ajan, ja päätökset kokoonpanosta tehdään ennen otteluita. Se on ajankohtaista, kun pelikielto päättyy.

Toimituksen veikkaus Mestiksen mestarista:

KeuPa kruunaa kautensa, ja nappaa historiansa ensimmäisen Mestiksen mestaruuden voitoin 4−2. 

» Lähetä palautetta toimitukselle