Keskinen divisioona siirtotakarajalla: Maksaako kukaan riittävästi Avalanche-tähdistä?

NHL / Artikkeli
Tuulettavatko Landeskog (vas.) ja Duchene (kesk.) Avalanche-paidassa vielä maaliskuussakin?
Kuva © Getty Images

Keskistä divisioonaa ennakoidaan aktiiviseksi pelaajasiirtojen takarajan lähestyessä, sillä osa siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä pelaa vielä tällä tällä hetkellä kovassa keskilohkossa.

Chicago Blackhawks

Blackhawks on lännen kärkijoukkueita, jolla on vähän tilaa palkkakatossa. Ennen kauden päättymistä Blackhawks-GM Stan Bowman tuskin on siirtoja tekemässä pitääkseen joukkueensa iskukykyisenä pudotuspeleissä.

Palkkakattoon olisi saatava tilaa, jotta ainakin maalivahti Scott Darlingille on mahdollista tehdä jatkosopimus.

Colorado Avalanche

NHL:n jumbojoukkue on mielenkiintoisin toimija siirtotakarajan lähestyessä. Tähtihyökkääjät Matt Duchene ja Gabriel Landeskog ovat olleet siirtohuhujen kohteena jo pitkään. Myös konkarihyökkääjä Jarome Iginla on todennäköinen lähtijä.

Avalanche hakee vastineeksi vahvistusta puolustukseensa ja varausoikeuksia. Erityisesti Duchenen ja Landeskogin kohdalla pyynnöt ovat kovia, mikä voi rajoittaa ja karkoittaa osan mahdollisista kauppakumppaneista. Suurella todennäköisyydellä ainakin osa edellä mainituista Avalanche-tähdistä vaihtaa maisemaa ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Löytääkö Patrick Eaves uuden kodin siirtojen takarajalla?
Löytääkö Patrick Eaves uuden kodin siirtojen takarajalla?
Kuva © Getty Images

Dallas Stars

Starsin kausi on mennyt pieleen, ja teksasilaisten kausi on päättymässä runkosarjaan. Palkkakatossa olisi varaa täsmähankinnoillekin, mutta todennäköisesti Stars on siirtojen takarajalla myyjän roolissa. 

Ainakin vahvaa kautta pelaava Patrick Eaves on haluttu pelaaja. Pudotuspeleihin valmistautuvia joukkueita kiinnostanee muutkin viimeistä sopimuskauttaan pelaavat Stars-konkarit, kuten Jiri HudlerJohnny Oduya ja Patrick Sharp. Vastineeksi Stars-miehistö kaipaa ainakin laatua puolustukseen.

Minnesota Wild

Pudotuspeleihin hyvistä asetelmista lähtevä Wild lienee siirtojen takarajalla passiivisessa roolissa, sillä tasapainoisessa miehistössä ei ole kriittisiä tarpeita.

Joukkueen on myös kauden jälkeen raivattava palkkakattoon tilaa ainakin Mikael Granlundin ja Nino Niederreiterin jatkosopimuksille, joten Minnesotan suunnalta tuskin kauppoja nähdään.

Nashville Predators

Predators taistelee läntisen konferenssin villi kortti -paikoista pudotuspeleihin, joten joukkue tehnee joitakin täsmähankintoja. Palkkakatossakin on tilaa lähes neljä miljoonaa dollaria.

Tilauksessa Nashvillen suuntaan olisi ainakin viimeistelytaitoa hyökkäykseen sekä kokemusta ja syvyyttä puolustukseen. Esimerkiksi Arizona Coyotesin laitahyökkääjä Radim Vrbata ja New Jersey Devilsin Kyle Quincey voisivat olla Predatorsin kiikarissa.

Toteutuvatko pitkään velloneet Shattenkirk-huhut?
Toteutuvatko pitkään velloneet Shattenkirk-huhut?
Kuva © Getty Images

St. Louis Blues

Blues on lähtökohtaisesti ostaja, vaikka joukkueella onkin riveissään kaksi todennäköistä kauppakohdetta: puolustaja Kevin Shattenkirk ja hyökkääjä Patrik Berglund. Molempien sopimus päättyy tähän kauteen, ja vuosi sitten vastaavassa tilanteessa Blues päästi hyökkääjät David Backesin ja Troy Brouwerin pois ilman korvausta.

Tällä kertaa Blues-GM Doug Armstrong tuskin haluaa luopua runkopelaajistaan ilmaiseksi. Shattenkirk on arvioitu jopa halutuimmaksi pelaajaksi siirtotakarajalla. Vahvistukselle on suurin tarve hyökkäyksessä ja erityisesti sentteriosastolla, mutta Shattenkirkin mahdollisen lähdön myötä myös puolustus kaipaa leveyttä.

Winnipeg Jets

Jetsin viimeaikaiset hyvät otteet ovat virittäneet uudelleen uskoa joukkueen pääsystä pudotuspeleihin. GM Kevin Cheveldayoff pyrkinee vahvistamaan maltillisesti joukkueensa ongelmakohtia, kuitenkaan Jetsin tulevaisuudesta tinkimättä.

Jets kaipaa kapeaan puolustukseensa vahvistusta ja tarjonnee kauppatavaraksi kokeneimpia ja tällä kaudella vaihtelevasti suoriutuneita laitahyökkääjiään. Sekä Drew Staffordin että Mathieu Perreaultin nimet on kuultu kauppaspekulaatioissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle