OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Keltanokka ja veteraani loistivat Jokerien puolustuspäässä

LIIGA / Artikkeli
Santeri Saari avasi liigauransa mallikkaasti.
Kuva © Matti Korpi
Santeri Saari pelasi uran ensimmäisen liigaottelunsa jokeripaidassa, kun helsinkiläiset kaatoivat Kärpät kotonaan. Myös Nico Manelius tuli tuoreena miehenä sisään, ja puolustaja saikin uuden arvonimen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jokerit lähti tiistain kotiotteluunsa pahasti loukkaantumisten runtelemana, kun peräti 12 pelaajaa huilasi erinäisten syiden takia. Puolustuksesta puuttuivat Ossi Väänänen, Markus Nordlund sekä flunssaan sairastunut Teemu Eronen.

Kokeneemman kaartin tilalle kokoonpanoon nostettiin nuorta voimaa, kun Nico Manelius ja Santeri Saari paikkasivat loukkaantumisia. Kiekko-Vantaan riveissä viihtyneelle Maneliukselle ottelu oli kauden neljäs liigamittelö.

18-vuotias Saari puolestaan teki liigadebyyttinsä, ja ottelun jälkeen puolustajalla oli hymy herkässä.

- Tämä on ollut pienestä pitäen yksi unelma ja nyt se on saatu alta pois, reilut kymmenen minuuttia peliaikaa saanut helsinkiläinen hehkutti.

Saari sai tiedon pelaamisestaan aamulla, jonka jälkeen koulupäivä vaihtui liigajoukkueen aamujäiksi. Puolustaja kirjautti tehotilastoon yhden plussan, kun hän oli jäällä Jokerien neljännen maalin aikana.

- Äijät ovat vähän isompia ja vauhti vähän kovempaa. Täällä pitää vaan pelata vähän simppelimpää, mutta omaa peliä kuitenkin, nuori mies pohti.

Helsingin Kojooteissa uransa 9-vuotiaana aloittanut Saari on pelannut alkukauden Jokerien A-nuorissa, jossa 22 ottelussa on syntynyt tehot 2+6. Täksi viikoksi puolustajan oli tarkoitus matkata Vantaalle Mestis-joukkueen mukaan, kunnes kutsu kävi liigajoukkueeseen.

- Ihan missä vaan pelaan, niin yritän mahdollisimman hyvin pelata, antaa näyttöjä ja kehittää omaa peliä.

Veteraani nappasi syöttöpisteen

Maneliukselle illan ottelu oli puolestaan kauden neljäs SM-liigassa, ja puolustaja sai tililleen syöttöpisteen Jokerien kolmanteen osumaan, kun Jarkko Ruutu ohjasi vantaalaisen viivakudin sisään. Myös Manelius oli innoissaan saamastaan mahdollisuudesta.

- En ole pitkään aikaan täällä pelannut, ja siihen nähden ihan hyvin pääsi vauhtiin mukaan. Jätkät ottivat hyvin takaisin jengiin.

Kulttipelaajan maineen itselleen hankkinut Manelius oli kova puheenaihe myös ottelun lehdistötilaisuudessa, kun päävalmentajat Hannu Aravirta ja Tomi Lämsä kertasivat ottelua.

- Jokereilla on paljon nuoria pelaajia ja se nostaa voiton arvoa. Monta kertaa nuoret ovat tosin parempia tällaisissa yksittäisissä tilanteissa kuin parin kuukauden sairauslomalta tulleet veteraanipelaajat, kärppäluotsi pohti.

Lämsä jatkoi samalla linjalla kollegansa kanssa.

- Oli nuoria pelaajia, Saarella ensimmäinen liigapeli ja Maneliuksella pitkä pätkä Vantaalla, jokerivalmentaja pohti, mutta joutui Aravirran keskeyttämäksi.

- Maneliushan on veteraani. Sehän oli mun aikana jo täällä. Milloin mä sainkaan kenkää, neljä vai viisi vuotta sitten?

Pienen naurunremakan jälkeen puheenvuoro siirtyi takaisin tyytyväiselle jokerivalmentajalle.

- Vantaalta hän tuli kuitenkin meidän mukaan ja hyvä tulo matkaan. Erinomainen suoritus häneltä, Lämsä hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle