Kaupat tuli: Veikö Ron Hextall Kings-organisaatiota kuin mätää kukkoa?

NHL / Artikkeli
Vincent Lecavalier ja Luke Schenn matkasivat Los Angeles Kingsiin pelaajakaupassa.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyers kauppasi keskiviikkona Luke Schennin ja Vincent Lecavalierin Los Angeles Kingsiin vaihdossa Jordan Wealiin ja kolmannen kierroksen varausvuoroon tulevan kesän draftissa. Jatkoajan NHL-toimitus analysoi kaupan molempien osapuolten osalta.

Los Angeles Kings ja Philadelphia Flyers tekivät keskiviikkona ison pelaajakaupan, jossa Kingsiin siirtyivät Luke Schenn ja Vincent Lecavalier. Flyersiin puolestaan matkasi Jordan Weal ja kolmannen kierroksen varausvuoro tulevan kesän draftissa.

Mitä hyötyä Kingsille on kaupasta?

Erkki Kulovesi: Kingsin takalinjoilla oli juuri Schennin mentävä aukko Matt Greenen jouduttua loppukaudeksi sivuun olkapääleikkauksen myötä. Kuten Kingsin GM Lombardikin sanoi, Schenn muistuttaa jossakin määrin Greeneä silloin kun hän seuraan aikoinaan kahdeksan kautta sitten tuli. Fyysinen puolustaja, joka tulee pelaamaan kolmosparin minuutteja. Vanhalle sotaratsulle Lecavalierille tuskin kaavaillaan mitään suurta, mutta kolmos- tai neloskentän sentterin tontti on hyvillä otteilla otettavissa. Viime kesänä poistunutta kokemusta (Stoll, Williams, Regehr) Lecavalier kykenee varmasti paikkaamaan pukukopin puolella.

Mitä hyötyä Flyersille on kaupasta?

Jani Maarala: Flyers pääsi eroon kahdesta palkkakattoa melkoisesti rasittaneesta sopimuksesta. Vincent Lecavalierin ura päättyy tähän kauteen ja tällä siirrolla hän saa mahdollisuuden taistella vielä kerran Stanley Cupista. Schennillä ei ollut aikomusta tehdä jatkosopimusta Flyersiin, joten hänestä oli parempi saada edes jotain vastinetta. Jordan Wealille tuskin on Flyersissa kovinkaan suurta roolia luvassa. 

Mitä Jordan Weal ehti saavuttaa Kingsissä?

Kulovesi: Ei yhtikäs mitään. Kymmenen peliä ilman tehoja, osa näistä ihan kelvollisella näytön paikalla. Weal tahkosi kolme kautta AHL:ää Manchesterissa ja oli kaksi edellistä kautta melkein piste-per-peli-tahdissa, mutta hyökkäyspään tehot eivät realisoituneet mitenkään NHL:ssä. Sutterilta ei kymmentä peliä enempää armoa herunut näillä otteilla. Weal oli kuitenkin yksi viime vuonna Calder Cupin voittaneen Monarchsin keskeisimpiä pelaajia, joten potentiaalia häneltä löytyy.

Mitä Luke Schenn ja Vincent Lecavalier ehtivät saavuttaa Flyersissä?

Maarala: Lecavalierin ura oli laskussa jo hänen tullessaan Flyersiin, joten rooli joukkueessa jäi aika pieneksi. Tietysti hän oli tärkeä mentori joukkueen nuoremmalle kaartille, mutta pelillinen panos ei ollut kovinkaan kummoinen. Luke Schenn jäi Flyers-aikoinaan kauas Maple Leafs-vuosiensa tasosta. 

Jäikö Kingsille aukkoja paikattavaksi?

Kulovesi: Ei oikeastaan. Kolmoskierroksen varausvuorolle on tietysti aina käyttöä, mutta Wealin tie Kings-miehistöön oli niin tukossa kun olla ja voi, eikä hänessä menetetä mitään mitä ei takaa olisi jo tulossa lisää. Schennin tulon myötä puolustus jykevöityy, ja ilman merkittäviä loukkaantumisia on taas asteen verran pätevämpi pudotuspeleissä pärjäämistä varten. Hyökkäykseen Lecavalierin tulo vaikuttaa luultavasti varsin marginaalisesti, eikä kärkikentissä ole nytkään ongelmia paikattavaksi.

Jäikö Flyersille aukkoja paikattavaksi?

Maarala: Lecavalierin lähdön jättämä aukko voidaan paikata esimerkiksi Scott Laughtonilla, joten hänen lähtönsä ei suurempia ongelmia tuota. Sen sijaan Schennin lähtö voi kirpaista enemmän, sillä Shayne Gostisbeheren takana Flyersin puolustuskalusto on aika ohut. Mark Streit alkaa olla jo melko iäkäs ja Jevgeni Medvedev ei ole vielä valmis isoon rooliin NHL-jäillä. Michael Del Zotto on ollut iso pettymys ja hänetkin kaupattaneen muualle viimeistään siirtorajalla. 

Vaikutukset muihin pelaajiin - Kings

Kulovesi: Eniten kauppa vaikuttaa Derek Forbortiin, joka tiputettiin välittömästi AHL:n puolelle. Vuoden 2010 ykköskierroksen varaus on edelleen lupaava, mutta ei vieläkään ollut valmis isoihin kuvioihin. Schenn korvaa hänet kolmosparissa. Samalla Drew Doughtyn peliminuutit oletettavasti pienenevät maltillisemmalle tasolle, sillä Sutter ei ole Jamie McBain - Forbot - Christian Ehrhoff -kolmikolle paljoa minuutteja tähän asti uskaltanut antaa. Jos, vastoin odotuksia, Lecavalierilla on vielä ruutia jäljellä, hän saattaa syrjäyttää Nick Shoren kolmosen keskeltä, joka vaikuttaisi Shoren ja nelosta sentteröivän Andy Andreoffin peliminuutteihin merkittävästikin.

Vaikutukset muihin pelaajiin - Flyers

Maarala: Eniten kauppa tulee varmasti vaikuttamaan Luke Schennin pikkuveljeen Braydeniin. Veljekset ovat todella läheisiä ja Flyers-aikoina he tekivät melkeinpä kaiken yhdessä. Nähtäväksi jää miten isoveljen poistuminen näkyy hänen pelissään. 

Kumpi voitti kaupan?

Kulovesi: Kumpikin sai mitä halusi, joten en kallistu kumpaankaan suuntaan. Kolmoskierroksen varaus voi osoittautua jopa arvoikkammaksi palaseksi tässä kaupassa, joskin sen arvo nähdään vasta monen vuoden päästä. Philadelphia sai potentiaalisen, joskin epätodennäköisen tulevaisuuden hyökkääjän ja pääsi kahdesta turhasta pelaajastaan eroon. Kings sai paikattua takalinjojaan, eikä heille kuitenkaan muodostu palkkarasitetta kuin täksi kaudeksi - ensi kauden budjettiin nämä eivät vaikuta mitenkään, Lecavalierin ilmoitettua lopettamisestaan tulevana kesänä ja Schennin sopimuksen loppuessa tähän kauteen.

Maarala: Olihan tämä Ron Hextallilta erittäin hyvä siirto. Flyers-fanit ovat jo pitkään odottaneet Schennin sekä Lecavalierin ulostamista ja nyt se viimein tapahtui. Jordan Weal tuskin on kovinkaan arvokas lisä Flyersin hyökkäykseen.  Luke Schenn on erinomainen korvaaja Matt Greenelle ja Lecavalier tuo voittamisen kulttuuria organisaatioon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle