Kaupat tuli: Taylor Hall oli kova hinta Adam Larssonista

NHL / Artikkeli
Taylor Hall siirtyi keskiviikkona vaihtokaupassa New Jersey Devilsiin.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers kauppasi keskiviikkona hyökkääjä Taylor Hallin New Jersey Devilsiin vaihdossa puolustaja Adam Larssoniin. Jatkoajan NHL-toimitus analysoi kaupan kummankin osapuolen osalta.

Edmonton Oilers jysäytti keskiviikkona uutispommin, kun se ilmoitti kaupanneensa Taylor Hallin New Jersey Devilsiin. Vaihdossa Oilers sai Devilsiltä Adam Larssonin.

Mitä hyötyä Oilersille on kaupasta?

Jani Maarala: Oilers sai viimein kipeästi kaivattua vahvistusta puolustukseensa. Larssonille on luvassa iso vastuu joukkueessa. Peter Chiarelli totesi lehdistötilaisuudessa, että Larsson tulee ennen pitkää olemaan joukkueen kakkospuolustaja. Oilersin hyökkääjät tulevat hyötymään hänen erinomaisesta syöttötaidostaan ja avauspelaamisestaan. Valitettavasti Taylor Hall oli se hinta, joka Larssonin tasoisesta pelaajasta piti maksaa.

Mitä hyötyä Devilsille on kaupasta?

Jaakko Gummerus: Hallin myötä Devils saa hyökkäyspäähänsä johtavan pelaajan, joka pystyy maalintekoon. Se osa-alue onkin ollut joukkueen suurin ongelma, ja viime kaudella Devils teki runkosarjassa NHL –joukkueista vähiten maaleja (182). Hall on yksi liigan parhaista laitahyökkääjistä: sekä tasakentällisin kirjattujen tehojen että laukausten määrän perusteella Hall kuuluu liigan kymmenen parhaan pelaajan joukkoon. 24–vuotias Hall on tuskin nähnyt uran parasta kauttaan, joten potentiaalia vielä tehokkaampiin kausiin on.

Mitä Taylor Hall ehti saavuttaa Oilersissa?

Maarala: Hall nousi Oilers-vuosiensa aikana liigan kärkihyökkääjien joukkoon. Hän on koko liigan kolmanneksi eniten tasakentällisin pisteitä tehnyt pelaaja, edellä ovat vain Sidney Crosby ja Jamie Benn. Hall oli osa Oilersin nuorta lupaavaa runkoa ja myös joukkueen keulakuva ennen Connor McDavidin saapumista. Ajoittain hän sai Oilers-faneilta ja medialta kritiikkiä laiskuudesta. Hallin merkityksestä seuralle kertoo kuitenkin fanien raivostuminen Chiarellille kaupan julkistamisen jälkeen. 

Mitä Adam Larsson ehti saavuttaa Devilsissä?

Gummerus: Devils varasi Larssonin vuonna 2011 varausnumerolla neljä, ja ruotsalaispuolustaja pystyi nousemaan heti samana syksynä joukkueen kokoonpanoon. Hän olikin Scott Niedermayerin jälkeen ensimmäinen Devils–pelaaja, joka nousi kokoonpanoon vain 18 –vuotiaana. NHL–uransa aikana Larsson on kehittynyt huimasti ja viimeiset kaksi kautta hän on kantanut puolustusvastuuta ykköspakkiparissa yhdessä konkari Andy Greenen kanssa. Greene ja Larsson pelasivat todella suuria minuutteja Devils–puolustuksessa ja saivat suurta vastuuta muun muassa alivoimapelaamisessa.

Adam Larssonista Oilers sai viimein laatupuolustajan riveihinsä.
Kuva © Getty Images

Jäikö Oilersille aukkoja paikattavaksi?

Maarala: Hallin poistumisen myötä hyökkäyksestä lähti taitoa. Jesse Puljujärven ja Milan Lucicin saamisen myötä Oilers sai kuitenkin Hallille pätevät korvaajat. Siinä suhteessa joukkueen hyökkäyskalusto ei Hallin menetyksestä kovin paljoa kärsinyt. Taitoa ja tulivoimaa siellä on edelleen todella paljon Hallin poistumisesta huolimatta. Siirron myötä Oilers sai vihdoin puolustukseensa laatupelaajan, joka sieltä on Chris Prongerin lähdön jälkeen puuttunut. 

Jäikö Devilsille aukkoja paikattavaksi?

Gummerus: Devils sai Hallin myötä paljon kaipaamansa maalintekijän, mutta hinta oli kova puolustuspään osalta. Larsson ei ehkä ole statukseltaan NHL:n tähtikaartiin kuuluva puolustaja, mutta hän on ollut ehdottomasti noussut Devilsin takalinjojen johtavaksi pelaajaksi, jonka voi hyvällä omallatunnolla laittaa kentälle vastustajien vaarallisimpia pelaajia vastaan. Andy Greenen viereisen puolustajan paikka on auki ja on mielenkiintoista nähdä, kuka pystyy ne saappaat täyttämään. 

Vaikutukset muihin pelaajiin - Oilers

Maarala: Hall oli osa Oilersin nuorisokaartin esiinmarssia yhdessä Ryan Nugent-Hopkinsin ja Jordan Eberlen kanssa. On mielenkiintoista nähdä, millä tavalla Hallin lähtö vaikuttaa kahteen jälkimmäiseen. Kolmikko pelasi yhdessä lähes kuusi vuotta ja alkuaikoina he myös muodostivat yhden Oilersin ketjuista. On myös kiinnostavaa nähdä, minkälainen vaikutus Hallin poistumisella on joukkueen keskinäisiin kemioihin. 

Vaikutukset muihin pelaajiin - Devils

Gummerus: Kuten jo aiemmin totesin, Larssonin merkitys Devilsille on ollut suuri, etenkin parina viime kautena. Seura hankki perjantaina Ben Lovejoyn Penguinsista ja hänen paikkansa on erittäin suurella todennäköisyydellä jommassa kummassa kärkipareista. Luultavasti myös 21-vuotias Damon Severson saa vastuuta ja näytönpaikan ykköspakkiparissa Andy Greenen kanssa. Kaikesta huolimatta Devilsin GM Ray Shero yrittää varmasti hankkia markkinoilta vielä hyvää puolustajaa.

Hallin hankinnan luulisi tuovan säpinää Devilsin hyökkäyspään pelaamiseen, ja toivottavasti viime kausina joukkueen parhaimpiin pistemiehiin kuuluneet Adam Henrique ja ja Kyle Palmieri intoutuvat vielä parempaan vireeseen.

Kumpi voitti kaupan?

Maarala: Lyhyellä tähtäimellä kaupan voittaja on ilman muuta Devils. Mutta Chiarelli totesi kuitenkin lehdistötilaisuudessa, että kaupan todellinen vaikutus Oilersin kannalta selviää vasta useamman vuoden kuluttua. Mikäli Larssonista kehittyy joukkueen puolustuspään kivijalka, on kaupan voittajaa silloin syytä arvioida uudelleen.

Gummerus: Olen asiasta Maaralan kanssa samaa mieltä. Molemmat joukkueet hankkivat parannusta pelipaikoille, joissa sitä kuumeisesti tarvittiin. Larsson oli kova hinta, mutta mikäli Hall pystyy nostamaan Devilsin hyökkäyspään tasoa huomattavasti, on se kaupan voittaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle