Kaupat tuli: Ryan Kesler - Luca Sbisa - Nick Bonino

NHL / Artikkeli
Ryan Kesler vaihtoi seuraa varaustilaisuuden alla.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucks kauppasi hyökkääjä Ryan Keslerin Anaheim Ducksiin vaihdossa Luca Sbisaan ja Nick Boninoon sekä kahteen varausvuoroon. Jatkoajan NHL-toimitus pui kaupan molempien osapuolten osalta.

Vancouver Canucks teki draft-päivänä kauan odotetun liikkeen ja kauppasi hyökkääjä Ryan Keslerin Anaheim Ducksiin. Vaihdossa Ducks antoi puolustaja Luca Sbisan, hyökkääjä Nick Boninon sekä ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot itse varaustilaisuuteen. Canucks varasi ensimmäisellä vuorolla hyökkääjä Jared McCannin ja kauppasi toisen vuoron eteenpäin New York Rangersille.

Mitä hyötyä Canucksille on kaupasta?

Jani Maarala: Ryan Keslerin kauppaa oli huhuiltu tapahtuvaksi jo pitkään ja nyt se viimein kävi toteen. Kesler pääsee nyt joukkueeseen, jolla todella on mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Canucks kävi lähellä mestaruutta keväällä 2011, mutta sen jälkeen joukkue on mennyt jyrkkää alamäkeä eikä tämä ole jenkkihyökkääjää tyydyttänyt. 

Nick Boninossa Canucks saa potentiaalisen korvaajan Keslerille. Nuori hyökkääjä pelasi loistokauden tehtaillen ensimmäistä kertaa urallaan yli 40 tehopistettä. Ducksissa hän jäi kuitenkin pahasti muun muassa Ryan Getzlafin ja Saku Koivun varjoon. Nyt hän pääsee isoon rooliin astuessaan Keslerin paikalle kakkosketjun keskelle. Miten hyvin Bonino siitä selviytyy, jää nähtäväksi. 

Luca Sbisa puolestaan tuo kovuutta ja jämäkkyyttä Canucksin takalinjoille. Nuori sveitsiläinen on väläytellyt osaamistaan ajoittain, mutta se viimeinen askel NHL-eliittiin on toistaiseksi jäänyt ottamatta. 

Mitä hyötyä Ducksille on kaupasta?

Saara Vähäkuopus: Ducks sai vihdoin kokoonpanoonsa kauan kaipaamansa tasokkaan ja kokeneen kakkosketjun sentterin. Kesler on isokokoinen ja vahva kahden suunnan pelaaja, juuri sitä mitä Ankoilta puuttui Ryan Getzlafin kipparoiman ykkösketjun takaa myös tämän kevään pudotuspeleissä.

Mitä Ryan Kesler ehti saavuttaa Canucksissa?

Maarala: Canucks-aikanaan Kesler ehti vakiinnuttaa paikkansa yhtenä liigan parhaista puolustavista hyökkääjistä. Kesler on kertaalleen voittanut Selke Trophyn, tämä tapahtui kauden 2010-11 päätteeksi. Stanley Cup oli lähellä, mutta jäi silti loppujen lopuksi melko kauas. Kesler oli kuitenkin koko Canucks-uransa ajan yksi joukkueen avainhyökkääjistä ja iso palanen eritoten alivoimapelissä. 

Mitä Luca Sbisa ja Nick Bonino ehtivät saavuttaa Ducksissa?

Vähäkuopus: Sekä Sbisa että Bonino ovat vielä nuoria pelaajia ja heidän saavutuksensa eivät näin ollen ole päätä huimaavia. Sbisan viisi vuotta Ducksin riveissä ovat sujuneet kuitenkin kelvollisesti ja kolmena vuonna Sbisa on päässyt hankkimaan myös pudotuspelikokemusta yhteensä 13 ottelussa.

Myös Bonino pelasi ensimmäiset pelinsä Ducksissa kaudella 2009-10 ja varsinainen läpimurtokausi oli työsulkukaudella 2012-13. Nuori sentteri ansaitsi lopullisesti paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ja viime kausi osoitti Boninon erinomaisen kehityspotentiaalin. Myös Boninolla on vyöllään kolmelta kaudelta pudotuspelejä yhteensä 24 ottelun verran.

Jäikö Canucksille aukkoja paikattavaksi?

Maarala: Tällä hetkellä Vancouverissa eletään uudelleenrakennusvaihetta. Keslerin lisäksi poissa ovat myös monivuotinen luottovahti Roberto Luongo sekä kovasta lyöntilaukauksestaan tunnettu Jason Garrison. Canucks tosin otti merkittävän askeleen maalivahtiosastolla, kun se kiinnitti Ryan Millerin kolmevuotisella sopimuksella. Radim Vrbatan sopimus oli niinikään hieno juttu, mutta hän ei paikkaa Keslerin jättämää aukkoa. Keslerin lähtö jättää kakkosketjuun aukon, jonka paikkaaminen ei käy käden käänteessä.

Jäikö Ducksille aukkoja paikattavaksi?

Vähäkuopus: Ducksin miehitys alkaa näyttää melko hyvältä. Hyökkäyspää on loistavassa kuosissa jopa ilman Teemu Selännettä ja harmillisesti sopimuksetta jäänyttä Saku Koivua. Nuoret hyökkääjät, kuten Emerson Etem ja Devante Smith-Pelly ovat ottaneet jo kunnon askelia kohti isoja rooleja. Maalivahtitilanne on hyvä, vaikka Jonas Hilleristä luovuttiin. Frederik Andersen osoitti pystyvänsä torjumaan kovalla NHL-tasolla ja nuori John Gibson haastaa Andersenin vahvasti kisassa ykkösvahdin paikasta.

Clayton Stoner tuo kovuutta ja kokoa takalinjoille, mutta ei täytä taidollisesti aivan sitä, mitä olisin toivonut.

Vaikutukset muihin pelaajiin – Canucks

Maarala: Canucks sai kaupassa kipeästi kaivattua nuorta verta ja Bonino sekä Sbisa ovat varmasti täynnä virtaa ja näyttöhaluja. Kuten edellä sanoin, Keslerin lähdöstä jäivät isot saappaat täytettäväksi eikä niin ison aukon paikkaaminen ole suinkaan helppoa. Aika näyttää onnistuuko Bonino uudessa roolissaan, vai haetaanko uutta kakkossentteriä jälleen kauppojen avulla. Lisäksi uskon kaupan vaikuttavan joukkuehenkeen positiivisesti, kun muiden pelaajien ei tarvitse enää kuunnella Keslerin valitusta menestymättömyydestä.

Vaikutukset muihin pelaajiin – Ducks

Vähäkuopus: Keslerin hankkiminen keventää aivan varmasti Ducksin ykkösketjun taakkaa ja on iso helpotus koko joukkueelle. Ducksista löytyi kyllä syvyyttä ja leveyttä ennestäänkin, mutta suureksi osaksi vahvan kakkosketjun sentterin puutteessa ratkaisut ovat roikkuneet liian usein Getzlafin varassa. Kesler tasapainottaa ehdottomasti tilannetta.

Kumpi voitti kaupan?

Vähäkuopus: Tämä oli tasapeli. Varsinkin Bonino ja varausvuorolla hankittu Jared McCann voivat osoittaa vielä arvonsa Canucksin kannattajien leiriin pesiytyneille epäilijöille.

Maarala: Kyllähän tämä tasan meni, Molemmat seurat saivat haluamansa ja pitemmällä tähtäimellä kaupalla on iso vaikutus kummankin joukkueen menestykseen. 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle