Kaupat tuli: Franson palaa Nashvilleen

NHL / Artikkeli
Maple Leafsin vaikea kausi on Fransonin osalta ohi.
Kuva © Getty Images
NHL-kaupanteko jatkui, kun Toronto Maple Leafs ja Nashville Predators pääsivät sopuun neljää pelaajaa liikutelleesta pelaajakaupasta. Kaupan myötä Olli Jokinen on jo uransa yhdeksännessä NHL-organisaatiossa ja Cody Franson tekee paluun organisaatioon, joka varasi hänet kymmenen vuotta sitten.

Olli Jokisen NHL-ura jatkuu ainakin toistaiseksi Toronto Maple Leafsin perinteikkäässä vaahteranlehtipaidassa, vaikkakin huhuja kuopiolaisen kauppaamisesta edelleen vielä ennen kevään siirtojen takarajan umpeutumista liikkuu. Maple Leafsin ja Predatorsin välisessä pelaajakaupassa Maple Leafs sai myös vielä NHL-tasolla kokemattoman Brendan Leipsicin sekä ensimmäisen kierroksen varausvuoron tulevan kesän varaustilaisuuteen. Toiseen suuntaan siirtyivät puolustaja Cody Franson, joka siis palaa hänet varanneeseen organisaatioon neljän vuoden poissaolon jälkeen, ja keskushyökkääjä Mike Santorelli, joka on niin ikään Predatorsin varaus kesältä 2004.

Mitä hyötyä Maple Leafsille on kaupasta?

Valtteri Tahkola: Maple Leafs on jo haudannut pudotuspelihaaveensa, joten katseet on järkevää suunnata tulevaisuuteen. Franson ja Santorelli olisivat molemmat olleet ensi kesänä vapaita agentteja ja todennäköisesti lähteneet seurasta. Nyt Leafs sai Leipsicin ja varauksen ansiosta hyvät palaset rakentaa joukkuetta tulevaisuutta ajatellen.

Mitä hyötyä Predatorsille on kaupasta?

Tommi Kröger: Predators vahvisti osakkeitaan Stanley Cup -suosikkina ja samalla kasvatti paineita menestyksen suhteen toiseen potenssiin. Keväällä on pakko tapahtua jotain suurta.

Mitä Cody Franson ja Mike Santorelli ehtivät saavuttaa Maple Leafsissa?

Tahkola: Santorelli ei kovinkaan paljoa. Pelasi omalla tasollaan tämän reilun puolikkaan kauden minkä Torontossa vietti. Franson taas enemmän. Vakiinnutti paikkansa isoissa valoissa laadukkaana kiekollisena puolustajana, jolla potentiaalia vieläkin korkeammalle. On varmasti kasvanut henkisesti tulevia kausia ajatellen. 

Mitä Olli Jokinen ehti saavuttaa Predatorsissa?

Kröger: Hyvin vähän. Kesällä Winnipeg Jets ei tarjonnut kuopiolaiselle enää jatkosopimusta ja Predators pääsi poimimaan hänet vapaiden pelaajien alennuskorista. Tilastollisesti kuluva kausi on ollut kokeneelle keskushyökkääjälle kovin vaisu, mikä on näkynyt viime aikoina miehen vähentyneessä peliajassa. 

Jäikö Maple Leafsille aukkoja paikattavaksi?

Tahkola: Tulevaisuutta ajatellen kyllä. Puolustuskalusto on aivan liian heikko kamppailemaan pudotuspelipaikasta ajatellen esimerkiksi ensi kautta. Seuran suunnitelmana on varmasti vahvistaa alakertaa, siksi en ihmettelisi vaikka pelaajaliikennettä nähtäisiin vielä runsaasti. Kiire ei toki ole, tämän kauden osalta menestyshaaveet on haudattu. 

Jäikö Predatorsille aukkoja paikattavaksi?

Kröger: Peräpää on jo liigan eliittiä ja Santorelli leventää hyökkäystä kivasti. Ehkäpä eniten tämän päivän Predators-kokoonpanoa silmäillessä arveluttaa tilanne Pekka Rinteen vanavedessä. Onko Carter Hutton riittävän tasokas kakkosmaalivahti? Toki Rinne pelaa aina terveenä ollessaan, mutta entä sitten, jos pikkuvammat vaivaisivat kevään ratkaisuhetkillä?

Vaikutukset muihin pelaajiin - Maple Leafs

Tahkola: Tämä on varsinkin organisaation nuoria puolustajia ajatellen iso asia. AHL-seura Marliesin puolella pelaa muutama mielenkiintoinen puolustajalupaus, Petter Granberg ja Stuart Percy etunenässä. Nyt nuoret saavat mahdollisuuden todistaa kykynsä ja hakea kokemusta isosta liigasta. Toisaalta viimeistään nyt joukkueen rungolle alkaa olla selvää, että katseet ovat jo ensi kaudessa. 

Vaikutukset muihin pelaajiin - Predators

Kröger: Predatorsin puolustuspää herättää kateutta. Kun entisestään Fransonin tulon myötä vahvistuneen pakkikaluston takana viimeisenä linnakkeena seisoo Rinne, on vastustajille tiedossa entisestäänkin vaikeampia aikoja. Joukkueen sisällä voitonnälkä vain lisääntyy, nyt haetaan tosissaan isoa kalaa, Stanley Cup -pokaali kiiltelee jo verkkokalvoilla.

Kumpi voitti kaupan?

Tahkola: Mielestäni molemmat ovat omalla tavallaan voittajia. Predators vahvisti jo ennestään hurjaa alakertaansa vielä lisää Fransonin siirrolla, ja Santorelli tuo laatua alempiin ketjuihin. Toisaalta Maple Leafs sai kahdesta todennäköisestä ensi kesän lähtijästä hyvän vastineen jälleenrakennusta ajatellen. Mutta kuten Tommi sanoi, Maple Leafsin hyödyn tästä kaupasta näyttää vasta tulevaisuus. 

Kröger: Maple Leafs on lopultakin päättänyt pöllyttää koko ummehtuneen peräkammarinsa läpikotaisin ja raivata tilaa uudelle alulle. Nashvillessä puolestaan on herätty ajatukseen kevään suurvoitosta ja joukkueessa onkin päätetty panostaa isosti tähän kauteen. Predators on selkeästi kaupan iso voittaja, ainakin lyhyellä perspektiivillä. Maple Leafsin iso hyöty kaupasta tarkentuu tuon ykköskierroksen varauksen myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle