FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kaupat tuli: Devan Dubnyk - Matt Hendricks - Ben Scrivens

NHL / Artikkeli
Dubnykin tämä kausi on ollut pettymys.
Kuva © Getty Images
Edmonton Oilers kauppasi maalivahti Devan Dubnykin Nashville Predatorsiin ja sai vaihdossa hyökkääjä Matt Hendricksin. Oilers hankki lisäksi maalivahti Ben Scrivensin Los Angeles Kingsistä. Jatkoaika analysoi kaupat osapuolten kannalta.

Edmonton Oilers kauppasi maalivahtinsa Devan Dubnykin Nashville Predatorsiin. Paluupostissa Edmontoniin matkasi hyökkääjä Matt Hendricks. Oilers paikkasi hetkittäisen maalivahtivajeensa hankkimalla Ben Scrivensin Los Angeles Kingsistä kolmannen kierroksen varausoikeutta vastaan.

Mitä hyötyä Oilersille on kaupoista?

Jani Maarala: Oilers sai kaupassa kokeneen ja luotettavan nelossentterin, jonka voi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Matt Hendricks on yksi liigan parhaista aloittajista ja myöskin rangaistuslaukausspesialisti. Joten Hendricks voi olla erittäinkin hyödyllinen pelaaja Oilersille tiukoissa tilanteissa. Lisäksi hänet tunnetaan erinomaisena joukkuepelaajana, joka suojelee omiaan kun hätä on suurin. Hendricks tuo Oilersin pukukoppiin aimo annoksen johtajuutta.

Antti Wennström: Näen tilanteen Hendricksin osalta paljon pessimistisemmin. Hendricks on hyvin positiivisesti ajateltuna kaikkea edellä mainittua, mutta heikon kauden alun jälkeen suuret odotukset ovat erittäin optimistisia. Rangaistuslaukauksissa koko uran otanta on pieni (17 rangaistuslaukausta). Aloituksia Hendricks on ottanut säännöllisesti viimeksi viime kaudella. Pelaajana ok palanen kyllä, mutta merkittävin hyöty kuviossa oli maalivahtikuvion virkistäminen Scrivensillä. Miinuksena on raskas sopimus nelosketjulaiselle.

Mitä hyötyä Predatorsille on kaupasta?

AW: Predators hyötyy eniten siitä, että se sai Hendricksin pitkän sopimuksen ulos harteiltaan. Sopimusta on jäljellä vielä kolme vuotta tämän kauden jälkeen. Tilaa tulee toivottavasti ensi kesän sopimusmarkkinoille. Lisäksi Dubnyk auttaa väliaikaisesti Pekka Rinteen loukkaantumisesta aiheutunutta vajetta maalivahtiosastolla. 

Mitä Devan Dubnyk ehti saavuttaa Oilersissa?

JM: Dubnykia pidettiin yleisesti Oilersin seuraavana ykkösvahtina ja miehenä jonka oli tarkoitus johdattaa seura pudotuspeleihin. Valitettavasti toisin kuitenkin kävi. Viime kaudella loistavan runkosarjan pelanneen Dubnykin taso romahti juuri silloin, kun sitä kaikista vähiten odotettiin. Lopulta hänestä ei ollut lainkaan ykkösvahdiksi NHL-tasolle.

Suurin osatekijä tähän oli samantasoisen kirittäjän puuttuminen. Kun kilpailua ei ollut, Dubnykin taso petti. Predatorsissa Dubnyk saa uuden alun uralleen, mutta ykkösvahdiksi NHL:ään hänestä ei edelleenkään ole. 

Mitä Matt Hendricks ehti saavuttaa Predatorsissa?

AW: Hyvin vähän. Hendricks, Eric Nystrom ja Viktor Stålberg olivat alunperinkin kolme pelaajaa, jotka Predatorsille jäivät käteen viime kesän vapaiden agenttien markkinoilta. Sanon "jäivät käteen" siksi, että joukkue tarvitsi maalintekoapua, mutta tulos oli edellä mainittu rykelmä kokoa.

Nystrom ja Stålberg ovat onnistuneet aavistuksen paremmin, mutta Hendricks oli Predatorsissa floppi. Hän teki neljä tehopistettä, pelasi nelosen minuutteja vastustajan nelosta vastaan, ja anti kaikkeen peliin jäi laihaksi.

Hendricks vaihtaa valtiota.
Hendricks vaihtaa valtiota.
Kuva © Getty Images

Jäikö Oilersille aukkoja paikattavaksi?

JM: Hetki Dubnyk-kaupan jälkeen Los Angeles Kingsistä hankitun Ben Scrivensin kanssa OIlersin maalivahtitilanne parani hieman, mutta Scrivensinkin todellinen taso on täysi kysymysmerkki. Kaiken lisäksi seuralla on varsinaista ylitarjontaa maalivahdeista, kun farmiseuroissakin pelaa yhteensä kahdeksan veskaria. Varsinainen NHL-tason ykkösmaalivahti Oilersilta kuitenkin edelleen puuttuu, eikä Ilja Bryzgalovistakaan enää siihen tehtävään ole. Maalivahtiosastolla siis riittää edelleen työsarkaa.

AW: Mielestäni Oilersin maalivahtitilanne parani, vaikka Dubnykistä saatava korvaus oli miinusmerkkinen. Bryzgalov - Scrivens herättää minussa paljon enemmän positiivista vastakaikua kuin alkukaudella nähty Devan Dubnyk - Jason LaBarbera.

Dubnyk pelasi aiemmilla kausilla ajoittain mainiosti, mutta tällä kaudella nuorukainen oli yhtä tärinää ja pomppua. Enemmän paikattavaa riittää laadukkaissa syvyyspelaajissa hyökkäyksessä sekä kärkipuolustajien hankinnassa. Oilersilla ei tosin ole kumpikaan nyt jääneestä kaksikosta sopimuksen alaisena tätä kevättä pidemmälle.

Jäikö Predatorsille aukkoja paikattavaksi?

AW: Paljon. Predatorsin suurin ongelma on kiekollisesti laadukkaiden hyökkääjien puute. Matka kiekollisesti vahvaksi joukkueeksi on pitkä. Joukkue pelaa parhaimmillaan erittäin yritteliästä ja sähäkkää kiekkoa, mutta ratkaisijat puuttuvat.

Vaikutukset muihin pelaajiin Oilersissa?

JM: Uskon Dubnykin lähdön vaikuttavan joukkuehenkeen vain positiivisesti, koska nyt kenenkään ei tarvitse miettiä päästääkö maalivahti tässäkin pelissä helppoja maaleja. Vastaavasti Scrivensin ja Hendricksin saapumiset parantavat joukkuehenkeä entisestään, varsinkin jälkimmäinen tiedetään hyväksi pukukoppipelaajaksi. Näyttää myös entistä todennäköisemmältä, että Laurent Brossoit saa näyttöpaikan jossakin vaiheessa.  Scrivensillä on nyt elämänsä tilaisuus näyttää, että hänestä on ykkösvahdin rooliin NHL-tasolla. 

Vaikutukset muihin pelaajiin Predatorsissa?

AW: Kuinka paha Rinteen tilanne nyt oikeasti on? Minä uskon, että tämä on vain seuran varmistus sille, että Rinne ehtii toipua pelikuntoon kaikessa rauhassa. Plus sille, ettei Marek Mazanec polta itseään loppuun. Carter Huttonille en mitään erityisen pitkää NHL-tulevaisuutta näe muutenkaan. Ellei mitään ihmeellistä tapahdu, Rinne palaa viimeistään ensi kauden alkuun mennessä takaisin tontilleen ja Dubnyk jättää kesällä seuran. 

Kumpi voitti kaupan?

JM: Mielestäni Oilers hyötyi kaupasta. Hendricksin ainoa miinus on pitkä sopimus, joka pitää hänet Oilers-paidassa neljän vuoden ajan. Mikäli taso sinä aikana putoaa, voi sopimuksesta olla hankalaa päästä eroon. Hendricksin tuomat avut ovat kuitenkin selkeästi joukkueelle hyödyksi pitkällä tähtäimellä. Lisäksi joukkueen nuoremmat pelaajat saavat kokeneen roolimallin pukukoppiin.

AW: Predators. Se sai helpotusta maalivahtiosastolleen Rinteen poissaolon ajaksi. Eniten kuitenkin siksi, että se pääsi Hendricksin isosta sopimuksesta eroon. Lisäksi Oilers kaiken päälle maksaa osan Dubnykin palkasta. Se on kaupan käsittämätön osuus. Maalivahtia epätoivoisesti tarvinneen Predatorsin luulisi maksavan tällaisessa tilanteessa ylihintaa. Toisin kävi, sille maksettiin avusta!

» Lähetä palautetta toimitukselle