Katsaus Mestiksen karsintasarjaan

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen karsintasarjassa pelit on ehditty jo saamaan hyvin alulleen. Säilymisestä taistelevat UJK sekä KooKoo, EPS:n ja KalPan yrittäessä nousua Mestikseen. Asetelmat ovat kinkkiset, koska noin puolet nykyisistä Mestis joukkueista taistelevat erinäisten rahaongelmien kanssa. Tämä voi mahdollistaa useammankin joukkueen nousun Jääkiekkoliiton mestaruussarjaan.

Ennakkoasetelmat näihin karsintoihin ovat hyvinkin mutkikkaat. Sääntöjen mukaan näistä neljästä joukkueesta, KooKoosta, Jääkotkista, Espoosta ja KalPasta, kaksi joukkuetta pitäisi pelata ensi kaudella Mestiksessä. Näin ei asia välttämättä ole, koska nykyisistä Mestis seuroista ainakin KJT ja Jokipojat ovat suurissa talousvaikeuksissa, jopa konkurssista on puhuttu Joensuulaisten kohdalla. Myös FPS:lla on vaikeuksia hallimaksujen kanssa, joten edes perinteikkäässä kiekkokaupungissa, Forssassa, ei välttämättä nähdä ensi kaudella Mestiskiekkoa.

Näistä neljästä joukkueesta, jopa kaikilla on mahdollisuudet nousuun tai säilymiseen, jos joukkue tai pari tekee konkurssin Mestiksen puolella. Kuitenkin joka joukkueella on varmasti halu ja tarve näyttää, että pelaamallakin pärjätään aina Mestikseen asti.

Tällä hetkellä karsinnoissa huonoimmassa jamassa on Uudenkaupungin Jääkotkat. UJK on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan KalPaa ja EPS:aa vastaan, ja on täten altavastaajana tänään lauantaina pelattavaan KooKoo -otteluun Kouvolassa. UJK:n mahdollisuudet näyttävät aika heikoilta, koska tiistaina Uuteenkaupunkiin tulee vierailijoita Kuopiosta. KalPa oli viime kohtaamisessa lähes ylivoimainen ja näinollen on ennakkosuosikkina tiistaisessa kohtaamisessa.

Toinen tämän kauden Mestiksessä pelannut, KooKoo, on aloittanut karsinnat vahvasti. Ensimmäisessä ottelussa kouvolalaiset haki pisteet Espoosta. Toisessa kohtaamisessa vastaan tuli vierailijoita Kuopiosta Kouvolaan, ja pisteet tasattiin maalein 4-4. Tulevaisuus näyttää valoisalta KooKoolle, jolla on todella hyvin pullat uunissa säilymisen suhteen.

Sarjanousua yrittävän Espoon Palloseuran karsinnat alkoivat KooKoota vastaan Espoossa. KooKoo kaatoi EPS:n oletetusti. EPS sai toisessa ottelussa vastaansa UJK:n, ja sai kuin saikin taisteltua pisteet kotiin Espooseen niukoin lukemin. Tänään onkin vuorossa ottelu KalPaa vastaan Espoossa, josta ei taatusti tule kovin helppo ottelu kotijoukkueelle.

Mestikseen nousussa vahviten kiinni oleva Kalevan Pallo, on kahdesta ensimmäisestä ottelustaan ottanut vakuuttavasti KooKoon ohella kolme pistettä. KalPan juniorimylly on jauhanut taas uuden sukupolven ja näiden junnujen avulla joukkue porskuttaa auttamatta Mestikseen.

Loppukaneettina voisi veikata KooKoon säilyttävän paikkansa Mestiksessä, ja KalPan nousevan muitta mutkitta taistelemaan Jääkiekkoliiton mestaruudesta. EPS:n ja UJK:n kohtalon määrännee muiden Mestisjoukkueiden taloudellinen tilanne.

» Lähetä palautetta toimitukselle