BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Katsaus KooKoon kauden 2008-2009 kokelaisiin

MESTIS / Artikkeli
KooKooseen oli täksi kaudeksi tyrkyllä jokunen muukin pelaaja. Osalla oli jo sopimuskin, osa kävi tryoutilla ja osa piipahti mukana muuten vaan. Mitä heille sen jälkeen tapahtui?

Kenttäpelaajien tilastoissa on merkittynä pelatut ottelut, tehopisteet ja rangaistusminuutit. Plusmiinuslukeman jälkeen on suluissa ne maalilukemat, joista tehotilaston saldo muodostuu. Kaikista peleistä alemmilla sarjatasoilla, nuorissa tai ulkomailla ei tilastoida plussia ja miinuksia.

Maalivahtien tilastoihin on merkittynä pelatut/puetut ottelut ja peliaika minuutteina. Seuraavaksi on voitot-häviöt ja nollapelien määrä. Tehopisteiden ja jäähyminuuttien perässä on vielä päästettyjen maalien keskiarvo pelattua tuntia kohden sekä torjuntaprosentti.

Eemeli Arola

Suomi-sarjan alkulohko (HC Kuusankoski): 15. 6+7=13, 14min

Suomi-sarjan karsintasarja (HC Kuusankoski): 13. 7+10=17, 2min

Edelliskaudella KooKoon paidassa debytoinut laitahyökkääjä siirtyi nyt sarjaporrasta alemmas. Ehti kuitenkin käväistä pelaamassa yhden harjoitusottelun ilman tilastomerkintöjä. Kuusankoskella Arola kuului joukkueen runkohyökkääjiin ja olikin tärkeä lenkki paikkansa Suomi-sarjassa uusineessa nipussa.

Mika Halava

III-divisioona (HC Luvia): 13. 21+33=54, 34min

II-divisioonan karsintasarja (HC Luvia): 13. 23+23=46, 58min

Tehokkaasti Ässien A-nuorissa hyökännyt Halava jahtasi Mestis-sopimusta Kouvolassa tryout-hengessä. Viidessä pelaamassaan ottelussa laituri syötti yhden maalin, otti kolme kaksiminuuttista ja jäi ilman sopimusta.

Potentiaalisen pelurin seuraavaksi osoitteeksi tuli yllättäen kaveriporukka peräti kolmea sarjatasoa alempaa. Halava iski kauden aikana tasan sata pinnaa – eli keskimäärin neljä per peli – ja voitti pistepörssin. Kakkosdivisioonaan nousseen Luvian miehistössä pelasi myös muita takavuosien ässälupauksia, kuten nuorten maajoukkueessakin esiintynyt Jussi Peltomaa.

Antti Karhula

Suomi-sarjan alkulohko (K-Laser): 5. 1+4=5, 8min

II-divisioona (ValKi): 3. 2+13=15, 2min

Konkarisentteri puki KooKoo-paidan ylleen viiden vuoden tauon jälkeen, kun matka kohti Kotkaa tyssäsi ja kouvolalaiskokoonpanossa oli vajausta. Pikavisiitti jäi kaavaillun mukaisesti yhteen harjoitusotteluun, jossa Karhula nappasi syöttöpisteenkin.

Edellisvuodet Keski-Euroopassa pelannut Karhula aloitti kautensa Suomi-sarjassa, mutta jätti K-Laserin ja pelihommat saatuaan pestin Pohjois-Kymen liikuntayhdistyksen valmennuspäällikkönä.

Veri veti vielä jäälle muutamaan kakkosdivisioonaotteluun, joissa syntyivät kovat tehot. Karhulan passeista sai nauttia muun muassa toinen Mestiksestä tuttu hyökkääjä, Teemu Somppi, joka iski itse kauden 22 pelissään kohtuullisen huikeat tehot 43+32=75.

Steve Makway

ECHL (Cincinnati Cyclones): 18. 1+8=9, 35min, +6

ECHL (Las Vegas Wranglers): 47. 1+5=6, 130min, +9

ECHL playoffs (Las Vegas Wranglers): (kausi edelleen kesken)

Jääkaappipakastin-yhdistelmän kokoisesta kanadalaispuolustajasta kaavailtiin johtohahmoa KooKoon alakertaan. Ensimmäistä kertaa Eurooppaan saapunut Makway vaikutti olevan isossa kaukalossa hukassa, mutta ehti myös väläytellä neljässä harjoituspelissään (0+3=3, 6min).

Vantaan turnauksen jälkeen mies lähetettiin kuitenkin paluupostina takaisin Pohiois-Amerikkaan. Makway aloitti kauden vahvasti ECHL:ssä, mutta aivan kaikki ei tainnut mennä nappiin sielläkään, sillä puolustaja kaupattiin jo kesken syksyn Cincinnatista Las Vegasiin. Runkosarjassa rutkasti jäähyjä napsineen pakin kausi jatkuu vielä pudotuspeleissä.

Tatu Miettinen

Kapteenistoon kuulunut Tatu Miettinen oli kauden epäonnensotureita. Tärkeän keskushyökkääjän kausi jäi lopulta seitsemän harjoituspelin (0+3=3, 4min) mittaiseksi, kun mies loukkasi niskansa vakavasti toiseksi viimeisessä treenipelissä Kiekko-Vantaata vastaan. Miettisen toivottiin kuntoutuvan kevätpuoliskolle, mutta lopulta riskejä terveyden kustannuksella ei kannattanut ottaa.

Lauri Seppälä

Runkosarja: 0/1

A-jun I-divisioona: 19/34 (1061) 11-3, yksi nollapeli, 0+2=2, 25min, 3,00 89,85%

Muutama kausi takaperin Jari Kaarelan maalivahtiopissa Hämeenlinnassa ollut KooKoo-kasvatti pelasi nyt toista vuottaan kouvolalaisten A-nuorissa. Isokokoinen vahti jakoi peliminuutit kokonaisuudessaan jokseenkin tasan Eetu Seppäsen kanssa, mutta nousi kauden edetessä joukkueensa ykkösvahdiksi. Potentiaalinen nuorukainen sai tililleen myös yhden Mestis-ottelun, kun tuurasi kuumeista Antti Härmää luukkuvahtina Heinolassa 20.2.

Eetu Seppänen

A-jun I-divisioona: 19/31 (1086) 6-9, 0+0=0, 0min, 3,04 90,07%

Seppänen siirtyi KooKoon A-nuoriin täksi kaudeksi Mikkelistä, jossa oli venynyt komeisiin suorituksiin alasarjaihme-Hydon paidassa. Sai runsaasti vastuuta etenkin syyspuoliskolla ja pelasi melko tasaisen kauden junioreissa. Toimi myös edustuksen varavahtina kahdessa harjoitusottelussa.

Kausipaketti 2008-2009: KooKoo ja menestymisen vaikeus

» Lähetä palautetta toimitukselle