Karlskrona - Ensimmäinen kausi SHL:ssä

SHL / Artikkeli
Kähkönen pelaa Karlskronassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Karlskrona nousi viime kauden päätteeksi SHL:ään. Joukkueeseen on tehty useita hankintoja, mutta odotettavissa on haastava kausi.

Karlskrona on perustettu vuonna 2001 ja se pääsi Allsvenskaniin kaudeksi 2012-13 pelattuaan neljä kautta 1. divisioonassa. Allsvenskanissa oli alussa vaikeaa, mutta viime kausi oli seuralta erinomainen ja se pääsi juhlimaan nousua SHL:ään.

Karlskrona pelasi viime kaudella työteliästä ja taistelevaa kiekkoa eikä se luovuttanut missään vaiheessa otteluita. Samanlaista peliä on odotetavissa myös tällä kaudella SHL:ssä, etenkin, kun joukkueen taitotaso ei ole kaikista korkein.

Fernström Frölundasta maalille

Joukkueen maalia vartioivat Frölundasta hankittu 196-senttinen Linus Fernström ja tanskalainen Patrick Galbraith. Fernström pelasi menneellä kaudella runkosarjassa 33 ottelua, mutta oli pudotuspeleissä selvä kakkosvahti Lars Johanssonin pelatessa enemmän. Galbraith on kehittynyt viime kausina huomattavasti ja ollut kahdella menneellä kaudella Karlskronan avainpelaajia sekä Allsvenskanin kärkimaalivahteja. Maalivahtipeli on ainakin liigan keskitasoa.

Merkittävin lähtijä puolustuksesta on 22-vuotias Jonathan Pudas, joka teki 25 pistettä ja jatkaa uraansa Brynäsissä. Victor Aronsson (Almtuna), Anton Grundel (Färjestad), Robin Gartner (Leksand) ja Julien Brouillette (St. John's IceCaps) ovat kuitenkin hyviä hankintoja sarjanousijalta.

Grundel ja Gartner liikkuvat hyvin ja ovat varmoja suorittajia, kun taas Brouilletten vahvuudet ovat erityisesti hyökkäyssuuntaan. Brouillette pääseekin varmasti alkukaudesta pelaamaan ylivoimalla. Puolustuksen täydentävät Tom Linder, Maksim Matushkin ja David Westlund.

Ketkä tekevät maalit?

Hyökkäykseen on myös hankittu kokemusta pelaajien kuten Toni Kähkönen, Riley Holzapfel ja Joachim Rohdin muodossa. Kähkönen ja Holzapfel tekevät paljon töitä molempiin suuntiin ja Kähkönen pelaa usein suoraviivaisesti maalille. 23-vuotias Rohdin on pelannut jo yli 200 SHL-ottelua. Laitahyökkääjä on hyvin liikkuva kamppailija, jonka arvoa ei mitata ainoastaan pisteissä.

21-vuotias Joel Kellman on edellämainittuja hyökkääjiä tuntemattomampi nimi, mutta sentteri teki viime kaudella Karlskronalle 17 maalia. Hänellä on edellytykset päästä urallaan pitkälle.

Leksandista saapuva Mattias Guter ja Allsvenskanissa tehoillut John Henrion ovat kaksi hyökkääjää, jotka voivat tehdä hyvät tehot, joskaan mitään takuuta siitä ei ole. Hyökkäyksen taso putoaa varsin selvästi kahden ensimmäisen ketjun jälkeen.

Joukkuetta valmentaa viime kauden tapaan Per Hånberg. Hän ei ole valmentanut aiemmin SHL:ssä, mutta on tehnyt viime vuosina hyvää työtä Karlskronan lisäksi Vita Hästenin päävalmentajana.

Jatkoaika arvioi Karlskronan runkosarjan sijalle 14.

» Lähetä palautetta toimitukselle