Kapeasta kaukalosta, viikko 9 - Kuka saattaisi Timosen luvattuun maahan?

NHL / Artikkeli
Timonen hakee kruunua uralleen.
Kuva © Getty Images
Jatkoajan NHL-toimitus käsittelee viikottain kuluvan NHL-kauden ajankohtaisuuksia. Tällä viikolla tarjottimella muiden muassa suomalaisveteraanin paluu ja takavuosien dynastian uusi nousu.

Kuluneen NHL-viikon aikana kuultiin ilouutisia Minnesotasta, kun Wild ilmoitti nostaneensa Michael Keräsen AHL-farmijoukkueestaan. St. Louis Bluesin Petteri Lindbohm saavutti lyhyen NHL-uransa merkittävän virstanpylvään.

Ikävämpiä uutisia kantautui sen sijaan Bostonista, Winnipegistä ja Calgarysta joukkueiden tiedotettua loukkaantumisista.

Philadelphia Flyers teki jatkosopimuksen puolustajansa kanssa ja Chicagossa solmittiin jatkopahvi isokokoisen maalivahdin kanssa. Myös New York Islanders kiinnitti avainpuolustajansa myös tuleviksi vuosiksi.

Tätäkään viikkoa ei vietetty ilman pelaajakauppoja, kun Montreal Canadiens ja Anaheim Ducks vaihtoivat laitahyökkääjiä.

NHL-viikon ajankohtaisuuksia ruotivat tällä kertaa NHL-toimituksen Tommi Kröger ja Mikko Saarela.

Veteraanipuolustaja Kimmo Timonen on tekemässä paluuta NHL-kaukaloihin. Miten näet Timosen NHL-uran etenevän kohti auringonlaskuaan? Päättyykö ura Philadelphiassa vai kaupataanko kuopiolainen vielä tavoittelemaan Stanley Cupia?

Tommi Kröger: On ensinnäkin upea juttu, että sympaattinen Timonen pääsee lopettamaan uransa huipulla. Todennäköisesti ensi viikonloppuna tapahtuva kauden ensiesiintyminen tulee olemaan mielenkiintoinen tapahtuma. Miten kaukana huippuvireestä Timonen vielä onkaan? Fyysisesti hän on varmasti kunnossa, mutta miten sujuu yhteispeli muun viisikon kanssa?

mikä tahansa Stanley Cup -suosikki vahvistuisi huippukuntoisella Timosella

Timoselle soisi sen kaikkein komeimman tavan lopettaa uransa. Flyersissa Stanley Cupista voi vain haaveilla, joten maisemanvaihto olisi tehtävä. Ensi viikonloppuna Timosta varmasti tarkkaillaankin laajalti: mikä tahansa Stanley Cup -suosikki vahvistuisi huippukuntoisella Timosella. Toivotaan, että Timoselle löytyisi vielä uran viime metreillä saattaja luvattuun maahan.

Mikko Saarela: Päästän sisäisen urheiluromantikkoni irti ja haaveilen että Timonen palaa sinne, mistä se kaikki alkoi. Olisi huikeaa nähdä hänet Predators-paidassa. Toimitusjohtaja David Poilella tuskin olisi sinänsä mitään asiaa vastaan, mutta kysymysmerkkinä on, haluaako pienikokoinen suomalaispuolustaja lähteä enää mihinkään vai onko sydän jo pysyvästi Philadelphiassa.

Onhan siirrossa oma riskinsä, koska pelejä Timosella ei tällä kaudella ole. Olisikin mielenkiintoista nähdä, mikä kuopiolaisen arvo on pelaajamarkkinoilla.

David Krejci loukkaantui ja on sivussa runkosarjan lopulle saakka. Miten Krejcin poissaolo vaikuttaa Boston Bruinsin taisteluun pudotuspelipaikasta?

Kröger: Bruins taistelee yhä verisesti viimeisistä pudotuspelipaikoista idässä. Tässä taistossa Krejciä oltaisiin tosiaankin kaivattu. Mies toisi käsiä, pelikäsitystä ja johtajuutta Bruinsin keskushyökkääjäosastolle. Toisaalta ei Bruins Krejcin poissaoloon kaadu. Jos joukkuetta ei pudotuspeleissä nähdä, on alkukauden rämpiminen ja epätasaiset otteet syynä heikkoon menestykseen.

Saarela: Viehän Krejci mukanaan roiman annoksen juonikkuutta Bruins-hyökkäyksestä. Hän on kyllä pelannut rikkonaisen kauden ollen useaan kertaan sairastuvalla. Krejci myös pelaa hyvin kahteen suuntaan.

Mutta täytyy sanoa, että Bruins sai mitä ansaitsi. Tässä vaiheessa pudotuspelipaikan piti olla jo selviö. Uskon silti, että Bruins pääsee pudotuspeleihin ilmankin Krejciä.

Venyykö Bruins ilman Krejciä pudotuspeleihin?
Venyykö Bruins ilman Krejciä pudotuspeleihin?
Kuva © Getty Images
Scott Darling teki kahden vuoden jatkosopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa. Miten sopimus vaikuttaa Antti Raannan asemaan organisaatiossa? Joko Raanta on kauppatavaraa?

Kröger: Tällä hetkellä Blackhawksilla on kaksi varsin tasaväkistä kakkosmaalivahdin paikasta kamppailevaa kaveria, joiden molempien sopimukset jatkuvat tämän kevään jälkeenkin. Blackhawks sai siis lisäaikaa katsastaa kunnolla kummankin kortin. Ei Chicagossa varmasti Raantaa olla aktiivisesti mihinkään kauppaamassa. Kokonaan eri asia on, miten Raannan leiri tilanteeseen suhtautuu.

Saarela: Pariin otteeseen olen todennut itsekseni tällä kaudella, että Raannan tilanne Blackhawksissa vaikuttaa sietämättömältä. Pitkän aikaa näytti, että Raanta on jälleen vakiinnuttanut paikkansa, mutta tämän pitäisi olla lähtölaukaus. Toki pieni varaus jätetään sille, ettemme tiedä minkälaisia keskusteluja Raannan tulevaisuudesta on seurajohdon kanssa käyty. Ulkopuolisen silmin Raannan pitäisi kuitenkin vaatia siirtoa.

Ottajia raumalaiselle kuitenkin varmasti on. Muunmuassa Minnesota Wild, Florida Panthers, Arizona Coyotes ja ehkä jopa New York Islanders kaipaavat maalivahtia.

New York Islanders on edelleen idän kärkijoukkueita. Meneekö Islanders tänä vuonna päätyyn saakka?

Kröger: New Yorkin kiekkokevät on tänä vuonna jännittävämpi kuin aikoihin. Sekä Rangers että Islanders ovat molemmat täysin potentiaalisia Stanley Cup -finaaliehdokkaita idässä, ja näin ollen aivan mahdollisia mestarikandidaatteja.

Islanders on pelannut koko kauden viihdyttävää jääkiekkoa. Jotenkin tuon menon toivoisi jatkuvan pitkälle kevääseen. En kuitenkaan usko joukkueen olevan vielä valmis jyräämään pohjaan saakka, vaikka tulevaisuus saattaa hyvinkin olla Islandersin.

Saarela: Tämän hetken kokoonpanolla ei. Joukkueen Toimitusjohtaja Garth Snow'n pitää ottaa sulkia hattuunsa samaan tahtiin kuin kesällä, että kannusta taisteltaisiin toistaiseksi viimeisellä Nassaun piirikunnassa pelatulla kaudella.

Vaikka pari viime peliä ovat menneet Chad Johnsonilta hyvin, hän ei ole missään nimessä vakuuttanut varamaalivahtina. Muuten loistavan kauden pelannut Jaroslav Halak on sen sijaan pelannut viime aikoina hieman heikosti. Sen lisäksi puolustus ei ole vielä Stanley Cup -tasoa, varsinkaan Lubomir Visnovskyn ollessa jatkuvasti loukkaantuneena. Joukkueesta löytyy kuitenkin saarelaisten onneksi kohtuullisesti kauppatavaraa, sillä yhdestä hyökkääjästä ja useastakin varausvuorosta on varaa luopua.

Viikon pelaaja: Jonathan Quick, Los Angeles Kings

NHL-tasolla jo kannuksensa useaan kertaan osoittanut huippuvahti on äitynyt hurjaan kevättalven vireeseen ja on ollut osaltaan johdattamassa hallitsevan Stanley Cup -mestarin nousua pudotuspelijoukkueiden valikoituun joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle