Kannattajat repäisivät lippukampanjan – Hakametsässä silti hiljaista

LIIGA / Artikkeli
Lippukampanja tuotti Ilvekselle toiseksi parhaan yleisömäärän Hakametsässä tällä kaudella. Tupsukorvat on silti pahasti perässä yleisötavoitettaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Yksittäinen Ilveksen kannattaja lahjoitti sata lippua Ilveksen ja JYPin väliseen otteluun. Kannattajat saivat lippukampanjaan mukaan myös Ilveksen toimiston, minkä vuoksi liput lauantain peliin olivat normaalia huokeammat. Hakametsän katsomossa oli silti rutkasti tilaa.

Ilveksen yleisömäärät ovat kuluneella kaudella olleet suorastaan surkeita. Seura budjetoi kauden yleisömääräksi 5 000 katsojaa peliä kohden. Tavoitteesta on jääty reilusti. Edes paikallispelit eivät ole saaneet hallia täyteen.

Paras yleisömäärä Hakametsässä pelatuista otteluista on kauden avanneesta kotipelistä Tapparaa vastaan, jolloin katsojia oli paikalla 5 842.

Heikot yleisömäärät ovat puhuttaneet kannattajienkin keskuudessa. Lauantain lippukampanjan idea lähti Jatkoajan keskustelupalstalta, jossa yksi Ilves-kannattaja kaipasi toimenpiteitä sen eteen, että halli saataisiin täyteen. Sama idea nousi myöhemmin esille Ilves-foorumilla, ja kannattajat pyysivät Share Ilvestä hoitamaan asiaa.

− Suostuimme tempaukseen tietyin ehdoin. Tahdoimme mukaan myös Osasto 41:n ja Ilves ikuisesti ry:n. Halusin, että tämä on koko Ilves-yhteisön juttu, Share Ilveksen puheenjohtaja Heikki Karjalainen kertoo.

Ennen JYP-ottelun alkua Hakametsän pihamaalla jaettiin ilmaiseksi sata lippua, jotka oli lahjoittanut yksi Ilves-foorumille kirjoittavista kannattajista. Kaikki peliin saapuneet eivät olleet tietoisia tempauksesta, mutta liput oli jaettu kuitenkin alle tunnissa.

Myös Ilves lähti kannattajien ehdotuksesta mukaan lippukampanjaan alentamalla lippujen hintoja JYP-otteluun. Ilveksen kannattajapäädyn alariveille sai lipun kympillä ja paremmille paikoille 15 eurolla.

Itse pelissä Share Ilves jakoi 150 ilmaislippua Ilveksen seuraavaan kotiotteluun. Kampanjassa oli mukana myös Veikkaus.

Karjalaisen korviin lippukampanjasta oli kantautunut vain hyvää palautetta.

− Tämä on yhteisön statement siitä, että jotain on nyt tapahduttava. Nyt halliin on tullut sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole vuosiin käyneet hallissa. Enkä usko, että he heti palaavat, ellei muutosta tapahdu.

Muutos, jota kannattajat odottavat, on Ilveksen pääomistajan vaihtuminen. Ilves saattaa päätyä uusiin käsiin helmikuun alussa. Osa on boikotoinut peleissä käyntiä juuri omistajuuteen liittyvien asioiden takia.

− Yleisömäärät ovat olleet huolestuttavan huonoja. Tavoitteet sakkaavat, niin eihän tässä tyytyväinen voi olla. Näille kaikille asioille löytyy ihan looginen selitys, Karjalainen sanoo.

Varsinaista karnevaalitunnelmaa lippukampanja ei Hakametsään tuonut. Ilveksen ja JYPin välisen ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 5 530 katsojaa. Ihan niin suurelta yleisömassa ei kuitenkaan monen mielestä näyttänyt.

JYP vei voiton kaukalon lisäksi katsomossa. Lähes koko pelin ajan kovinta meteliä piti yllä parinkymmenen JYP-kannattajan ryhmittymä.

» Lähetä palautetta toimitukselle