Kanada lähtee MM-jäille jälleen kivenkovalla joukkueella

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Crosby tulee olemaan Kanadan joukkueen suunnannäyttäjä numero yksi.
Kuva © Getty Images
Jääkiekon kotimaa Kanada lähtee Tšekissä pelattaviin MM-kilpailuihin jälleen kerran todella nimekkäällä joukkueella. Joukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

Viime vuoden MM-turnaus oli Kanadalle suuri pettymys, kun se hävisi Suomelle puolivälierissä ja putosi pois mitalipeleistä. Tämän vuoden karkeloihin päävalmentaja Todd McLellan onkin kutsunut erittäin tulivoimaisen ja liikkuvan joukkueen puhdistamaan viime vuoden nöyryytys kansalaisten mielistä. 

Pelinopea Kanada 

A-lohkossa pelaavan Kanadan joukkueen vahvuuksiin voi vuodesta toiseen lukea lähes rajattoman yksilötaidon, jonka NHL:n supertähdet tuovat joukkueen käyttöön. Tänä vuonna kirkkaimmista nimistä ovat mukana hyökkääjistä ainakin Philadelphia Flyersin Claude Giroux sekä maailman parhaaksi pelaajaksi tituleerattu Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby. Näistä herroista varsinkin Crosby on kaikilta ominaisuuksiltaan sellainen pelaaja, joka voi yksinkin ratkaista vaahteralehtipaidoille tärkeitä otteluita.

Puolustuspäässä Kanadan tämän vuoden joukkueessa on paljon tulivoimaa ja ennen kaikkea peli- ja jalkanopeutta, jota isoon kaukaloon siirryttäessä tarvitaan. Mielenkiintoisia nimiä peräpäästä ovat ainakin Florida Panthersin nuori Aaron Ekblad sekä San Jose Sharksin Brent Burns. Molemmat herrat ovat isokokoisia, mutta hyvin liikkuvia kiekollisia puolustajia. 

Yhteenkuuluvuudentunnetta etsimässä - jälleen kerran

Kanadalla, kuten USA:llakin, on aina tiukka aikataulu koota joukkue kasaan ennen MM-kilpailujen alkamista, sillä NHL:n runkosarjan päättymisestä ei ole kovin pitkä aika. Joukkueen yhteiset harjoitukset jäävät siis varsin vähäisiksi, joten yhteispelin löytyminen ja sitä kautta motivoituminen lienevät jälleen kerran vaahteralehtipaitojen suurimpia kompastuskiviä. Suuren kanadalaisen johtajan Crosbyn liittyessä joukkueeseen voidaan kuitenkin olla varmoja, että suunnannäyttäjä ja esimerkki muille pelaajille on olemassa.

Myöskään Kanadan maalivahtiosasto ei herätä tällä hetkellä pelkoa vastustajissa. Vaikka Arizona Coyotesin Mike Smithiä voidaan tituleerata hyväksi maalivahdiksi, on hänen kautensa seurajoukkueen sukelluksen myötä ollut todella haastava. Lähtökohtaisesti ykköstorjujan tontille asettuvan Smithin torjuntavireen löytyminen onkin elintärkeä asia kanadalaisille.

Kakkosmaalivahti Martin Jones ei saanut Los Angeles Kingsissä Jonathan Quickin varamaalivahtina paljon peliaikaa, joten häneen McLellan tuskin luottaa viimeistä lukkoa valittaessa.

Menestysmahdollisuudet

Kanadasta puhuttaessa voidaan aina nostaa esille maailmanmestaruus. Maan kiekkokulttuuri ei tunne muuta onnistumisen käsitettä kuin voitto ja lähestulkoon kaikki muut sijoitukset olisivat kiekkohullulle kansalle pettymys.

Kanadan kanssa samassa alkulohkossa pelaa niin sanotuista isoista maista Ruotsi ja Tšekki. Ennakkoon onkin helppo todeta Kanadan taistelevan Ruotsin kanssa lohkovoitosta ja sitä kautta paremmista mahdollisuuksista jatkoa ajatellen.

Kanadan kokoonpano 

Maalivahdit

Martin Jones, Los Angeles Kings

Mike Smith, Arizona Coyotes

Puolustajat

Tyson Barrie, Colorado Avalanche

Brent Burns, San Jose Sharks

Aaron Ekblad, Florida Panthers

Dan Hamhuis, Vancouver Canucks

Jake Muzzin, Los Angeles Kings

David Savard, Columbus Blue Jackets

Hyökkääjät

Sean Couturier, Philadelphia Flyers

Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Matt Duchene, Colorado Avalanche

Cody Eakin, Dallas Stars

Jordan Eberle, Edmonton Oilers

Tyler Ennis, Buffalo Sabres

Claude Giroux, Philadelphia Flyers

Taylor Hall, Edmonton Oilers

Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Ryan O'Reilly, Colorado Avalanche

Brayden Schenn, Philadelphia Flyers

Tyler Seguin, Dallas Stars

Jason Spezza, Dallas Stars

Tyler Toffoli, Los Angeles Kings 

Seuraa häntä: Tyson Barrie debytoi aikuisten MM-turnauksessa tämän vuoden karkeloissa. Hyvin liikkuva, pienikokoinen puolustaja nakutti Colorado Avalanchessa yli 50 pisteen kauden, joten pelivire MM-kisoihin on varmasti kohdallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle