Kanada: Kaksi ilman kolmatta − vaahteranlehti rapisee finaalissa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Giroux on Kanadan nimekkäimpiä pelaajia alkavissa MM-kisoissa.
Kuva © Timo Savela
Kanada lähtee jälleen kivikovalla joukkueella tavoittelemaan MM-kultaa. Tiedossa on, ettei mikään muu kuin maailmanmestaruus kelpaa kiekkohullulle kansalle, joten ennakkosuosikin asema tuo mukanaan myös paineet.

Kanada voitti viime vuoden MM-kisoissa maailmanmestaruuden häviämällä koko turnauksen aikana vain yhden ottelun. Tuo ottelu oli alkusarjan päätöspeli Suomea vastaan, jossa vaahteralehtipaidat ottivat Leijonilta nenään maalein 4−0.

Finaalissa osat vaihtuivat, kun Kanada jylläsi mestaruuteen Connor McDavidin ja Matt Duchenen maaleilla. Cam Talbot piti nollapelin.

Nyt valtaosa miehistöstä on vaihtunut, mutta tähtiloisto tuikkuu silti vahvana.

Uhka: Monesta NHL-joukkueesta kasattu supernippu sortuu sooloiluun

Kanadan maajoukkuemiehistössä on pelaajia todella monesta NHL-joukkueesta. Toki myös esimerkiksi Philadelphia Flyersistä MM-jäille matkaavat Wayne Simmonds, Claude Giroux, Sean Couturier ja Travis Konecny. Valtaosa pelaajista joutuu kuitenkin uusien tuttavuuksien ympäröimäksi.

Repaleisuudessa piileekin kanadalaisten kompastuskivi. Mikäli supertähdet eivät löydä yhteispeliään ajoissa tai jokin sotkee luotujen ketjujen kemian, voi joukkue olla lyötävissä.

Joukkueen puolustus ei nimellisesti vastaa hyökkäskaluston säkenöintiin, joten joukkueen sisäisetkin erot saattavat aiheuttaa säröjä vaahteran lehdillä.

Mahdollisuus: Kanada häikäisee jälleen nopealla yhteispelillään ja yksilöt pelaavat harmoniassa

Kanada on jo muutamana vuonna osoittanut, että joskus aiemmin nähtyjä kasvukipuja ja yksin yrittämistä ei enää nähdä, vaan joukkue jyrää alusta lähti vahvalla tekemisellään. 

Joukkueen valmennus on onnistunut kasaamaan MM-joukkueesta hyvin roolitetun, ja jättänyt tarvittaessa isojakin tähtiä pois. Tulos on ollut huimaa, sillä kahdet edelliset MM-kisat ovat päättyneet maailmanmestaruuteen.

Mikäli Kanada saa totutunlaisen nopean koko viisikon pelin käyntiin, menee joukkue turnauksessa − mahdollisesti tappiotta − pitkälle.

Ennuste: Kanadalle ei löydy pysäyttää, paitsi finaalissa

Kanadalle ei löydy alkulohkosta haastajia, vaan joukkue marssii lohkovoittoon ja saa hyvät asetelmat pudotuspeleihin. Kaikki pelin osa-alueet toimivat ja juna puksuttaa miltei pääteasemalle asti.

Finaalissa vastaan asettuessaan Ruotsi on kuitenkin vaahteranlehtipaidoille liian kova pala loistavan puolustuksensa ansiosta. Kanada saavuttaa MM-kisoissa näin ollen hopeaa

Joukkueesta nousee esiin jälleen monia huippunimiä ja jotkut nousevat uudelle tasolle, mutta Oh Canadan sijaan finaalin tunnusmusiikiksi muodostuu Du gamla, du fria.

» Lähetä palautetta toimitukselle