TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

KalPan välitodistukset 2013

LIIGA / Artikkeli
Ei ole mennyt ihan putkeen.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Jatkoaika arvioi KalPan pelaajien edesottamukset alkukauden osalta.

Maalivahdit

Pekka Tuokkola

Joukkueen kivijalka. Antaa aina joukkueelleen mahdollisuuden voittoon. Selvät lipsahdukset ovat laskettavissa yhden käden sormilla ja huonoja päiviä on tullut oikeastaan vain yksi. Illasta toiseen joukkueensa parhaimpia pelaajia.

Henri Kiviaho

Aloittanut kolme ottelua ja ollut suurimmassa osassa peleistä varavahtina. Otteet ovat ailahdelleet todella paljon. Kun Tuokkola tarvitsi ennen joulua lepoaikaa, seurajohto otti ennemmin Antti Oreen lainalle kuin laittoi Kiviahon maaliin.

Puolustajat

Jeff Foss

Seurajohto olisi tuskin tarjonnut sopimusta koeajan jälkeen, mikäli Jussi Timonen ei olisi joutunut sivuun. Pakkaslukema -11 kertoo kaiken oleellisen.

Miika Koivisto

Klassinen tapaus toisen kauden kirouksesta. Ei sinänsä tee mitään väärin, mutta yritys ei konkretisoidu pisteiden muodossa. Omassa päässä välillä hieman vaikeuksissa, mutta hoitaa kuitenkin hommansa.

Marko Kauppinen

Joukkueen toiseksi paras pistemies, mutta on vaarallinen kentän molemmissa päissä. Antaa upeita peliä edistäviä syöttöjä, hiipii ovelasti mukaan hyökkäyksiin ja on myös viimeistelemässä näitä. Vastapainoksi jää turhaan roikkumaan ylös ja yrittää alimpana miehenä liian vaikeita ratkaisuja.

Antti Halonen

Alkukausi on ollut rikkonainen loukkaantumisten takia. Palaa kaukaloon joulun jälkeen. Taklaa painavasti, luutii omassa päässä sekä kiekot että miehet maalin edestä, mutta on välillä aivan hukassa sekä kiekon että miesten kanssa. Pelannut parissa ottelussa myös hyökkääjänä.

Adam Masuhr

Käyttää parasta asettaan, eli laukausta, jatkuvasti ja joka paikasta. Painava veto on aina vaarallinen osuessaan kohti maalia. Siirtohuhujen kohteena oleva ruotsalainen on edelleen joukkueensa tärkein puolustaja, vaikka omassa päässä on tullut hieman tavallista enemmän virheitä. Ansaitsisi edelleen enemmän vastuuta ylivoimassa, vaikka vastustajat taatusti tietävät Masuhrin parhaan aseen.

Jussi Timonen

Alkukausi meni plörinäksi vammojen vuoksi. Palattuaan kokoonpanoon on pelannut omilla vahvuuksillaan. Ei yritä mitään ylimääräistä ja varjelee omaa maalia nöyrästi. Pistesarakkeessa vielä kiikarit.

Juuso Riikola

Nuoren puolustajan alkukausi on sujunut ilman suurempia moitteita. Liigauran komea avausmaali tuli juuri ennen joulutaukoa JYPiä vastaan. Vahvuudet ylöspäin pelaamisessa ja uskaltaa myös tehdä kiekollisia ratkaisuja. Kaipaa vielä malttia alakerrassa.

David Printz

Ruotsalaispakki kävi keikkamiehenä paikkaamassa loukkaantumisia. Viidessä ottelussa yhtä monta miinusta – tack och adjö.

Joonas Lyytinen

Tulee taatusti saamaan lisää peliaikaa loppukaudesta. Hyökkäysorientoitunut 18-vuotias puolustaja paukutti viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa kaksi hienoa maalia ja pelasi muutenkin loistavan ottelun.

Hyökkääjät

Luke Pither

Hankittiin KalPan ykkössentteriksi. Nopeana luistelijana pysyi muuten hyvin kyydissä mukana, mutta ei oikein tuntunut pääsevän sinuiksi joukkueen pelitavan kanssa. Kausi on ollut jo pitkään paketissa loppusyksystä tulleen olkapäävamman takia.

Ossi Saarinen

Mahtuu välillä kokoonpanoon, välillä ei. Myös loukkaantumiset ovat kiusanneet laitahyökkääjän kautta. Tehnee paluun joulun jälkeen. Energinen ja yritteliäs pelaaja, mutta kädet ja peliäly eivät aina riitä.

Petri Lammassaari

Alkukausi todella vaisu. Pilkahduksia vanhasta snaipperista löytyy ajoittain, mutta valitettavan harvoin. Piristynyt kauden edetessä, mutta ei saa tulosta aikaan.

Joonas Riekkinen

Viimeinen jäänne muinaisesta A-nuorten mestarijoukkueesta. Tekeminen on tasaisen varmaa ja harmaata. Ei juuri erotu hyvässä eikä pahassa. Riekkinen on tehnyt muutaman tärkeän maalin, mutta ollut myös totuttua enemmän vaikeuksissa.

Saku Kinnunen

Kuhmon mies on ottanut paikkansa kokoonpanossa pysyvästi. Nuori mies pelaa ennakkoluulottomasti, eikä nöyristele. Teholukema +5 pistää erittäin positiivisesti silmään muun joukkueen ollessa tasaisesti pakkasella. On suurella todennäköisyydellä vuodenvaihteen U20-kisajoukkueessa.

Heikki Liedes

Ryminälaituri vietti joulunalusviikot sairastuvan puolella. Seilannut kauden mittaan myös Hokissa ja A-nuorissa. Ei vahvista joukkuetta kiekollisena, mutta pyrkii taklaamaan vaihdosta toiseen.

Kalle Kerman

Sai kerrankin treenata terveenä koko kesän, mutta loukkaantui jo ennen kauden alkua. Väläyttelee välillä takavuosien maalintekotaitoaan, mutta ei tunnu pääsevän millään paikoille. Rentous ja luontevuus ei paista olemuksesta kentällä. Rannelaukaus on edelleen hyvää liigatasoa.

Sami Kapanen

Kun energia kanavoituu oikeisiin asioihin, Kapanen on edelleen vaarallinen vastustajalle. Pienestä tilasta lähtevä puolilämäri viuhuu kovaa ja luistin kulkee. Tunnepelaajan pää kuumenee välillä liian helposti. Sivussa toistaiseksi aivotärähdyksen takia.

Joona Harjama

Harjoituskausi sujui haminalaiselta mainiosti, mutta jalka meni pakettiin heti alkukaudesta. Loukkaantumiskierre jatkui uudella polvivammalla, joka pitää Harjaman vielä toistaiseksi poissa kaukalosta.

Jukka Voutilainen

Monen muun pelaajan tapaan myös kapteeni on kärsinyt loukkaantumisista. Wanhan liiton tyylinen rannelaukaus on painava ja tarkka. Katoaa välillä kuvasta, mutta voi huonon pelin lopussa nousta ratkaisijaksikin.

Kasperi Kapanen

Potentiaalia nuoressa Kapasessa riittää. Jos saa asenteensa kuntoon myös oman siniviivan takana, tie taalakaukaloihin on selviö. Menettää ihan liikaa kiekkoja kikkailemalla turhaan puolustusalueellakin. Kehittämistä myös joukkuepelaamisessa, mutta on jo nyt kiekonkäsittelijänä kovalla tasolla. On mukana nuorten MM-kisoissa.

Janne Kolehmainen

Yksi KalPa-hyökkäyksen kulmakivistä. Jos muu joukkue sortuu näpertelyyn ja vastuun siirtelyyn, Kolehmainen ajaa röyhkeästi maalille ja pyrkii ratkaisuihin. Ikävä pelaaja vastustajan kannalta, mutta ottaa toisinaan typeriä jäähyjä.

Artturi Lehkonen

Ei saanut alkukaudesta juonesta kiinni, mutta irtosi kahleistaan avausmaalin jälkeen. Joukkueen kultakypärä on myös mukana nuorten MM-kisoissa. Kykenee oveliin ratkaisuihin sekä syöttäjänä että viimeistelijänä.

Jyri Junnila

Joukkueen paras alivoimapelaaja ja pelaa suurella sydämellä. Raataa ja pörrää – pääsee energiansa ansiosta myös useasti paikkoihin. Jos tekisi edes kolmasosasta paikoistaan maalin, olisi korkealla pistepörssissä. KalPan vaikeudet alivoimalla ja puolustuspäässä alkoivat nopeasti Junnilan loukkaannuttua. Palaa KalPan onneksi takaisin kokoonpanoon joulutauon jälkeen.

Rastislav Pavlikovsky

Kokeneella slovakkisentterillä ei ole kaukalossa kiire. Sopimus tehtiin joulutaukoon asti, joten jatkosta ei ole vielä tätä kirjoitettaessa tietoa. Oppi nopeasti joukkueen tavoille – loukkaantui melko pian saavuttuaan Kuopioon. Rytmittää hyvin peliä ja paikkaa verkkaista liikettään hyvän pelisilmän ansiosta.

Jasse Ikonen pelasi 20 ottelua KalPassa ja siirtyi alkutalvesta HIFK:n riveihin. Antti Kerälälle ei löytynyt sopivaa roolia, joten keskushyökkääjä laitettiin 12 ottelun jälkeen lainaksi Hämeenlinnaan. Sopimus umpeutui joulutaukoon, eikä jatkosta ole vielä tietoa.

Arttu Ilomäki (Tappara) ja Tomi Körkkö (Kärpät) olivat joulutaukoon asti lainamiehinä KalPan riveissä. Seuran toiveissa on jatkaa lainasopimusta ainakin toistaiseksi. Muita kokoonpanossa piipahtaneita olivat Kärpät-laina Joonas Komulainen, sekä A-juniorit Pasi Kouvalainen ja Mikko Komulainen.

HIFK-vahti Antti Ore antoi Pekka Tuokkolalle lepoaikaa ennen joulutaukoa ja torjui kahdessa ottelussa kaksi voittoa. A-nuorten maalivahti Tuukka Smura puki kahdeksaan otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle