KalPa pelaaja-arviot 2016-17: Ei alisuorittajia

LIIGA / Artikkeli
Pekka Virta sai suojateistaan kauden aikana irti kaiken mikä otettavissa oli.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPan kausi päättyi sensaatiomaisesti hopeaan. Ennen kauden alkua epäiltiin, ettei joukkueesta ole mihinkään ja sitä povattiin sarjan häntäpäähän. Monet pelaajat kuitenkin pelasivat aivan tasonsa ylärajoilla tai ylittivät sen roimasti. Tämä ja pelitavan onnistuminen olivat menestyksen reseptinä.

Päävalmentaja Pekka Virran KalPa-sopimuksen viimeinen kausi päättyi lähes täydellisesti, kun joukkue pokkasi kauden jälkeen hopeamitalit kaulaansa. Joukkueen arkitekemisen taso oli nostettu erittäin kovalle tasolle ja se näkyi peliotteissa. Joukkueessa ei alisuorittajia löytynyt ja monet pelaajat pelasivat uransa parhaan kauden. Tason nostosta kertoo myös se, että hopeamitalijoukkueen runkopelaajista iso osa vaihtaa maisemaa ensi kaudelle.

Maalivahdit

5
Eero Kilpeläinen
Loistava kausi ja oli monissa käänteissä koko joukkueen tukipilari. Lunasti kovat odotukset, mitkä häneen asetettiin. Valittiin myös kuluneen kauden parhaaksi maalivahdiksi.
4,5
Denis Godla
Hyvä kausi kakkosvahtina. Runkosarjassa 18 peliä ja pudotuspeleissä 4 ottelua. Osoitti, että hänet voi laittaa tolppien väliin tilanteessa kuin tilanteessa.

Puolustajat

3,5
Jussi Timonen
Kokenut puolustaja ja joukkueen kapteeni ei päässyt aivan aiempien kausien tasolle, mutta peruspelaaminen edelleen kovalla tasolla. Ei ole niin kiekollinen kuin KalPan nuoremmat pakit, mutta saa ensimmäisen syötön varmasti lapaan.
4,5
Juuso Riikola
Varmaa pelaamista läpi kauden ja oli johtavassa roolissa KalPan takalinjoilla. Painava laukaus, jota pääsikin hyödyntämään esimerkiksi ylivoimilla. Merkkautti KalPa-puolustajista eniten pisteitä. Ensi kaudella kuuluu joukkueen kovimpaan ytimeen.
3,5
Joonas Lyytinen
Alkukausi meni heikosti ja virheitä tuli paljon. Ylirohkea kiekollisuus tahtoi välillä kostautua ja kiekonmenetyksistä tai harhasyötöistä aiheutui vaarallisia tilanteita omaan päähän. Kevätpuolella löysi hyvän pelivireen ja pisteitäkin alkoi syntyä. Pudotuspeleissä hyvää tekemistä ja otteisiin tuli enemmän varmuutta.
4
Santeri Lukka
Kiekollisesti hyvä puolustaja, jonka tekeminen oli muutenkin varmalla liigatasolla läpi kauden. Hyvä laukaus ja pääsi sitä väläyttelemään aina välillä. Kuuluu tulevaisuudessa KalPan puolustuksen tukipilareihin.
4,5
Niko Mikkola
Nuori ja raamikas puolustaja, jolle voi povata hyvää tulevaisuutta. Toimi jo nyt fyysisenä pelotteena ja osaa käyttää isännän otteita vastustajien kanssa. Oli monesti siivoamassa maalinedustaa eikä kaihtanut torikokouksia. Oli hyvä myös kiekollisesti.
3,5
Otto Leskinen
Viime kaudella jo jonkin verran liigapelejä, mutta tällä kaudella vastuuta tuli jo 50 ottelun verran. Erittäin KalPan tyylinen kiekollinen pelaaja ja tekeminen alkoi kauden aikana olla jo liigatasolla.
3,5
Mikael Seppälä
Alkukauden Seppälä pelasi Kajaanin Hokissa, mutta joulukuussa solmi sopimuksen KalPan kanssa. Ehti pelata runkosarjaa 31 ottelua. Kauden edetessä sai enemmän peliaikaa ja varsinkin finaaleissa pelasi oikein hyvin.

Hyökkääjät

5
Janne Keränen
Vauhdikas laituri pelasi erinomaisen kauden ja rikkoi omat maali- ja piste-ennätyksensä, vaikka mukaan mahtui myös kuivempia kausia. Nousi viimeistään kuluneella kaudella Liigan kärkihyökkääjien joukkoon. Loistava tutkapari Rissasen kanssa. Ylivoimavastuuta tuli paljon.
5
Jaakko Rissanen
Ykkössentteri ja ylivoiman kapellimestari sai ehjän kauden alle ja samalla miehen koko potentiaali tuli esiin. Pelisilmä huippuluokkaa ja yhteispeli Keräsen kanssa oli välillä erittäin nautittavaa katsella. Oli KalPan runkosarjan paras pistemies. Pelasi kevään lopulla huimia minuutteja, vastuuta tuli yli- ja alivoimilla. Ei saanut aivan viimeisimmissä peleissä täysiä tehoja koneesta irti.
4
Arttu Ilomäki
Siirtyi joulukuussa Tapparasta KalPan paitaan. Sai kilpipaidassa isompaa roolia ja pääsi näyttämään potentiaaliaan. Aiemmat kokemukset finaaliotteluista näkyivät miehen otteissa. Oli Tapparaa vastaan yksi KalPan parhaista pelaajista.
2,5
Balazs Sebok
Unkarilainen aloitti syyskauden vauhdikkaasti ja pisteitä kertyi hienosti. Loukkaantuminen sotki kuvioita ja se vaikutti myös myöhempiin otteisiin. Kauden viimeinen maali syntyi 27.10.
4
Jesse Mankinen
Pienikokoinen ja taitava Mankinen pelasi toisen kauden KalPassa. Kausi sujui paremmin kuin ensimmäinen ja runkosarjassa kertyneet 39 tehopistettä olivat myös miehen henkilökohtainen ennätys. Rooli oli kakkoskentässä ja sai myös paljon ylivoimavastuuta.
4
Tommi Jokinen
Kakkoskentän vasen laita pääsi kuluneella kaudella lähelle omaa piste-ennätystään. Vahvaa tekemistä hyökkäyspäässä eikä kauden aikana tullut turhan pitkiä kuivia kausia. Iski pudotuspeleissä viisi maalia.
5
Matias Myttynen
Todellinen läpimurtokausi. Tuli pikahälytyksellä vahvistamaan KalPan sentteriosastoa ja ylitti lopulta kaikki odotukset. Tehot 14+25 ja jaettu kolmas sija KalPan sisäisessä pistepörssissä kertovat siitä. Peli-ilme erittäin rohkea ja osasi ajaa myös maalille.
4
Mikko Nuutinen
Nakutti runkosarjassa 26 pistettä, mikä on samalla miehen henkilökohtainen piste-ennätys. Monipuolinen pelaaja osasi kauden aikana myös mennä vastustajien ihon alle ja tämä korostui etenkin pudotuspeleissä.
4
Jyri Junnila
Pienikokoinen Junnila on taistelija suurella sydämella ja pelasi hienon runkosarjan. Pudotuspeleissä nousi vielä korkeammalle tasolle, mistä kertoo myös tehot 4+3. Pelasi uransa parhaan kevään. Loistava alivoimapelaaja.
2,5
Alexander Ruuttu
Syksy meni kohmeessa, eikä peli tahtonut lähteä kulkemaan. Kevään edetessä paransi otteitaan ja tämä näkyi myös tehopisteiden osalta. Ruutulla pitäisi olla ominaisuuksia pelata kovalla tasolla, mutta jostain syystä ei tahdo aina saada itsestään kaikkea irti jäällä.
3
Miikka Pitkänen
Pelasi ensimmäisen kokonaisen kauden liigajäillä. Peliaikaa tuli alemmista kentistä ja pisteitä kertyi runkosarjassa 15. Suurimman osan kaudesta pelasi neloskentän vasemmassa laidassa, mutta nousi pudotuspeleissä kolmoskenttään samaan rooliin.
3
Eetu Luostarinen
Tuli marraskuussa mukaan kokoonpanoon. Pelasi alempien kenttien sentterinä ja paras paikka löytyi Sami Mutasen ja Junnilan keskeltä. Sai pudotuspeleissä myös ihan hyvin pelivastuuta. Tulevaisuudessa lupa odottaa isompaa roolia.
2,5
Topi Piipponen
KalPan juniorimyllyn läpi käynyt Piipponen sai kuluneella kaudella liigavastuuta 37 runkosarjapelin verran. Pisteitä kertyi viisi. Loukkaantui tammikuun lopussa, eikä sen jälkeen saanut enää pelejä alle ennen kauden loppua.
3,5
Sami Mutanen
Loukkaantumiset rikkoivat kautta, mutta terveenä ollessaan "Kaivuri" teki sen mitä häneltä kaivattiin. Erittäin energinen ja työteliäs pelaaja. Kauden maalitili aukesi neljännessä finaaliottelussa.
2,5
Henri Knuutinen
Teki liigadebyytin marraskuussa ja vuorotteli A-junioriporukan ja liigaryhmän välillä. Liigaotteluita kertyi kaudella 22 ja pudotuspelimatseja 4. Paikka oli 13. hyökkääjänä tai neloskentässä, eikä suurta vastuuta vielä tullut. Onnistui iskemään liigauran avausmaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle