Kaataako Tarkkien veljestaisto Kärpät? - "Tästä tulee sellainen sarja, että huhhuh!"

LIIGA / Artikkeli
Onko JYPistä pysäyttämään Kärppien hyökkäystä?
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net

Laidasta laitaan -sarja käsittelee tällä viikolla perjantaina alkavia välieräsarjoja. Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen analysoivat sarjojen kuumimmat pointit ja kertovat perustellun arvionsa lopputuloksesta.

− JYPin ja Perrinin [Eric] tarina kulminoitui Blues-sarjaan. Nyt vastaan tulee kuitenkin kiistatta yksi Euroopan parhaista joukkueista. Tästä tulee sellainen sarja, että huhhuh, Sjöblom hehkuttaa Kärpät-JYP-sarjaa.

Kaksikko nostaa yhdeksi hallitsevan mestarin ratkaisevista osasista puolustuspelin. JYP lähtee prässäämään raivon partaalle Kärppien puolustajia.

− Kärppien puolustus on parhaimmillaan aivan loistava, kun joukkue on henkisesti tikissä. Silloin Kärppien puolustus pystyy nollaamaan joukkueen kuin joukkueen koko Euroopassa.

− Yksilötasolla löytyy puolustajia, joilta tulee virheitä. Esimerkiksi Ryan Glenn on jo pudonnut katsomoon kokonaan, Lehtinen miettii.

Sarjan suurin ilmiö on Tarkkien veljesten kohtaaminen. JYPin Tuomas Tarkki vastaan Kärppien Iiro-veli.

− Minun mielestä maalivahtipeli kääntyy JYPille. Tuomas Tarkki on kevään molari ja pelannut neljä kertaa välierissä urallaan. Tomi Karhunen on joutunut luovuttamaan Iiro Tarkille ykkösmaalivahdin verkkarit. Iiro taas ei ole ollut lainkaan niin usein tärkeissä paikoissa kuin veljensä, Lehtinen analysoi.

Loppuarvioissa syntyy erimielisyyttä. Lehtinen uskoo Kärppien vievän viimeistään seitsemässä pelissä.

− Jos joku tänä vuonna pystyy kaatamaan Kärpät, se on JYP. Olen yllättäjien puolella. Sarja menee 4-3 JYPille, Sjöblom arvioi.

− Saat olla väärässä, Lehtinen naurahtaa.

Tuo näkemyksesi esille ja keskustele kanssamme Twitterissä hashtagilla #LaidastaLaitaan!

 

» Lähetä palautetta toimitukselle