Käsittämätön tilanne taistelussa MM-paikoista – Slovenia ja Italia pelasivat lopussa ilman maalivahteja, ratkaisu tyhjään maaliin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Maalivahteja ei enää lopussa tarvittu.
Kuva © Olli Tiihonen
Unkarin IA-divisioonan MM-kisojen historiallisen tiukka ja yllätyksien täyteinen turnaus menee yhä vain erikoisemmaksi. Slovenia ja Italia olisivat tarvitsivat kumpikin kolmen pisteen voiton noustakseen kisoihin. Ottelun ollessa viimeisellä minuutilla tilanteessa 3–3, veti kumpikin joukkue maalivahtinsa pois maalilta.

Slovenia oli maalin päässä noususta ensi kevään MM-kisoihin. Siihen olisi riittänyt kolmen pisteen voitto Italiasta. Myös Italia tarvitsi ottelusta kolmen pisteen voiton.

Italia joutuu tosin jännittämään vielä Unkari-Iso-Britannia-pelin tulosta, mutta voitolla unelma MM-paikasta elää, mikäli Iso-Britannia pystyy viemään illan päätösottelussa Unkarilta pisteenkin.

Slovenian ja Italian ottelu eteni tasaisena pitkään ratketen lopulta kaksi sekuntia ennen loppua Italian iskiessä kiekon tyhjään slovenialaismaaliin. Tyhjänä oli myös Italian maali, sillä maalivahti ehdittiin ottaa pois juuri ennen kuin Diego Kostner laukoi ratkaisevan 3–4-maalin Slovenian reppuun.

− Taidettiin tehdä jonkinlaista historiaa siinä, kun tehtiin ratkaisumaali kummankin pelatessa kuudella kenttäpelaajalla, kommentoi ottelua Italian apuvalmentaja Riku-Petteri Lehtonen.

− Ei meidän veska ehtinyt olla kauaa poissa. Oli tarkoitus ottaa maalivahti pois jo aikaisemmin, mutta ei pystynyt, koska Slovenialla oli kiekko.

− Mitenhän tämän tiivistäisi. Uskomaton fiilis, kun voitettiin. Slovenia oli ennakkosuosikki ja vähän alakynnessä oltiinkin. Onneksi noustiin lopussa voittoon.

Budapestin turnaus on ollut äärimmäisen tasainen. Peräti viisi kuudesta joukkueesta lähti lauantain päätöskierrokselle tasapisteistä. Mutkikkaaksi kehkeytynyt nousutaistelu on vetänyt myös Lehtosen mietteliääksi.

− Molemmilla oli sama tilanne. Tasapelillä ei olisi ollut kummallakaan mitään mahdollisuuksia. Kyllä tässä on tänään vähän pyöritelty kaikenlaisia mahdollisuuksia, tämä on äärimmäisen tasainen turnaus.

» Lähetä palautetta toimitukselle