TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Kärppien valmennustroikka valmiina uusiin haasteisiin

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät julkaisi kauden 2011–2012 valmennusryhmänsä alle viikko sen jälkeen, kun joukkueen edellinen talvi oli saatu pakettiin. Ainoa muutos ryhmässä tapahtuu kakkosluotsin paikalla, kun Pasi Mustonen korvaa Jari Laukkasen.

Hannu Aravirran johtama valmennusporukka oli kokonaisuudessaan paikalla, kun Kärpät julkaisi ensi kauden luotsiryhmän. Edellisesti, kauden päättäneestä tiedotustilaisuudesta oli ehtinyt kulua vain muutama päivä, kun päävalmentaja marssi uudelleen pöydän taakse.

– Vajaa viikko on edellisen kauden päättymisestä, ja nyt aloitellaan jo uutta. Kyllä oli hallille tullessa mielessä, että mielellään olisi lähtenyt charterkoneella Poriin kolmanteen puolivälierään. Mutta uutta aloittamalla se vanha taakse jää, Aravirta mietti.

Kärpät vaihtoi kesken viime kauden päävalmentajaa, kun Mikko Haapakoski väistyi ja Aravirta astui puikkoihin. Tuolloin kakkosvalmentajaksi nostettiin A-nuorista Jari Laukkanen. Huhuissa vahvasti KalPaan liitetty Laukkanen ilmoitti kuitenkin hyvissä ajoin, että ura Kärpissä ei jatku. Tähän tyhjiöön Kärpät löysi lopulta Pasi Mustosen, jonka vastuulle sysätään muun muassa fysiikkavalmennus.

– Laukkasen Jari oli ilmoittanut tammikuun alussa, että ei jatka Kärpissä enää ensi kaudella. Kun minun sopimukseni kuun puolivälissä tehtiin, Harri (Aho) vetäisi selkäytimestä Mustosen nimen. Minä olin heti, että se oli siinä, Aravirta taustoitti.

– Olemme Pasin kanssa nähneet lähes vuosittain, ja aina on esille noussut se, että vielä voitaisiin yhdessä valmentaa. Se olisi ollut ehkä mahdollista, jos olisin solminut MODOn kanssa jatkosopimuksen viime keväänä, Pasi oli vahva kandidaatti kakkosvalmentajakseni. Kun hänelle soitettiin, niin ei hän heti pakannut, mutta melkein!

Mustonen on Kärppiä pitempään seuranneille tuttu mies, sillä hän toimi joukkueen valmennuksessa kausilla 1991–1993. Tuon jälkeen mies on työskennellyt valmentaja Ruotsissa, mutta piti myös useamman vuoden verran sapattia kiekosta ja toimi opetustyössä. Viimeksi hän on valmentanut kaudella 2008–2009 haaparantalaista Asplöveniä.

– Todella mielenkiintoista palata Ouluun 18 vuoden tauon jälkeen. Päätöksen tekeminen kesti ehkä 20 sekuntia. Teen paljon ratkaisuja intuitiolla, ja tunne oikeasta ratkaisusta on vain vahvistunut tänne tulon jälkeen. Upeaa palata ja tehdä taas hokia, Mustonen hymyili.

– Olin 17 vuotta putkeen kiekkohommissa. Uskon, että lähinnä perhesyistä pidetty tauko teki minulle vain hyvää. Toki pidin itseni ajan tasalla ja seurasin kiekkoa koko ajan.


Hannu Aravirta ja taustalla seisova Toni Sihvonen saavat vaihtoaitioon seurakseen Pasi Mustosen.

Sihvonen ja Moilanen jatkavat

Aravirran ja Mustosen valmennustiimiä täydentävät ensi kaudella Toni Sihvonen ja Erno Moilanen. Sihvonen aloitti valmennushommansa kauden 2010–2011 alussa, kun Mikko Haapakoski toimi päävalmentajana. Moilanen hyppäsi remmiin mukaan, kun Ari Hilli jätti maalivahtivalmentajan pestinsä pian Haapakosken potkujen jälkeen.

– Toni oli tuttu pelaajana ja nyt sitten tällä kaudella myös työkaverina. Hyvä huumorimies, kuten myös Erno, Aravirta mietti.

– Ensimmäinen, varsin vaiherikas kausi takana. Uskon, että kaikki nuo kokemukset kääntyvät lopulta positiiviseksi, kun sain paljon oppia kokeneimmilta valmentajilta, näki Sihvonen.

Moilanen toimi ennen edustusjoukkueen pestiään pitkään Kärppien junioreissa maalivahtivalmentajana. Nyt mies tekee kuitenkin töitä aikuisten kanssa.

– Tilaisuus tuli minulle hieman yllättäen, kun Hilli jätti pestinsä. Olin jo itsekin uskonut, että olen lähinnä junnuvalmentaja. Meillä on Hillin kanssa kuitenkin samanlainen ajattelutapa ja jatkan hänen työtään. Olen intoa täynnä kuin esikoulusta eka luokalle lähtevä koululainen ja uskon, että minulla on annettavaa maalivahdeille, Moilanen kertoi.

Samalla Kärpät julkaisi Lauri Mikkolan sopimuksen A-nuorten päävalmentajaksi. Pitkään junioreiden parissa toiminut Mikkola toimi tällä kaudella joukkueen kakkosvalmentajana sekä Laukkasen että Petri Karjalaisen aikakausilla. Toisena valmentaja A-nuorissa toimii ensi talvena Aki Näykki.

» Lähetä palautetta toimitukselle