NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kärppien välitodistukset 2013-2014

LIIGA / Artikkeli
Kärppien syksy oli yhtä voittokulkua.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien pelaaja-arviot ovat tylsää luettavaa. Melkein pelkkiä kiitettäviä lokakuusta saakka käytännössä voittamattomalle joukkueelle. Oululaisten syyskauden tärkeimmät pelaajat olivat Lasse Kukkonen ja Jussi Rynnäs.

Maalivahdit

Jussi Rynnäs

Kahdeksan nollapeliä, 18 voittoa ja vain yksi tappio. Enempää ei voi yksinkertaisesti pyytää. Rynnäs täytti kaikki oululaisten vaativat odotukset ja on vihdoin se ykkösmaalivahti, jota Kärppiin on haettu jo monta vuotta. Joukkue maalivahdin edessä tekee oman osansa tunnollisesti puollustamalla keskustaa tiiviisti. Kaukolaukauksilla Rynnästä harvemmin yllätetään. Liigan paras maalivahti, jonka arvo nousee kevään tärkeiden pelien myötä mittaamattomaksi.

Tomi Karhunen

Karhusen asema on epäkiitollinen. Eteenpäin menevä maalivahti jäi jopa odotettua pienempään rooliin Rynnäksen toivuttua aivotärähdyksestä. Sen mitä pelasi, pelasi pääsääntöisesti hyvin. Tarvitsee ehdottomasti pelejä tässä vaiheessa uraa, joten lainapesti Mestikseen lienee ajankohtainen vuodenvaihteen jälkeen.

Puolustajat

Lasse Kukkonen

El capitano isoilla kirjaimilla kirjoitettuna. Ei tullut Ouluun "vain pelaamaan", vaan otti koko joukkueen reppuselkään ja sydämensä asiaksi. Toi Kärppiin aimo annoksen äijämäisyyttä ja asennetta. Todellinen suunnannäyttäjä, joka on Rynnäksen ohella Kärppien tärkein pelaaja. Kymmenen maalia syyskaudella on kova suoritus. Lähtenee helmikuussa yhtenä harvoista liigapelaajista olympialaisiin.

Mikko Niemelä

Pääsi Kukkosen rinnalla jopa suurempaan rooliin kuin mitä ansaitsi. Alku vaikea, mutta parantanut peli peliltä. Virheitä tulee edelleen, mutta koko ajan vähemmän. Ennen joulutaukoa ajoittain jopa joukkueen parhaimpia pelaajia. Tasaviisikoin omissa kolisee koko joukkueesta eniten (12 kertaa) juuri Niemelän ollessa jäällä. Näillä näytöillä ei vielä Sotšiin lähdetä, mutta kevät niillä pelataan voittavassa organisaatiossa edelleen suuressa roolissa.

Ville Pokka

Alkukausi on ollut vakuuttava, vaikka syksyn viimeisissä peleissä bensa loppuikin kesken. Kehittynyt paljon viime kaudesta ja ajoittain luotto vaikutti rajattomalta. Tippui hetkeksi tuhoisasta ykkösylivoimasta, mutta sai paikkansa takaisin melkein välittömästi Mikko Lehtosen loukkaannuttua. Kärppien pakiston paras pelin avaaja. Edelleen kehitettävää tilannekovuudessa ja laukauksessa. Liigan tehotilaston ykkösnimi.

Atte Ohtamaa

Varovainen aloitus, mutta paransi muun joukkueen tapaan nopeasti. Viime kausi meni nappiin ja Ohtamaa on jatkanut oikeastaan siitä mihin jäi. Saa vastuuta Kukkosen jälkeen toiseksi eniten koko joukkueesta ja se tuntuu hänelle sopivan. Varma yleispuolustaja, jolla on suuri rooli Pokan rinnalla.

Ari Vallin

Leuat loksauttava yllätyssiirto keväällä takaisin Ouluun. Syksy oli juuri niin vaikea kuin odottaa saattoi, mutta iltojen pimetessä vakiinnuttanut tasonsa. Ollut syöttöjen puolesta yllättävän tehokas, mutta ei ole tehnyt maalia pitkiin aikoihin. Kevään yksi suurista kysymyksistä on: tekeekö Ari Vallin maalia tälläkään kaudella?

Mikko Lehtonen

Alku näytti todella hyvältä. Asenne, motivaatio ja kunto näytti olevan kohdallaan. Sitten Lehtonen meni rikki. Paluun jälkeen näytti jälleen hyvältä, mutta taas tuli loukkaantuminen. Jälleen kerran repaleinen kausi. Toivoa sopii, että Lehtonen saisi pelata kevään terveenä.

Vladimir Eminger

Saa paikan kokoonpanosta, kun pakisto ei ole terve. Viime kaudesta ei juuri kehitysaskeleita. Mikäli pakisto täydentyy ennen siirtorajaa, on pelipaikka entistä tiukemmassa.

Hyökkääjät

Mika Pyörälä

Ihmeellinen pelaaja, sillä toimii roolissa kuin roolissa ja ketjussa kuin ketjussa. Alkukaudesta oli todella tehokas, mutta tehot hyytyivät syyskauden lopulla koko Jari Viuhkolan kentällä. Otti laitahyökkääjänä sentterin puolustusvelvoitteita Viuhkolalta. Todella työteliäs pelaaja. Kärsi ajoittain ketjukavereistaan.

Jari Viuhkola

Ennen kauden alkua leimattiin jopa riippakiveksi, mutta löi alkukaudesta jauhot suuhun epäilijöille. Pelasi paremmin kuin kukaan odotti. Puolustusvelvoitteiden osittainen sälyttäminen Pyörälän harteille vapautti Viuhkolan täyden panoksen hyökkäyspäässä. Vauhtia ei vuosien ja vammojen jälkeen tule enää lisää, mutta pelisilmä ei sokeudu koskaan.

Toni Kähkönen

Olisi kuvitellut, että Espoon ajoilta tuttu päävalmentaja saa Kähkösestä vielä enemmän irti, mutta näin ei tapahtunut. Odotukset olivat koreammalla kuin tulokset. Parannusta odotetaan kevätkaudella.

Ivan Huml

Juuri vuoden jatkosopimuksen Kärppiin tehnyt Huml johtaa Liigan pistepörssiä. Tehnyt ylivoimaisesti eniten voittomaaleja koko joukkueesta. Muodostaa yhdessä Ben Maxwellin ja Juhamatti Aaltosen kanssa huippuvaarallisen ketjun, jossa on ratkaisuvoimaa yllin kyllin. Vaikka tehoja on syntynyt paljon, ei peli ole aina huikeaa. Aaltonen on vienyt paljon roolia Humlilta tässä ketjussa. Tšekki on pitänyt syyskaudella päänsä viileänä, eikä ulosajoja ole tullut vasta kuin yksi.

Juhamatti Aaltonen

Liigakausi tässä vaiheessa uraa ei ollut kovin korkealla Aaltosen ToDo-listalla. Se näkyy myös otteissa. Halutessaan dominoiva pelaaja liigassa, mutta tämä halu näkyy vain hetkittäin. Pelaa kuitenkin piste per peli -tahdilla ja tekee halutessaan kentällä mitä tahtoo. Tällaisia pelaajia ei liigassa nähdä joka vuosi. Kannattaa nauttia taikurin esityksistä nyt kun voi.

Ben Maxwell

Oululaisilla on vihdoin oikea ykkössentteri. Maxwell oli alkukauden sivussa vanhan käsivamman takia, mutta palattuaan tahti on ollut ketjukavereiden tavoin piste per peli. Peruskanadalaiseen tapaan Maxwell ei kaihda kontakteja eikä ahtaita rakoja. Jäällä yllättävän kiivasluontoinen pelaaja, joka ei käännä toista poskea. Hoitaa ketjussaan puolustusvelvoitteet tunnollisesti. Keväällä erittäin tärkeä palanen Kärppien palapelissä.

Joonas Donskoi

Todellinen rankkarispesialisti, joka ratkaisi läjäpäin pelejä voittomaalikilpailuiden onnistumisilla. Näyttää kentällä aivan eri mieheltä viime kauteen verrattuna. Saanut takaisin itseluottamuksen parin vaikean vuoden jälkeen. Se näkyy kaikessa tekemisessä.

Joonas Kemppainen

Jo viime kaudella alkanut kehitys jatkuu. Uusi valmennus antoi mahdollisuuden hyökkäävämpään rooliin. Tulosta tuli, sillä Kemppainen on yllättäen Kärppien paras maalintekijä. Laukausprosentti joukkueen ylivoimaisesti paras. Hyvän vireen jatkuminen myös keväällä on Kärpille erittäin tärkeää.

Julius Junttila

Päässyt pelaamaan nousukiidossa olevien Kemppaisen ja Donskoin kanssa. Joutui taistelemaan pelipaikastaan, mutta vakiinnutti sen lopulta. Hyvää vauhtia menossa kohti uransa parasta kautta pisteiden muodossa. Otteisiin kaivataan vielä pieni ripaus tasaisuutta.

Mikko Alikoski

Odotusarvot eivät olleet kovin korealla, mutta hoitanut roolinsa kunnialla. Neloskentässä ei tehoilla mässäillä. Omissa ei ole kolissut tasaviisikoin kuin kaksi kertaa Alikosken ollessa jäällä.

Juho Keränen

Nelosketjun sentteri tällä kaudella. Hoitanut tonttinsa hyvin. Tunnettu kovista pommeistaan, mutta ne ovat jääneet tällä kaudella piippuun.

Simon Suoranta

Neloskentän tehokkain hyökkääjä. Jatkanut oikeastaan siitä, mihin viime kaudella jäi. Suoraviivainen ja konstailematon. Taso ollut sitä mitä odotettiinkin. Ei yllättänyt hyvässä eikä pahassa.

Joonas Komulainen

Vaikeahko kausi. Viime sesongilla Aravirran suosikkipelaajia, mutta nyt ei mahdu usein kokoonpanoon. Rooli vaihdellut todella paljon. Välillä neloskentässä, välillä ykkösketjun sentterinä. Käväisi lyhyellä lainavisiitillä Kuopiossa.

Saku Mäenalanen

Sai näyttöpaikan ja käytti sen hyvin. Ennakkoluuloton ja suoraviivainen pelaaja. Menetti pelipaikan kolmosketjussa Junttilalle. Kevätkaudella vaikeuksia mahtua kokoonpanoon ilman muiden loukkaantumisia, joten pelannee Jokipojissa tai Kärppien A-junioreissa.

David Kveton

Michal Vondrka vol 2. Kovat tehot Extraliigassa ja odotukset sen mukaiset. Vondrkan tapaan epäonnistui Oulussa. Kenkää tuli yllättävän nopeasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle