Kärppäleirin kuulumisia KalPa-ottelun alla

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpissä on alkukaudesta ollut säpinää pakkirintamalla. Kapeahkossa puolustajamateriaalissa on sattunut loukkaantumisia, joten joukkue on joutunut tekemään uusia järjestelyitä. Viimeisin tuurausapu liittyi joukkueeseen tiistaina Ivan Majeskyn muodossa.

Kärpät järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden Majeskyn sopimuksen tiimoilta. Normaalikäytännöistä poiketan paikalta puuttui puuhamies Juha Junno, joka oli liikematkalla Tshekeissä.

- Junno on Prahassa tutustumassa seuraan, josta ostimme osuuden. Hän tutustuu siellä ihmisiin ja olosuhteisiin, Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen valotti.

Pelkkään tutustumiseen ei Junnon matka kuitenkaan jäänyt, sillä toimitusjohtaja hankki matkalta joukkueeseensa täydennystä.

- Kaikki tapahtui todella nopeasti. Junno tuli Prahaan ja kysyi pelaamaan kuukaudeksi. Tiesin joukkueen, joten oli helppo tehdä ratkaisu. Kärpät on paras joukkue Suomessa ja toivottavasti minusta on hyötyä heille, Ivan Majesky kertasi alkuviikon tapahtumia.

Majeskyn vuoden takainen 12 peliä kestänyt visiitti oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, mikä johti sopimukseen.

- Viime vuoden kokemukset osoittivat, että kyseessä on ammattimies, ja siitä jäi positiivinen maku. Viime vuonna olimme samanlaisessa tilanteessa, oli ongelmia puolustuspäässä, Jalonen totesi.

Puolustajajärkele palaa kuukauden mittaisen jakson jälkeen takaisin Linköpingin riveihin. Mies ei ole vielä täydessä iskussa, sillä syksyn harjoituskautta haittasi kesällä sattunut rannevamma. Lopulta myös ruotsalaisseura oli tyytyväinen siihen, että Majesky hakee pelituntumaa Suomesta.

- Harjoittelin kesän aikana yksin. Heinäkuussa olin ranneleikkauksessa, joten en ole vielä täydessä pelikunnossa. Täytyy pelata muutama ottelu, että tuntuma löytyy, Majesky mietti.

- Viihdyn täällä. Pelityyli ja harjoittelun taso ovat mieleisiäni.

- Kysyin Linköpingiltä luvan tänne tulemiseen. Lopulta he olivat tyytyväisiä ratkaisuun, koska tietävät Kärppien harjoittelun tason. He saavat sitten minut pelikunnossa takaisin. Tulevaisuudessa Pohjois-Amerikka voi olla vielä suuntana, mutta tämä kausi on edessä ensin.

Loukkaantuneita ja tuuraajia

Majeskyn tuurausapu tulee Kärpille tarpeeseen, sillä joukkueella on puolustajista pulaa. Ennestään sairastuvalla ovat Toni Kiren ja Antti Ylönen, ja nyt heidän seurakseen liittyy myös kapteeni Ilkka Mikkola. Hänellä on jalkapöydässä hiusmurtuma, joka vaatii reilun parin viikon levon. Vamma on ollut Mikkolalla jo hetken, mutta se on mahdollistanut pelaamisen. Mies kuitenkin halutaan täyteen kuntoon mahdollisimman pian ja näin edessä on pieni huiliaika.

Ässät-otteluun Kärpät sai tuurausapua nuoresta Atte Ohtamaasta. Hänen oli määrä pelata kausi Kajaanin Hokissa, mutta asevelvollisuutta suorittavalle miehelle tulikin tarvetta SM-liigan puolella.

- Ohtamaa sai puolustusvoimista kaksi viikkoa lomaa puhelinsoitolla. Mukava, että on oma junnu, joka saatiin mukaan ja pelasi mallikkaasti. Vaikka pelin tulos oli huono, niin positiivisia asioita olivat Aten ja Ivanin esitykset.

Mikkolan loukkaantumisen myötä Kärppien kapteenin paikka menee uudelle miehelle. Myös pakkipareissa tehdään järjestelyjä.

- (Jukka-Pekka) Laamanen on kapteenimme KalPaa vastaan. Varakapteeniksi nostetaan Pesosen Janne.

- Hajoitamme (Topi) Jaakola- (Oskari) Korpikari-pakkiparin. Topi pelaa Jeren (Karalahti) kanssa ja Oskari Ivanin parina. Ohtamaa on seitsemäs pakki.

Alkuihin terävyyttä

SM-liigassa kiekkoilee tänä syksynä muutamia pelaajia, jotka siirtyvät lokakuussa Ruotsiin. Verotussyistä tämä ratkaisu on molempien maiden joukkueille varsin edullinen. Liigojen välinen yhteistyö saattaa jatkossa kasvaa entisestään. Jalonen ei tyrmää myöskään vaihtoehtoa, jossa omat ratkaisupelaajat kiekkoilisivat syksyn Elitserienissä ja saapuisivat Kärppiin marraskuussa.

- Kyllähän asiasta on keskusteltu. Varsinkin tämmöisissä tilanteissa tämä sopii meille, kun on kolme pakkia pois kokoonpanosta. Myöskään avainpelaajien saapuminen marraskuussa ei olisi mahdoton ajatus, Jalonen tuumi.

Kärppien ympärillä on koko syksyn ajan kuhissut, kun huhuja uusista pelimiehistä on lennellyt joka suuntaan. Jalosen mukaan lisävahvistuksia ei kuitenkaan ole vielä näköpiirissä.

- Emme etsi vahvasti sentteriä. Eivät tappiot siitä ole johtuneet, vaan jostain aivan muusta. Koko ajan tietenkin kuulostellaan markkinoita, se kuuluu nykyajan ammattiurheiluun, valmentaja sanoi.

Yksi oululaisseuran alkusyksyn ongelmista on ollut heikohko valmistautuminen. Kahdessa tappiopelissä Kärpät on syttynyt liekkeihin vasta päätöserässä, eikä se ole riittänyt sarjapisteisiin. KalPaa vastaan tähän asiaan aiotaan kiinnittää huomiota.

- Olemme lähteneet otteluihin laiskasti ja sitten rutistaneet lopussa. Tavoitteena on pelata ehjä 60 minuuttia, Jalonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle