Kärpät jättää HIFK:n taakseen runkosarjassa ja pari pistepörssin yllättäjänimeä

LIIGA / Artikkeli
Kärpät jyrää HIFK:n runkosarjassa.
Kausivetojen parhaat kohteet löytyvät Pitkävedosta, missä on tarjolla joukkueparien kohteita ja altavastaajille hyviä kertoimia. Pistepörssin voittajan Voittajavedossa taas kannattaa lähteä realistisista vaihtoehdoista, mutta kuitenkin hieman yllättävämmistä nimistä.

Jatkoaika ja Veikkaus jatkavat jo lähes 15 vuotta kestänyttä yhteistyötään, ja tällä kaudella myös Jatkoajan toimittajat tarjoavat teille lukijoille parasta asiantuntemustaan ja toivottavasti voittavia vetovihjeitä.

Julkaisemme viikoittain yhdestä kahteen vetovihjeartikkelia, missä on haettu Veikkauksen jääkiekkokohteista parhaat vihjeet ja ylikertoimet. Liigan alun kunniaksi tarjolla on heti muutama kausivetoja koskeva vinkki, joten jännitystä on luvassa koko vuodeksi.

Kumpi sijoittuu paremmin runkosarjassa

Kärpät 2,35 - HIFK

Viime kaudella Kärpät oli runkosarjassa HIFK:n edellä, vaikka jäikin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella helsinkiläisten jalkoihin. Tulevalle kaudelle kumpikin joukkue on kokenut uudistuksia, silti Kärppien pohja on HIFK:ta parempi.

Mikko Manner on päävalmentajana tuore, mutta Kärppien organisaatio ja joukkueen ydin ovat miehelle tuttuja. Manner pääsi ajamaan pelitapaansa sisään jo viime kaudella, kun Ari-Pekka Selinin pitää rakentaa kuntopohjasta lähtien kaikki uudelleen ja uudessa ympäristössä. Kokoonpanojen puolesta HIFK:lla ei ole edes paperilla merkittävää etua.

Kauteen valmistavissa otteluissa ero on myös Kärppien hyväksi. HIFK on voittanut seitsemästä ottelustaan varsinaisella peliajalla vain sarjan häntäpäähän ennakoidun KooKoon.

Kauden edetessä helsinkiläiset saattavat kääntää edun itselleen, mutta Kärpät on joukkueista valmiimpi kauteen ja runkosarjaa vertaillessa myös kauden alussa kerätyt pisteet lasketaan. Kahdesta suuren budjetin joukkueesta HIFK ei ole kertoimien arvoinen ennakkosuosikki.

TPS 2,15 - JYP

Tapparan jälkeen Liigan ennakkokaavailuissa mestaruustaistoon tulee tasaisempi nippu, jonka etunenään kuuluvat JYP ja TPS.

Vaikka TPS:llä on uusi päävalmentaja, Kalle Kaskinen ei juuri valmiimpaan pöytään voisi päästä. Turkulaiset jatkavat sekä pelaajamateriaalin että pelitavan osalta hyvin samankaltaisilla askelmerkeillä, eikä pelaajamateriaali ole ainakaan heikentynyt.

Hyökkäys- ja maalivahtikalusto menee joukkueilla melko tasan, mutta erityisesti puolustusosastolla TPS on jyväskyläläisiä edellä. Henrik Tallinder pystyy kantamaan paremmin ykköspakin viittansa kuin Mikko Mäenpää, ja myös leveyttä löytyy hieman enemmän.

Kun mukaan otetaan JYPin jatkuvat ongelmat jossain runkosarjan vaiheessa, perusteluita TPS:n korkeammalle runkosarjasijoitukselle alkaa löytyä.

Iikka Kangasniemi saattaa olla Liigan paras pistelinko.

Kokeile yllätysnimiä pistepörssin voittajaksi

Pistepörssin voittaja on haussa vaihtuvakertoimisessa Voittajavedossa, joten parhaista vedoista ei vielä tämän hetkisillä vaihtoeuroilla ole varmuutta. Kuitenkin perinteisesti muutama kärkinimi tulee ylipelatuksi siihen nähden kuinka todennäköisesti voittaja löytyy heidän joukostaan.

Taas aivan absoluuttisesti suurimpia kertoimia ei kannata lähteä välttämättä jahtaamaan, sillä todelliset mahdollisuudet pistepörssin voittoon ovat alle kahdellakymmenellä pelaajalla. Poimimme pari mielenkiintoista, vähemmän huomiota saanutta nimeä esille, jotka ovat sopivilla kertoimilla maukkaita pelivalintoja.

Jarno Kärki, Tappara - rajakerroin 25

Täksi kaudeksi Ässistä Tapparaan siirtynyt Jarno Kärki on potentiaalinen nimi, kun pohtii pistepörssin voittajaa. Kirvesrinnat ovat liigan ylivoimainen mestarisuosikki jäätävän materiaalinsa turvin. Vaikka Jukka Rautakorpi luottaakin hyvin organisoituun pelityyliin, maalipaikkoja tulee riittämään.

Kärki on kauden alla pelatuissa harjoitus- ja CHL-otteluissa iskenyt kolme pistettä seitsemään otteluun, mutta potentiaalia selkeästi parempaan tulokseen on. Laiturina paremmin tunnettu Kärki on pelannut sentterin paikalla, minkä vuoksi hän on myös enemmän tekemisissä kiekon kanssa.

Taitava ja hanakasti laukova Kärki on pelannut alkukauden tutun tutkaparinsa, Niko Ojamäen kanssa, jota on esitetty jopa potentiaaliseksi maalipörssin voittajaksi. Toisella laidalla on viilettänyt liigan parhaana pelaajanakin palkittu Kristian Kuusela, joten Kärki on osana mahdollisesti liigan kovinta trioa.

Hyvänä kerroinrajana Kärjen pistepörssivoitolle voidaan pitää 25:ttä.

Iikka Kangasniemi, Pelicans - rajakerroin 20

Viime kaudeksi Bluesista Pelicansiin siirtynyt Iikka Kangasniemi tuli monelle kiekkoa seuraavallekin hieman puskista esille. Nyt taiturimaisen hyökkääjän oikut ovat monilla tiedossa, ja nuorukainen on valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti Liigan eliittiä.

Pelicans on menettänyt viime kauteen verrattuna kärkiosaamistaan, mikä kasvattaa Kangasniemen saappaita. Hyökkäyksestä löytyy kuitenkin pelaajia suurella pistepotentiaalilla, kun myös nuoret pelaajat ovat vuoden kokeneempia.

Lahtelaisten pienikokoisen pistenikkarin puolesta kannattaa laittaa euroja likoon, mikäli tarjolla on yli 20:n kertoimia.

Veikkauksen kausivetoja pääset pelaamaan Pitkävedossa ja Voittajavedossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle