Kärpät äänessä

LIIGA / Artikkeli
Ottelun jälkeen toimittajalauma oli ahneena valmentajien ja pelaajien kimpussa. Seuraavassa päävalmentaja Kari Heikkilän sekä Kärppä-pörssikärki Jari Viuhkolan kommentteja.

Kari Heikkilä oli pelin jälkeen aika rauhallisen oloinen.

Ilves painoi toisessa erässä päälle kuin yleinen syyttäjä, osin 9 minuutin ylivoimankin takia.

- Se on tietysti valitettavaa, että kun vastustajan pelaaja saa kiekon naamaansa, niin me saadaan pelirangaistus siitä. Se on kuitenkin viisminuuttinen, neljänneserä. 9 minuuttia koko erästä jäähyllä, se tietysti syö joukkueen hyökkäyspeliä, analysoi Heikkilä.

Mikko Suvannolla aukesi tosiaan silmäkulma ja hän oli paikattavana pukuhuoneen puolella jonkin aikaa.
Suvannon pieni koko aiheuttaa usein hänelle kolhuja kasvoihin, mutta toisaalta jokainen pelaaja on vastuussa mailastaan. Tosin näin ei käynyt tällä kertaa, että maila olisi ollut syypää siihen.

Päätuomari Markku Kruus kävi puhumassa jotain Heikkilälle ennen jatkoaikaa. Toimittaja oletti, että Kruus kävi puhumassa jotain tapahtuneesta.

- "Toivosella on kuulemma jotain asiaa mulle", Kruus sanoi.
Emmä tiennyt kellä Toivosella, kun en tunne ketään Toivosta. Sitten selvisi, että Lotvosella on jotain asiaa. Eihän tuomarit noita maaleja kääntele. Epäselvähän tilanne se oli, mutta tulos on taululla.

Millainen peli huomenna tulee TPS:ää vastaan?

- No varmaan kova ottelu. Tällä esityksellä ei ole jakoja, aika paljon pitää petrata, lähinnä joukkuepelin puolesta. Hyökätään ja puolustetaan viisikkona, sitä meidän pitää parantaa. Se on finaaliottelu runkosarjasta.
Runkosarjan voitto on tietysti kunnia-asia, mutta playoff on se tärkein juttu.

Olitte Tampereella kaksi päivää Tappara-pelin jälkeen. Oliko ohjelmassa mitään erikoista?

- Kivahan täällä Tampereella on olla, ei mitään ihmeellistä.
Hyvä aika, ei tarvi matkustella. Matkusteluhan meille sitä raskainta on. Harjoiteltiin täällä ollessa normaalisti, ei mitään harjoitusjaksoa vedetty.

"Piku" kertoo

Kärppien “merkitty mies”, kultakypärää hallussa pitävä Jari Viuhkola kertoi omia mielipiteitään ottelusta, pudotuspeleistä ja omasta kaudestaan.

Jatkoajalla tappio. Alussa pärjäsitte hyvin, mutta toisesta erästä lähtien Ilves piti peliä hallussaan.
Mistä moinen?

- Eipä siinä mitään, lopetettiin pelaaminen niinkuin sunnuntaina Tapparaa vastaan. Ruvetaan pelaamaan tyhmästi. Paljon virheitä tulee, ei tuon tasoinen joukkue paljoa tarvi rokottaakseen. Rinne pelasi mahtavan pelin, piti meitä pystyssä. Ja piti numerot tasoissa. Kyllä pelin pitää parantua.

Hyökkäsitte aina kun pystyitte ja muutama maalipaikka teillä olikin, mutta ette saaneet maaleja. Mistä se johtui?

- No joitakin paikkoja oli. Ilves oli tänään parempi. Vähän huonoa tuuria heillä oli ja Rinne pelasi loistavan pelin, piti numerot tasaisina.
Jotain tästä täytyy oppia, ettei tälläistä tapahtu enää. Pitäisi peli olla tällä hetkellä uomissa, mutta ei se tällä hetkellä näytä siltä.

Mikä sun mielestä pelissä on vialla?

- Varmaan korvien välissä. Aletaan luulemaan vähän liikoja. Tänäänkin 2-0-johto, peli muuttui täysin. Aletaan hakemaan lisämaaleja, siinä tarvis pelata jäätävää puolustuspeliä ja välttää virheitä. Pelata yksinkertaista peliä.

Teillä on huomenna ottelu TPS:ää vastaan? Millaista ottelua odotat?

- Varmaan kauden kovimpia otteluita. Kova lataus molemmilla ja kyllä tuo pieni finaali on runkosarjan osalta. Taitaa voittaja melkein viedä runkosarjan. Toivotaan että pelattais fiksummin huomenna ja jaksettais pelata kärsivällistä peliä, niin eiköhän voitto tule sillä.

Miten näet oman henkilökohtaisen suorituksesi tällä kaudella? Oletko tyytyväinen vai onko jotain parannettavaa?

- Tietystihän aina sitä parannettavaa on. Täytyy olla tyytyväinen kehitykseen ja täytyy toivoa, että kehitys jatkuu tästä vielä kevääseenkin.

Millä mielellä pudotuspeleihin?

- Tietenkin hienoja peleja ja siellä ne miehet vasta punnitaan. Ja nähdään mikä joukkue on kovin, toivottavasti se olisi meidän joukkue.
Mennään peli kerrallaan eikä me haluta hävitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle