Kärppähyökkääjien kevättodistukset

LIIGA / Artikkeli
Oulun Kärpät teki runkosarjassa eniten maaleja. Joukkueen hyökkäyksestä löytyi siis paljon tehoja, mutta finaaleissa JYP hyydytti nämä kanuunat.

Arvosteluasteikkona on käytetty kärppälogoja, joita on annettu yhdestä viiteen. Arviot perustuvat siihen, mitä pelaajalta voitiin odottaa ja miten hän vastasi tähän haasteeseen. Kevään peleillä on luonnollisesti isompi painoarvo kuin runkosarjalla.

Tatu Backman
(33 ottelua , 0 maalia +1 syöttöä =1 pistettä, tehosaldo -1, 6 jäähyminuuttia)

Moni kummasteli, kun Tatu Backman allekirjoitti sopimuksen Kärppien kanssa. Kovin kummoista roolia miehelle ei löytynytkään koko kauden aikana ja tilille tuli lähinnä hajavaihtoja. Ensi kaudella ura jatkuu eri ympyröissä.

Teemu Normio
(46, 6+5=11, -11, 36 min)

Normion kausi oli erittäin rikkonainen. Haki tonttiaan joukkueesta ja kamppaili loukkaantumisten kanssa. Ei pystynyt nousemaan samalle tasolle kuin edellisillä kausilla. Varsinkin runkosarjan plusmiinustilasto näyttää erittäin surulliselta. Ensi kauden seura vielä avoin, jatko Kärpissä mahdollista.

Daniel Corso
(41, 22+30=52, +25, 45 min)

Runkosarjan perusteella Corso olisi ansainnut täydet viisi kärppälogoa, mutta hyytyminen pudotuspeleissä pudottaa arvosanaa. Oli kauden aikana välillä täysin dominoiva pelaaja ja pystyi pelaamaan loistavalla tasolla pelin kaikilla osa-alueilla. Loukkaantumiset häiritsivät kautta jonkin verran.

Oululaisyleisön mieleen Corso jäi myös tulisieluisuutensa ansiosta, sillä mies aloitti parit nyrkkitappelut. Tulevaisuus avoin, jatkaminen Kärpissä epätodennäköistä.

Veikko Karppinen
(49, 4+6=11, +1, 16 min)

Otti paikkansa neloskentän keskeltä. Ei pahemmin erottunut kentältä, mikä on puolustavan kentän keskushyökkääjälle hyvä asia. Vähitellen olisi aika tehdä tehoja myös hyökkäyspäässä. Jatkaa Oulussa.

Toni Dahlman
(26, 2+11=13, +3, 8 min)

Tuli kesken kauden vahvistamaan hyökkäyspäätä ja hänen odotettiin tuovan joukkueeseen lisää maalintekovoimaa. Polvivamma sotki suunnitelmia eikä Dahlman muutenkaan pystynyt tuomaan joukkueeseen lisäarvoa. Pudotuspeleissä ei enää mahtunut kokoonpanoon. Ei jatka Kärpissä.

Kristian Kuusela
(57, 23+20=43, +8, 63 min)

Yksi joukkueen tasaisimmista suorittajista, joka ei hyytynyt tiukoissakaan paikoissa. Teki lujaasti töitä myös puolustussuuntaan ja oli terävänä hyökkäyksissä. Tärkeässä roolissa ylivoimalla, sillä oli joukkueen parhaita laukojia. Jatkaa Kärpissä myös ensi kaudella.

Mikko Alikoski
(58, 5+4=9, -2, 14 min)

Onnistui viimein raivaamaan itselleen vakipaikan, eikä pelannut enää vain nelosvitjan jämävaihtoja. Raatoi ja pisti itsensä likoon. Taisteli pudotuspeleissä esimerkillisellä tavalla. Kaipaisi vielä terävyyttä hyökkäyspeliinsä. Tahokaa Oulussa myös ensi kaudella.

Juho Keränen
(54, 8+6=14, -3, 61 min)

Tuli Kärppiin try outin kautta ja otti itselleen paikan. Keräseltä ei odotettu ennen kautta käytännössä mitään, joten esityksestä jäi positiivinen kuva. Rymistelee ja osaa myös laukoa. Jatkaa Kärpisssä.

Tommi Paakkolanvaara
(57, 5+9=14, -3, 12 min)

Teki töitä ja puolusti hyvin, mutta tehot pahan kerran hukassa. Kolmoskentän sentterille viisi maalia on eittämättä aivan liian vähän. Pudotuspeleissä nosti tuttuun tapaansa tasoaan, jonka vuoksi myös arvosana kääntyy paremmaksi. Ensi kaudella Paakkolanvaaralla on edessään uudet haasteet Pelicansin paidassa.

Toni Koivisto
(58, 23+39=62, +7, 12 min)

Paljon odotettiin ja aika paljon myös saatiin. Taisteli pitkään jopa pistepörssin voitosta. Pystyy nopeudellaan haastamaan vastustajia todella hyvin, mutta viimeistelyyn kaivattaisiin edelleen lisää terävyyttä. Tulevaisuus avoin.

Jari Viuhkola
(49, 10+36=46, +6, 18 min)

Kesäharjoittelun jäätyä väliin ei pystynyt koko kaudella esittämään sitä peliä, mitä profiilihyökkääjältä olisi vaadittu. Pelinäkemys edelleen loistava, mutta ensi syksyksi alle pitää saada lisää jalkoja. Solmi Kärppien kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Vesa Viitakoski
(50, 11+9=20, -4, 49 min)

Viime kevään ihmetellyin kärppähankinta, joka Sai vielä syksylläkin runsaasti lokaa niskaan. Raatoi koko kauden esimerkillisesti ja hyväksyi roolin kuin roolin. Nousi todella arvokkaaksi pelaajaksi viimeistään pudotuspeleissä. Hyvät esitykset palkittiin jatkosopimuksella.

Antti Aarnio
(30, 0+1=1, -4, 68 min)

Rytinää ja taistelua, mutta eipä juuri muuta. Pisteet 0+1 hyökkääjälle ovat surkeat. Ei ole pisteiden tekijä, mutta jotakin voidaan silti vaatia. Oli elementissään pudotuspelisarjassa Bluesia vastaan.

Juhamatti Aaltonen
(53, 10+21=31, +14, 14 min)

Ei, ei ja ei. Kaikki eväät läpimurtokauteen olivat olemassa, kun loistavan potentiaalin hyökkääjä sai rinnalleen kovat ketjukaverit ja paljon vastuuta. Aaltosen kaltaiset pelaajat elävät onnistumisista, ja kun niitä ei tullut, vajosi myös itseluottamus alas. Lopulta peli oli pahasti takalukossa, eikä auennut enää oikein missään vaiheessa.

On kiinnitetty Kärppiin myös ensi kaudeksi.

Jonas Andersson
(55, 24+33=57, +16, 54 min)

Jaksoi raataa koko kauden ja teki kovat tehopisteet. Ei hyytynyt oikeastaan missään vaiheessa täysin, vaan pelasi hyvin illasta toiseen. Oli myös pudotuspeleissä hyvä. Jatkaa uraansa Valko-Venäjällä.

Lisäksi joukkueen riveissä esiintyivät Mikael Granlund ja Tomi Pekkala. Heille ei kuitenkaan anneta arvosanaa vähäisten näyttöjen takia.

» Lähetä palautetta toimitukselle