BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

JYPin pelaaja-arvostelu 2005-06

LIIGA / Artikkeli
Seuraavassa on arvosteltu Jatkoajan JYP-toimittajan subjektiivisin silmin kukin JYPin paidassa pelannut kaudella 2005-06. Ainoastaan Tommi Satosaari on jätetty pois, koska hänelle kertyi peliaikaa JYPin maalin suulla vain runsaan yhden ottelun verran. Sekä A-junioreissa että liigamiehistön mukana pelanneiden kohdalla seuralogojen määrä perustuu yksinomaan otteisiin liigassa.

Maalivahdit

41 Aleksis Ahlqvist src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif">

Pelasi kauden pääasiassa A-junioreissa. Oli siellä yksi mestaruuden takaajista loisto-otteillaan, joihin kuului muun muassa neljä nollapeliä pudotuspeleissä. Sai torjuntavastuuta myös edustuksessa loukkaantumisten myötä, eikä esityksiä tarvinnut todellakaan hävetä.

Alkujännityksestä päästyään osoitti olevansa valmis ensi kaudeksi jo suurempiin saappaisiin. Otteissa näkyy maalivahtivalmentaja A-P Siekkisen pitkällinen kädenjälki. Varmuus on nuorella miehellä huimaa. Parannettavaa etenkin mailapelissä ja pelin ohjauksessa.

50 Tommi Nikkilä src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif">

Kärsi pahasta loukkaantumisesta koko alkukauden, eikä sen jälkeen päässyt oikein missään vaiheessa parhaalle tasolleen, vaikka näyttöpaikkoja suotiinkin. Tekninen perustorjuja, joka ei kyennyt toimimaan niin sanottuna voittavana maalivahtina. Haamutorjunnat jäivät kuluneella kaudella vähiin.

72 Sinuhe Wallinheimo src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif">
(45 ottelua; torjuntaprosentti 94,04; 2,49 päästettyä maalia/ ottelu; 6 nollapeliä)

Omat palvovat ja vastustajat vihaavat. Vaikka mies saa shownsa ansiosta paljon jäähyjä, jopa kaksiminuuttisia, on ne kuitenkin annettava anteeksi, koska hänen merkityksensä nuorelle joukkueelle on aivan valtava niin henkisenä johtajana kuin loistavana maalivahtina. Pelasi ehkä uran parhaan kautensa, mistä yhtenä osoituksena runkosarjan maalivahtien paras torjuntaprosentti. Ehdottomasti JYPin tärkein yksittäinen pelaaja.

Puolustajat

2 Henrik Forsberg src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif">
(3 ott., 0+0=0 pistettä, +/- 0, 2 min.)

Loukkaantumiset sotkivat jälleen kauden niin edustuksen puolella kuin A-junioreissakin. Vahva vääntäjä, jossa on paljon Jyri Marttisen kaltaisia piirteitä. Hänet soisi näkevän hurrikaanipaidassa vielä jatkossakin, kunhan vain saisi pelata ehjän kauden. Vasta sitten on aika lopullisille päätelmille.

5 Miika Huczkowski src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (48, 4+6=10, +2, 32)

Alakerran kylmähermoinen peruspakki. Ei noussut tälläkään kaudella otsikoihin, mutta kun “Huse” on kentällä, voi valmennusjohto olla kohtuullisen rauhallisin mielin, sillä virheitä sattuu omassa päässä hyvin harvoin, jos koskaan. Ehkä vähän suurempaa panosta häneltä kuitenkin odotettiin, sillä tuolla kokemuksella ratkaisijan viittaakin saa jo ottaa harteilleen ihan vapaasti, eikä se ole puolustajaltakaan kiellettyä.

7 Jaako Niskavaara src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (51, 5+12=17, -2, 54)

Miehen parhaat avut ovat ehdottomasti kiekollisessa pelissä ja pienestä koosta huolimatta lämäri lähtee todella vihaisesti. Katsojien mieliin syöpyivät varmasti Niskavaaran otteet siniviivalla joukkueen pelatessa ylivoimaa. Yhteistyö pakkipari Marttisen kanssa toimi hyvin, toimipa laukojana kumpi tahansa.

Omassa päässä "yhden koon Jaako" joutui ajoittain suuriinkin vaikeuksiin vastustajan vahvojen hyökkääjäkolossien vyöryessä läpi. Joka tapauksessa aikoinaan 18-vuotiaiden MM-kisoissa turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Niskavaara osoitti, että puheet hänen vaipumisestaan tusinamiesten joukkoon ovat vahvasti liioiteltuja.

18 Erkka Leppänen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (17, 0+0=0, 0, 2)

Ei vieläkään päässyt murtautumaan liigan vakiopuolustajien joukkoon. Nuorella miehellä on toki aikaa. Kävi pelaamassa välillä 20-vuotiaiden MM-kisatkin, mutta ei päässyt sielläkään aivan omalle tasolleen. Pieni taantuma, joka näkyi kentällä hermoilemisena ja epävarmuutena, vaivasi ajoittain Leppäsen otteita. Esitti kuitenkin kypsyyttä A-junioreiden mukana pelatessaan.

20 Tommi Kovanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (56, 4+16=20, -10, 82)

Korhosen jättämät saappaat olivat Kovaselle lopulta liian suuret ainakin tällä erää. Etenkin joukkueen kevätkauden suvantovaiheen aikana kapteenin otteet olivat kaikkea muuta kuin C-kirjaimen arvoisia. Mikään ei oikein onnistunut: kiekko poltti lavassa, harhasyötöt seurasivat toisiaan ja omissa kolisi usein Kovasen ollessa jäällä. Paransi tosin huimasti otteitaan lyhyeksi jääneissä pudotuspeleissä, kuten koko muukin joukkue.

29 Eero Hyvärinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (7, 0+0=0, -1, 4)

Pelasi muutaman ottelun liigamiehistön mukana, mutta jäi selvästi varjoon muista juniori-ikäisistä. Ei ollut A-junioreissakaan mitenkään huikasevan erottuva. Vähäisestä liigan pelimäärästä johtuen kovin syvällisen arvioinnin esittäminen tekisi kuitenkin Hyväriselle vääryyttä.

32 Eerikki Koivu src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (52, 0+4=4, -9, 68)

Hankittiin Petri Virolaisen paikkaajaksi, eikä turhaan. On liikkeessä ja fyysisessä pelissä monta potkua Virolaista edellä. Eerikki on äijä! Toimi suurena apuna Wallinheimolle, kun maalinedustaa piti siivota vastustajan pelaajista. Tällaisia pelaajia pitäisi olla joukkueessa enemmänkin, sillä vaikka kiekolliset taidot eivät aivan kärkipäätä olekaan, tuo olemuksellaan kunnioitusta myös vastustajan vaihtoaitioon. Ripaus lisää röyhkeyttä ei tekisi pahaa.

33 Juha Salmu src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (52, 2+4=6, -7, 60)

Jonkinlaisen kulttipelaajan asemaan noussut pakki, joka kisasi peliajasta pääasiassa Ilkka Vaarasuon kanssa. Oli hitaammin liikkuvia joukkueita vastaan jopa hyvä ja esitti ajoittain varsin mallikkaita yksilösuorituksiakin, mutta vaikeudet alkoivat, kun vastustajan luistin liikkui rivakammin. Joutui rikkomaan ja otti useita jäähyjä kriittisimmillä hetkillä. Alivoimassa varsin käyttökelpoinen työjuhta.

39 Ilkka Vaarasuo src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (54, 1+3=4, +3, 24)

Kohtalo oli joutua jälleen varsin usein seitsemänneksi pakiksi. Asia, mitä valmennusjohdon ulkopuolinen ei aina jaksa ymmärtää. On kuitenkin perusvarma peruspakki, joka tekee nöyrää työtä puolustusalueella. Ei ole myöskään erityisen jäähyherkkä.

Ellei Jyväskylässä miestä osata arvostaa, löytänee paikkansa varmasti muista pienistä liigaseuroista. Suurimmat heikkoudet kiekonkäsittelyssä, mutta eipä toisaalta ole siinä roolissa pelannutkaan.

58 Jyri Marttinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (50, 11+8=19, +6, 126)

Hippoksen yksi suosituimmista pelaajista jatkoi tyylilleen uskollisena tehden ja sanoen asiat suoraan niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolellakin. Vakuuttava kausi kokonaisuudessaan. Paransi peliään oikeastaan kaikilla osa-alueilla, eikä mikään ihme olisi, vaikka Tikkakosken miehen askeleet veisivät jo ensi kaudeksi Ison veden toiselle puolen.

Nousi selvästi koko pakiston johtajaksi määrätietoisilla otteillaan. Kehitettävää edelleen hermojen hallinnassa, mutta toisaalta vahva eläytyminen peliin kertoo jotain hänen intohimostaan jääkiekkoa kohtaan.

Hyökkääjät

6 Laurent Müller src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (10, 2+1=3, +1, 10)

Pelasi JYPissä vain kuukauden päivät alkuperäisen sopimuksen mukaisesti. Suuntasi sen jälkeen kotimaahansa Sveitsiin jatkamaan opintojaan pelaamisen ohessa. Harmillista, sillä osoitti olevansa joukkueelle selvä vahvistus. Suoraviivainen ja taisteleva laituri, jolle olisi varmasti ollut käyttöä jatkossakin.

11 Carlo Grünn src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (47, 14+11=25, +6, 26)

Tuulennopealta Grünnilta odotettiin nousua jopa aivan liigan eliittiin, mutta ihan siihen ei päästy. Mies toki kasvatti pistesaalistaan huomattavastikin edelliskaudesta ja kuului joukkueen parhaimmistoon. Vaipui kuitenkin taantumaan kevätkaudella useiden muiden pelaajien kanssa, eikä hänestäkään ollut todelliseksi vastuunkantajaksi kriittisimmillä hetkillä.

Mikäli saisi peliinsä röyhkeyttä lisää, voisi se olla hyvinkin tarvittava puuttuva palanen, joka nostaisi Grünnin aivan liigan huipulle.

12 Johannes Alanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (49, 8+3=11, 0, 4)

Tiedossa oli, ettei Alanen ole mikään pistenikkari, mutta toisaalta ei onnistunut paikkaamaan Uhlbäckin aukkoa myöskään rouhimispelissä. Vasta loppukausi antoi merkkejä paremmasta Alasesta.

Kuului viime syksynä JYPin kannalta katsottuna nimekkäisiin pelaajahankintoihin, siihen nähden kausi oli pettymys. Parhaimmillaan rauhallinen ja hyvin peliä lukeva yleismies, joten parempaan on kyettävä tulevalla kaudella.

13 Filip Riska src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (25, 1+1=2, -1, 28)

Useat JYP-kannattajat muistavat päävalmentaja Alatalon lentävän lauseen “Riska on riski mies”. Sitä hän todella onkin, eikä pelkää käyttää jässikkämäisyyttään kentällä hyväksi. Kulunut kausi ei vielä ollut lopullinen läpimurto liigaympyröihin, se on kuitenkin edessä ennen pitkää.

Nyt peliaika jäi vielä suhteellisen vähäiseksi edustusjoukkueen mukana, mutta Riskassa on kaikki ainekset hyväksi yleishyökkääjäksi. Aiemmin ongelmia tuottanut sijoittuminenkin on parantunut huomattavasti.

14 Miikka Männikkö src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (56, 10+12=22, -3, 20)

Pienikoinen hyrrä aloitti kauden mainiosti, mutta sittemmin tehot hiipuivat pahasti. Joka tapauksessa lunasti liigapaikkansa erinomaisesti takaisin Ruotsissa vietettyjen vuosien jälkeen. Kausi olisi ollut jopa täydellinen, ellei hänellekin olisi tapahtunut sama mystinen tehojen katoaminen pitkissä talvi-illoissa kuin monille joukkuetovereilleenkin. Ei kyennyt omalla esimerkillään kantamaan joukkuetta vaan vajosi harmaaseen massaan.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Männikössä on pyrkimys fyysiseen peliin, vaikka mittaa on ainoastaan 170 cm. Sille on hattua nostettava, sillä heikompaa hirvittäisi.

15 Juha-Pekka Hytönen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (37, 3+7=10, -6, 22)

Loukkaantumisesta kärsineen Hytösen kehittyminen pelaajana ei saanut näkyvää jatkoa kuluneella kaudella, vaikka ura on ollut tähän asti selvästi nousujohteinen. Kokemus alkaa tosin näkyä tiettynä rauhallisuutena tiukoissakin paikoissa, mutta vielä on matkaa esimerkiksi liigan parhaaseen neljännekseenkin.

Mitään suuria puutteita ei enää ilmene, tosin ei vastapainoksi esittänyt juuri huikaisevia otteitakaan. Aloituksissa hän oli odotetusti joukkueensa paras. Maisemanvaihto olisi saattanut antaa tarvittavan viimeisen silauksen tai sitten potentiaalia ei vain ole kolmos-nelosketjun liigajyrää korkeammalle tasolle. Arvokasta toki sekin.

16 Arsi Piispanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (52, 9+8=17, +1, 14)

Käsistään todella taitavan Piispasen kausi oli kolmijakoinen. Hän aloitti mainiosti, vaipui sittemmin taustalle, kunnes aivan loppukaudesta nousi jälleen tasolleen ja suorastaan loisti.

Pahin puute liittyi edelleen fyysiseen keskeneräisyyteen. Mies pelasi itsensä puhki, eikä välillä olisi ansainnut edes pelipaikkaa, niin aneemiselta ja virhealttiilta pelaaminen näytti. Alatalo kuitenkin luotti siihen, että peli-ilokin vielä löytyy, kuten sitten tapahtuikin.

17 Jari Jääskeläinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (41, 7+5=12, -4, 48)

Varmasti yksi liigan kovimpia taklaajia. Pelasi kaiken kaikkiaan fyysisessä roolissaan hyvän kauden, mutta teki siinä ohessa myös oman henkilökohtaisen runkosarjan piste-ennätyksensä. Juuri Jääskeläisen kaltaisia kovaa pelaavia ja kohtuullisen hyvän pelisilmän omaavia yksilöitä JYP tarvitsee jatkossa enemmänkin, jos se mielii menestyä myös runkosarjan jälkeen. Valmentajan luottopelaaja, jonka voi heittää tuleen paikassa kuin paikassa.

21 Jouni Virpiö src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (21, 1+0=1, -2, 12)

Nuori tulevaisuuden lupaus, joka sai tällä kaudella ensimmäiset kosketuksensa miesten peleihin onnistuen kohtuullisesti. Pääpaino oli kuitenkin edelleen A-junioreiden puolella. Siellä olikin koko sarjan parhaimpia pelaajia. Pienikokoisella hyökkääjällä oli ajoittain vaikeuksia liigan puolella isompiensa seassa, mutta täytti ilman muuta paikkansa. Tulevaisuus kuitenkin vasta näyttää lopullisen suunnan.

22 Valtteri Tenkanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (35, 0+6=6, -2, 4)

Eipä saanut vieläkään pelata puhdasta kautta, sillä selän kanssa oli jälleen ongelmia. Tämä on suuri sääli, ja voikin olla, että jämsäläisen kiekkoilijan ura lopulta katkeaa terveydellisiin ongelmiin. Pelikykyisenä ollessaan toi selkeästi lisää juonikkuutta ja variaatioita joukkueelleen. Hyvä yleismies, josta saattaisi olla pelaajana hyvinkin paljon enemmän positiivisia adjektiiveja sanottavana, mikäli paikat vaan kestäisivät.

23 Ossi Louhivaara src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (53, 7+11=18, +7, 30)

Rohkeimmat uskalsivat odottaa tälle kaudelle jo lopullista läpimurtoa liigakärkeen, mutta vielä se antaa odottaa itseään. Toki runkosarjan henkilökohtainen piste-ennätys parani viidellä pisteellä ja kehitystä tapahtui pelin jokaisella osa-alueella, eniten ehkä rohkeudessa pelata kiekollista peliä.

Myöskään Louhivaaran kantti ei kestänyt talven synkimpinä hetkinä vaan hän taantui nukuksiin tehojen muodossa pitkäksi aikaa. Ensi kaudeksi on kuitenkin lupa odottaa jo vaikka mitä!

24 Tuomas Mikkonen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (36, 4+4=8, -6, 16)

Oli alkukaudesta pitkään pois loukkaantumisen takia. Kun pääsi lopulta kehiin mukaan, alku näytti todella lupaavalta. Vaipui sittemmin Mikkoselle liian tyypilliseen näkymättömyyteen. Isokokoisena olisi käytettävä kokoa paremmin hyväksi, jos tehoja ei kerran siunaannu. Viimeistelytaito ontuu pahasti, sillä sinällään hyvän pelikäsityksensä turvin pääsee aika useinkin jopa läpiajoihin, mutta ratkaisun hetkellä kädet yleensä jäätyvät.

Nyt viimeistään olisi koetettava läpimurtoa muualla, jos mielii joskus todella tienatakin jääkiekolla. Mikäli niin kuitenkin kasvattajaseurassa tapahtuu, ei nykyotteilla hinta-laatu-suhde ole kohdallaan.

25 Lucas Lawson src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (24, 1+9=10, -4, 20)

Alkusyksystä otteet olivat ajoittain jopa hyviä ja lupauksia antavia, mutta lieneekö koti-ikävä vaivannut, sillä taantui lopulta todella näkymättömiin. Haistoi kyllä paikkoja, mutta viimeistely oli luokatonta.

Vahvistukselta on todellakin lupa odottaa enemmän, vaikka tässäkään tapauksessa ei etukäteen tilastoja tarkasteltaessa voitu mahdottoman korkeita odotusarvoja asettaa. Mutta kuten Alatalo sanoi ennen Lawsonille annettuja potkuja, on edes asenteen oltava kohdallaan, ellei pelaaja kykene auttamaan joukkuetta pisteiden muodossa.

27 Tero Koponen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (53, 8+12=20, +2, 12)

Kun yksi SaPKon mies lähti, tuli toinen tilalle. Taitojensa puolesta Koponen ei yllä Immosen tasolle, mutta on miehissä jotain samaakin pelipaikan lisäksi. Molemmat ovat rauhallisia pelintekijöitä, jotka olemuksellaan rauhoittavat muutkin hötkyilemästä.

Vaikka Koposenkin kohdalla tapahtui selvä hyytyminen sydäntalvella, ei 20 pistettä liigan tulokaskaudella ole mitenkään huono saavutus. Olisi saanut pyrkiä vielä röyhkeämminkin kohti hyökkäysaluetta, nyt puolustavan sentterin viitta tuntui painavan selässä liikaakin. Joka tapauksessa joukkueen parhaimpia Mestis-hankintoja kautta aikojen.

28 Miika Lahti src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (43, 4+4=8, +6, 40)

JYPin juniorimyllyn tämän hetken lupaavin pelaaja. Vaikka edustaa ikäluokkaa -87, pelasi jo kuluneella kaudella suurimman osan miesten runkosarjaotteluista. Lahden kanssa JYPin kannatti tehdä jatkosopimus, sillä hänelle riittää taatusti ottajia muualtakin jo hyvin pian. Pelasi harvinaisen kypsää peliä, eikä kaihtanut koviakaan otteita. Kun kuitenkin on selvää, että kehitys on vielä pahasti kesken, on jatkolta lupa odottaa todella hyvää.

31 Juha Jääskeläinen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (38, 0+0=0, -1, 10)

Jääskeläisten veljesten nuorempi painos. Pääsi pelaamaan aika runsaastikin liigaa, mutta ei toistaiseksi yltänyt isoveljensä saappaisiin, on toki kolmisen vuotta nuorempikin. Vertaaminen on tietyllä tapaa kuitenkin oikeutettua, koska pelityyli ja rooli ovat hyvin samankaltaisia. Loukkaantuminen sotki lopulta Juhankin kauden, niinpä aivan todellinen potentiaali jäi vieläkin tulevaisuuden peittoon.

37 Mike Wirll src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (10, 0+1=1, -1, 20)

Pikahankinta ECHL:sta juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Ei kyennyt missään vaiheessa vakuuttamaan oikeastaan ketään. Asenne oli parempi kuin aiemmin kenkää saaneella Lucas Lawsonilla, mutta jäi maanmiehestään taitotasossa. Liikkeen ja sijoittumisen kanssa pahoja puutteita, eikä todella pitkästä mailastakaan ollut juuri hyötyä ainakaan kiekon käsittelyyn.

Liigatasolle yksinkertaisesti liian heikko pelaaja, mutta vahvistaisi todennäköisesti hyvinkin Mestis-tason seuraa, sillä ei Wirll miksikään pujottelukepiksi sentään osoittautunut.

38 Jesse Niinimäki src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (19, 6+8=14, -7, 12)

Muiden seurojen kannattajat nauroivat makeasti, kun Niinimäen loppukautta koskeva JYP-sopimus julkaistiin. Taisipa nauruun yhtyä jotkut Jyväskylässäkin. Mutta naurut loppuivat lyhyeen, silllä vaikka JYPin tappioputki sattui alkamaan samoihin aikoihin hänen tulonsa kanssa, mies oli ehdoton valopilkku muutoin synkässä kevätkaudessa.

Taitotaso kanavoitui JYPissä oikeisiin asioihin, vaikka vieläkään puolustuspään pelaaminen ja asenne yleensä eivät olleet Niinimäen vahvimpia ominaisuuksia. Teki kentällä melkeinpä mitä vain, jos halusi.

42 Antti Virtanen src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> src="images/joukkueet/smliiga/lowres/jyp.gif"> (55, 14+16=30, -9, 53)

Vaikka ei päässytkään aivan samalle tasolle kuin pelatessaan Immosen tutkaparina, ei kausi silti mikään huono ollut, vaikka miinuslukema ei mairittelekaan. Voitti joukkueen sisäisen pistepörssin ja osoitti aika ajoin yhtä vaikuttavia otteita kiekon kanssa kuin ennenkin. Jotain silti puuttui.

Virtanen tarvitsee taitavan ketjukaverin rinnalleen, nyt hän oli joukkueessaan taitotasoltaan liian suvereeni muihin nähden aina siihen asti, kunnes Niinimäki liittyi hurrikaanipaitoihin. Se piristi selvästi myös Virtasen omaa peliä, vaikka kahdestaankaan nämä pelaajat eivät onnistuneet kääntämään taantumusta takaisin voittojen tielle. Loukkaantui harmittavasti pudotuspeleissä Bluesia vastaan. Se saattoi maksaa jopa JYPin jatkopaikan, niin taitavasta pelaajasta on kyse.

» Lähetä palautetta toimitukselle