JYPin kotivire ei hiivu pudotuspeleissäkään

LIIGA / Artikkeli
JYP on ollut kotikaukalossaan paha vastus.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP jatkaa vahvaa suorittamista kotikaukalossaan myös puolivälieräavausksessa HIFK:ta vastaan. Tappara ja KalPa puolestaan mittelevät paremmuudestaan vähämaalisesti.

JYP 2,02

JYP ja HIFK avaavat puolivälieräsarjansa Jyväskylässä. Jyväskyläläisryhmä oli runkosarjassa keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä ja vaikka pudotuspelit ovatkin oma maailmansa, ei JYPin huikeaa kotivirettä voi sivuuttaa.

JYP on ollut kotonaan läpi kauden vahva ja kuluvan vuoden puolella se on hävinnyt pelaamistaan 12 kotiottelustaan vain yhden. HIFK:n vierasotteet olivat runkosarjan loppupuolella pirteitä, mutta tulokset heilahtelivat ja tasaisuus puuttui.

Jyväskyläläisryhmästä löytyy myös runsaasti maalintekovoimaa, mistä kertoo runkosarjan toiseksi suurin tehtyjen maalien määrä. Joukkueesta löytyy muun muassa Jarkko Immosen, Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran kaltaisia kokeneita johtajia ja Jerry Turkulaisen sekä Antti Suomelan tapaisia nuoria ratkaisupelaajia, jotka pystyvät kääntämään pelejä joukkueensa eduksi.

HIFK päästi runkosarjassa vähiten maaleja ja sen maalivahtikaksikko Atte Engren-Kevin Lankinen lukeutuu sarjan terävimpään kärkeen. Puolustus sen sijaan on osoittanut haavoittuvaisuutensa ja JYPin vahva paineistaminen on sille myrkkyä. Jyväskyläläisryhmälle avautuu karvauspelaamisen seurauksena varmasti useampia tekopaikkoja, joista rokottaa helsinkiläisvierasta.

Suurta maalijuhlaa kahden vahvan joukkueen kamppailusta ei tule, mutta verkot heiluvat kuitenkin molemmissa päissä. Kotietu on kuitenkin keskiviikkoillan avainsana Jyväskylässä ja HIFK joutuu toteamaan avauskohtaamisessa hurrikaanipaidat paremmakseen tiukan taistelun jälkeen.

Tappara-KalPa, alle 3,5 maalia, 2,65

Tappara ja KalPa pelasivat runkosarjassa tiivistä puolustuspeliä. Tappara päästi sarjassa toiseksi vähiten ja KalPa neljänneksi vähiten maaleja. Joukkueiden maalinsuilta löytyvät hyvän runkosarjan pelanneet Niko Hovinen ja Dominik Hrachovina, jotka pitävät huolen maalien puhtaudesta myös pudotuspeleissä.

KalPa teki sarjassa myös neljänneksi vähiten maaleja, joten kuopiolaisjoukkueen pelit olivat pääosin melko tiukkoja ja vähämaalisia. Tapparan tiivistä viisikkopeliä vastaan tehokkuus korostuu entisestään, sillä maalipaikkoja ei varmastikaan aivan valtaisasti aukea.

Tapparan otteet runkosarjassa jättivät parannettavaa, sillä joukkueen suoritukset ailahtelivat ja tamperelaisryhmä ei aina tuntunut syttyvän täysillä kamppailuihin. KalPankin viisikkopelaaminen on ollut tiivistä ja hiemankin vajaalla esityksellä sen murtaminen tulee olemaan Tapparalle vaikeaa, vaikka materiaali sillä onkin todella kova.

Tappara oli viime keväänä Ilveksen kanssa vaikeuksissa puolivälierissä, mutta onnistui lopulta kääntämään sarjan edukseen. KalPalla on hyvät saumat ainakin kiusata Tapparaa sarjan alussa, mikäli tamperelaisryhmä ei ole heti täysillä pelissä mukana. Tiiviiseen puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin luottavien ryhmien kohtaamisessa maalit ovat tiukassa, joten koko ottelussa alle 3,5 maalin jäämisestä tarjottu kerroin 2,65 on kelpo pelikohde.

» Lähetä palautetta toimitukselle