ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

JYP-Akatemian pelaaja-arvioinnit 2015-2016: Floppeja, keijun loistoa ja seuraava samivatanen?

MESTIS / Artikkeli
Akatemian kausi oli mahalasku.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemian kausi oli kaikkea muuta kuin odotettu, eikä siinä sanan positiivisessa merkityksessä. Jyväskyläläiset säilyttivät sarjapaikkansa vasta karsintasarjan jälkeen.

Maalivahdit

2,5
23. 90,28%        
Dennis Saikkonen

Pelasi heikoimman runkosarjansa tilastollisesti JYP-Akatemian paidassa. Suuri osa heikoista tilastoista menee kuitenkin huonon puolustuspelin piikkiin. Ei pettänyt, muttei kantanutkaan.

3
20. 90,00%          
Markus Ruusu

Kuten niin useilla nuorilla maalivahdeilla, Ruusun hyvän ja huonon päivän ero oli liian suuri. Pelasi kuitenkin kelvollisen tulokaskauden, joka herättää positiivisia merkkejä tulevaisuutta ajatellen.

Puolustajat

2
47. 4+6=10 +/- -22      
Aleksi Honka

"Änärilupauksen veli" otti jopa liian isoa roolia hyökkäysten rakentelussa. Puolustuspeli kärsi jatkuvasti, mistä kertoo koko sarjan toiseksi huonoin teholukema. Nosti tasoaan karsintapeleihin, joissa oli tärkeä palanen sarjapaikan varmistamisessa.

3
19. 3+6=9 +/- -1      
Jaakko Jokinen

Oli jälleen Akatemia-alakerran isäntähahmo. Pääsi käyttämään hyvää laukaustaan verrattain heikosti. Otteet poikivat paikan liigajoukkueen mukana, ja siellä loppu kausi pääosin kuluikin.

4
14. 3+4=7 +/- +6      
Aleksi Salonen

Yksi lukuisista keikkamiehistä JYPin puolelta. Oli suurimpia onnistujia pelaamissaan otteluissa.

3,5
41. 1+6=7 +/- -3      
Joona Erving

Otti isoja askeleita eteenpäin fysiikassa ja hyökkäyksien tukemisessa. Välillä täysin käsittämättömiä aivopieruja, joista vastustaja iski armotta.

2,5
7. 0+2=2 +/- +1      
Sami Niku

Komennus kauden puolenvälin krouvissa kävi Akatemia-nuttuun, jossa pelaaminen ei täysin kiinnostanut. Sai kuitenkin hyvän opetuksen vaatimustasosta, mikä poiki hyviä otteita sekä Nuorten MM-kisoissa että liigassa.

4
8. 0+6=6 +/- +5      
Valtteri Hietanen

Väkevää yleispeliä vähäisissä pelatuissa otteluissa.

2,5
14. 1+3=4 +/- 0      
Olli Aitola

Tästä odotettiin lupaavan puolustajan todellista läpimurtoa Mestiksen eliittipuolustajaksi. Se jäi kuitenkin haaveeksi ikävän loukkaantumisen vuoksi. Sai tililleen myös liigadebyytin. Miehen kiekolliset avut olisivat olleet poikaa maalinteon kanssa tuskailleelle hurrikaaniryhmälle.

3
7. 1+2=3 +/- -1      
Juuso Pulli

Palautteli pelituntumaansa pitkän loukkaantumisen jälkeen, mikä näkyi. Peli oli hakemista, mutta tuttua Pullia: hämmennystä, jalkavuutta sekä viiden tähden viihdettä.

4
7. 1+1=2 +/- -1      
Matej Moravcik

Kesken kauden Suomeen tullut slovakki oli selkeä vahvistus. Vahva erityisesti kiekollisena. Pystyi tekemään myös omia ratkaisuja jalkavuutensa vuoksi. Ei kaihtanut kaksinkamppailuja, joissa pärjäsikin hyvin.

2,5
20. 1+0=1 +/- +1      
Ville Virtanen

Jos vertailukohtaa hakee, jyväskyläläistä lähimpänä voisi olla Valtteri Hietanen. Pitkä loukkaantuminen vaikeutti kautta. Tekee virheitä, joita joutuu paikkailemaan jäähyillä.

2,5
42. 0+1=1 +/- -11      
Alex Lindroos

Mukiinmenevää peruspeliä. Toimi Akatemia-ylivoimassa maskimiehenä, johon sopi melko hyvin. Oma mies hukkui puolustusalueella liian usein.

3,5
31. 1+1=2 +/- -4      
Joni Kallio

Akatemian puolustajista eniten oman pään luutija. Tulokaskausi sujui kaksijaksoisesti, mutta pääsi odotustasolle.

3,5
14. 0+0=0 +/- -3      
Sami Tynjälä

Kesken kauden II-divarin Liikunnan Riemusta mukaan tullut Tynjälä oli vakuuttava kiekollisena. Toi pelinavaamiseen juonikkuutta ja suoritusvarmuutta.

1,5
37. 1+1=2 +/- -12      
Petrus Pietiläinen

Korkeat odotusarvot, vähäiset suoritukset. Pietiläinen siirtyi pari vuotta sitten Jyväskylään lupaavan puolustajan profiililla, mutta ei ole ottanut askeleita eteenpäin.

3,5
9. 0+0=0 +/- -7      
Ville Tiitinen

Kiekollisesti erittäin pelirohkea. Virheitä tulee, mutta ei jää tuleen makaamaan. Todennäköisesti seuraava jyväskyläläinen hyökkäysorientoitunut puolustaja, joka etenee vähintään liigatasolle.

Hyökkääjät

2
35. 5+5=10 +/- -22      
Mikko Virtanen

Kaavailtiin johtavaksi sentteriksi, mutta kausi sujui täysin alakanttiin. Huhujen mukaan viime kevään polvivamma vaivasi läpi kauden. Kahdensuunnan sentterin pelaaminen rooliinsa suhteutettuna heikkoa puolustussuuntaan, mistä teholukemakin kertoo korutonta kieltään.

2
28. 6+6=12 +/- -18      
Joose Antonen

Jos kiinnosti, mätti pari maalia. Jos ei, oli enemmän uhka omalle joukkueelle kuin vastapuolelle. Akatemian kannalta valitettavasti ei-kiinnostavia iltoja riitti riittämiin. Asennekoulutusta haettiin niin puolustajan paikalta kuin A-nuoristakin.

4
42. 7+19=26 +/- 0      
Waltteri Lehtonen

Kiekollisesti pätevin pelaaja mustapaitojen riveissä. Äärimmäisen juonikas kiekon kanssa. Lempinimen "keiju" itselleen napannut hyökkääjä sai tililleen myös liigadebyytin, ja niitä pelejä tullee lisää.

2
35. 4+9=13 +/- -4      
Kalle Saramäki

Saramäen kauden kohokohdaksi jäi ensimmäisen liigamaalin iskeminen ensimmäisessä vaihdossaan. Akatemian puolella saavutukset jäivät vaatimattomammiksi.

2,5
29. 5+6=11 +/- -5      
Joel Sund

Hämmennystaidoista sekä hurjasta laukauksesta tunnettu Sund hukkui massaan. Ei onnistunut olemaan johtava hyökkääjä, kun joukkue kaipasi maaleja.

4
36. 6+12=18 +/- -1      
Riku Tiainen

Pirteän tulokaskauden pelannut laituri vakuutti erityisesti kiekollisilla taidoillaan. Näppärä hyökkääjä kuului Akatemian vakuuttavimpiin yksilöihin.

2
49. 9+13=22 +/- -21      
Samuel Salonen

Hyökkäyssuuntaan kausi oli kaksijakoinen. Alkukaudesta Salonen mätti tehoja hurjaan tahtiin, mutta kun joukkueen alamäki alkoi, myös Salonen hukkui kuvasta. Nöyryys puolustussuuntaan uupui läpi kauden.

3,5
49. 10+13=23 +/- -3      
Arttu Likola

Joukkueen paras pistemies ennätyspisteillään. Hyökkäyssuuntaan suurin uhka erityisesti hyvä rannelaukaus. Potentiaalisesti seuraava liigakasteen kokeva hyökkääjä JYP-organisaatiossa.

2,5
34. 5+6=11 +/- -5      
Patrik Forsberg

Forsbergilta odotettiin vakituiseksi pistemieheksi. Aivan siihen ei ylletty. Laukaus on kuin tykinkuula, joka kuitenkin liian harvoin osuu kohteeseensa.

3
41. 2+6=8 +/- -7      
Atte Antinaho

Hyvin liikkuva peliätekevä sentteri esitti mukiinmenevän päänavauksen. Väläytteli näppäryyttään ja hyvää pelinlukuaan, mutta korkean tason pitäminen jäi vaillinaiseksi.

3,5
39. 2+7=9 +/- -1      
Jere Somero

Tunnollinen hyökkääjä teki runsaasti näkymätöntä työtä.

3
15. 2+1=3 +/- +1      
Jere Mäkitalo

Jälleen yksi tunnollinen hyökkääjä, joka maksoi hintaa uhrautuvasta pelityylistään loukkaantumisen muodossa.

2,5
27. 1+4=5 +/- -3      
Joni Kentala

Pirteästi liikkuva hyökkääjä väläytteli hyökkäysominaisuuksiaan, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan tasoaan. Paha loukkaantuminen päätti kauden hyvissä ajoin.

3
10. 4+3=7 +/- -4      
Topi Nättinen

Tuttua Topi Nättistä Mestis-tasolla: virtuoosimaista kiekonkäsittelyä ja ratkaisijan viitan haalimista omille harteille.

4
14. 8+1=9 +/- +4      
Henri Kanninen

JYPin puolella kauden pääosin viilettänyt Kanninen kävi tuomassa muutaman pisteen jyväskyläläisten laihaan pistesaldoon. Vakuuttava kiekollinen pelaa, joita joukkue olisi kaivannut enemmän.

3
26. 2+4=6 +/- -4      
Samuli Vuokniemi

Väläytteli alkukaudesta tasonsa riittämistä Mestis-karkeloihin, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan tasoaan tai paikkaansa.

2
23. 2+2=4 +/- -5      
Ville Tenosalmi

Pörräsi pirteästi Akatemian alemmissa ketjuissa. Taso ei kuitenkaan riittänyt.

2,5
8. 0+3 +/- -2      
Riho Embrich

Tuli kesken sesongin alemmilta sarjatasoilta mukaan, eikä onnistunut esittämään mitään ihmeellistä. Meni jononjatkeena.

3,5
10. 3+0=3 +/- +1      
Henri Niemi

Luki peliä hyvin, mistä kertoo useisiin maalipaikkoihin pääseminen. Ruuti oli kuitenkin melko märkää. Pirteää pörräämistä. Ehdottomasti uuden mahdollisuuden arvoinen

» Lähetä palautetta toimitukselle