Juonikas hyökkäyspelaaminen avaa HPK:n ketsuppipullon

LIIGA / Artikkeli
Petteri Nikkilä kuuluu avainyksilöihin HPK:n alakerrassa.
Tiistaina pelataan viimeinen liigakierros ennen viikon mittaista joulutaukoa. Kierroksen nostot liittyvät vierasvoittoihin kolmella paikkakunnalla.

KooKoo - Lukko 2, 2,25

Lukon viimeisimmät viikot ovat menneet varjojen mailla vaeltaessa, mutta hiljalleen tunnelin päässä alkaa näkyä valoa. Nimekkäät vahvistukset runkoon alkavat sopeutua sapluunaan, ja Arttu Ilomäen lähenevä paluu on tärkeä asia.

Vahvaan kiekonhallintaan pyrkivä pelitapa on myrkkyä KooKoolle. Kouvolalaisten rakoileva puolustustasapaino saattaa avata suuria reikiä erityisesti keskialueelle, jonka Lukko haluaa ylittää vauhdikkaasti. Tätä kautta ylivoimahyökkäysten aukeaminen on hyvinkin mahdollista.

KooKoo sai erittäin huonoja uutisia, kun Anrei Hakulisen kausi tuli päätökseen jo joulukuussa. Tämä heikentää kouvolalaisten voimaa maalipaikkojen hyväksikäytössä.

Myös isännät tulevat saamaan omat maalipaikkansa vahvalla riistopelaamisella, mutta koska Lukon avauspelaaminen on näyttänyt yhtenäisempiä merkkejä, vaakakuppi kallistuu raumalaisten suuntaan. Myös pienoinen pakkovoiton maku pudotuspelipaikan karkaamisen estämiseksi poistaa kaivattua rentoutta KooKoon pelaamisesta.

TPS - KalPa 2, 3,50

Kierroksen yllättävämpi kokeilu suuntautuu KalPan vierasreissuun Turkuun. Kuopiolaisten edellisestä vierastappiosta on kulunut jo lähes kaksi kuukautta, eikä samalla ajanjaksolla kotitappioitakaan ole tullut kuin kaksi.

Kuopiolaiset ovat toki menettäneet tärkeitä pelaajia niin sairastuvalle kuin nuorten MM-kisoihin, mutta vauhtia se ei suuremmin ole hiljentänyt. Voittaminen on kasvattanut joukkueen itseluottamuksen äärimmilleen, mikä näkyy maalipaikoissa jatkuvasti.

TPS kuuluu toki liigan suurimpiin menestyjäsuosikkeihin, mutta lento ei viime kierroksilla ole ollut läheskään kertoimien asettamalla mallilla suhteessa KalPaan. Uskon lujuus myös tappioasemassa on kartuttanut turkulaisten pistetiliä, mutta KalPaa vastaan nukkumiseen alussa ei todellakaan ole varaa.

Vahvaan puolustus- ja maalivahtipeliin luottavat keltapaidat asettavat TPS:n konkarit yhteen liigan kovimmista puntareista. KalPalta nimekkyttä ei löydy samalla mitalla, mutta myös reservistä on onnistuttu nostamaan hyviä vahvistuksia. Nämä seikat nostavat KalPan kokeilun arvoiseksi kohteeksi tiistai-illan kierroksella.

HPK ML, 2,20

Mikkelissä kohtaavat kaksi liigan hännille jumahtanutta joukkuetta. Jukureiden positiiviset otteet ovat alkaneet näkyä viime aikoina myös tulostaululla, kun pisteitä on tullut hieman sieltä täältä. Erityisesti viimeistelyn tehokkuus omissa paikoissa on ollut huomattavasti korkeammalla tasolla.

HPK:n tulokset eivät juuri hurraa-huutoja ole herättäneet, mutta esimerkiksi perjantaina Jyväskylässä positiivisia signaaleja oli nähtävillä. Nopeat pelin käännöt olivat myrkkyä, mutta puolustusalueen puolustuspelaamisessa oli nähtävillä piristymisen merkkejä.

Hämeenlinnalaisten vahvuudet liittyvätkin juuri hyökkäyspelaamiseen. Juonikkaat tähdet osaavat pyörittää pitkiä pyörityksiä, jotka tekevät Jukurien puolustuspelaamisen äärimmäisen haavoittuvaiseksi. Ketsuppipullo on ollut viime aikoina hieman tukossa, mutta ketsuppia pullossa kyllä on. Tähän päälle puolustuskalusto huokuu runsaasti laukaisu-uhkaa.

Jukurien pelinavaaminen on ollut yksi heikoimmista kohdista, mikä tekee HPK:n nopeiden hyökkäysten puolustamisen puuttellisuuden vähemmän vahingolliseksi. HPK:n luomilla maalipaikkamäärillä tulostakin on tultava johonkin väliin, miksei siis Mikkelissä. 2,95 kerroin suoralle voitolle kuulostaa houkuttelevalta, mutta epävarmuus maalipaikoissa tekee voiton jatkoaika mukaanlukien todennäköisesti kannattavammaksi vaihtoehdoksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle