BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Juho Jokinen: perusvarmaa puolustamista

LIIGA / Artikkeli
Yksi Kärppien tuoreimmista hankinnoista on Kalajoelta lähtöisin oleva Juho Jokinen. 21-vuotias puolustaja palasi takaisin kaupunkiin, josta hän imi nuoruuden kiekko-oppinsa.

Torstai-illan KalPa-ottelussa Kärpät esittelee jäällä kaksi uutta pelaajaa: Jonas Anderssonin ja Juho Jokisen. Sen sijaan puolustaja Kari Haakana ja maalivahti Andy Chiodo pelaavat vasta lauantaina Kärppien pelatessa kotona JYPiä vastaan.

Turun Palloseurassa kuluvan ja kaksi edellistä kautta pelannut puolustaja Jokinen siirtyi aikoinaan Kalajoen Junkkareiden ja Kokkolan Hermeksen kautta Ouluun Kärppien B-junioreihin. Vahvan A-nuorissa vietetyn kauden jälkeen Jokinen siirtyi Ismo Lehkosen luotsaaman TuTon Mestis-joukkueeseen kaudeksi 2005-06. Samana vuonna tilille kirjattiin myös ensimmäiset liigaottelut TPS:n paidassa.

Aki Bergin paluu turkulaisten kokoonpanoon avasi Jokiselle mahdollisuuden siirtyä muualle ja Kärpät oli miehen palveluksista kiinnostunut pidemmällä tähtäyksellä. Nuoren puolustajan tavoitteena on edelleen jatkaa kehittymistään.

- Olen kiitollinen TPS:lle seuran antamasta mahdollisuudesta pelata liigaa, mutta tuntuu mahtavalta palata kotiin. Pitkän sopimuksen myötä voin keskittyä itse asiaan eli kehittymiseen pelaajana. Oulussa on tutut ympyrät ja hyvä joukkue, joten ei ollut mitään syytä, miksi en olisi tullut takaisin, Jokinen kommentoi.

Vastuuta Jokinen Turussa todellakin sai. Hän oli TPS:n kolmanneksi eniten jääaikaa saanut puolustaja heti Lee Sweattin ja Marko Kiprusoffin jälkeen.

- Varmasti olisin saanut Turussa jatkossakin peliaikaa, mutta kun Berg tuli kokoonpanoon takaisin ja en olisi siellä ehkä ensi kaudella enää jatkanut, niin tämä vaihtoehto oli paras, Jokinen kertoo siirron taustoja.

Kärppien puolustuksessa on viime otteluissa ollut heikkouksia, joita paikkaamaan joukkue hankki sekä Haakanan että Jokisen. Jälkimmäisen kohdalle Kärpillä on isoja odotuksia.

- Jokinen on meille pidemmän ajan satsaus. Tiedämme hänet ja mitä saamme. Muiden osalta voidaan puhua täsmähankinnoista. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme pojat tänne, Kärppien puolustajista vastaava valmentaja Mikko Haapakoski sanoo.

Viisikkopuolustamisessa ja erikoistilannepelaamisessa Kärpillä on ollut puutteita. Näihin asioihin joukkue aikoo pureutua ja tuloksia odotetaan jo torstain pelissä KalPaa vastaan.

- Halusimme puolustuspäähän vahvistuksia. Emme ole puolustuspelissä onnistuneet niin hyvin kuin aikaisemmin ja alivoimassa riittää parannettavaa, Haapakoski jatkaa.

Jokisen rooli tähän palettiin on puolustajan omien tuntemusten mukaan vielä sopimatta, mutta luonnollisesti mieheltä odotetaan varmaa peruspelaamista.
Torstain ottelu KalPaa vastaan on Jokiselle heti hyvä näytönpaikka taistelussa peliajasta.

- KalPa on hyvä joukkue kotona, mitä olen Tepsin kanssa kaksi kertaa siellä käynyt. He ovat saaneet ehkä yllättävänkin vähän pisteitä. Uskon kuitenkin, että meidän materiaalilla on hyvät mahdollisuudet voittaa, Jokinen summaa.

Sadan ottelun rutiini liigasta antaa Jokiselle hyvät lähtökohdat tulevaisuuteen Kärppien edustusjoukkueessa. Hän on kuulunut myös nuorten maajoukkueen vakiopuolustajiin ja saavutti 20-vuotiaiden MM-pronssia vuonna 2006.

Nähtäväksi jää, porhaltaako Jokinen veljensä Jussin tapaa Kärppien kautta maajoukkueeseen ja sitä myötä rapakon taakse. Vinkkejä vaihdellaan puolin ja toisin.

- Olemme Jussin kanssa paljon yhteydessä, jos ei nyt ihan päivittäin niin tiiviisti ainakin, Jokinen heittää.

Sinne on kuitenkin pitkä matka. Töitä riittää jo heti torstaina, kun Kärpät yrittää pitkittää muhkeaa voittoputkeaan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle