BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Juhlakauden onnistujat ja alisuorittajat yksilöityinä

LIIGA / Artikkeli
Ilveksen juhlakausi päättyi mahalaskuun. Pelaajistosta löytyi lukuisten alisuorittajien lisäksi onnistujiakin. Seuraavassa Jatkoajan Ilves-toimituksen arviot pelaaja pelaajalta. Arvioskaala on 1-5 Ilves-logoa sen mukaan, kuinka pelaaja onnistui suorituksessaan. Määrä on suhteutettu häneen kohdistuneisiin odotuksiin, joten arvosanat eivät ole suoraan verrannollisia toisiinsa.

Maalivahdit

Tuukka Rask (49 ottelua; torjuntaprosentti 92,75; 2,38 päästettyä maalia ottelua kohden; 3 nollapeliä)

Rask kantoi sen vastuun, mitä häneltä odotettiinkin ennen kauden alkua. Hän piti
usein Ilvestä pystyssä runkosarjan aikana, ja oli liigan parhaiden maalivahtien
joukossa.

Pudotuspeleissä ei potku riittänyt yksin Jokereita vastaan. Pelasi mainion kauden ja lähtee tulevaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, Bostonin organisaatioon.

Pasi Häkkinen (11; 89,50; 3,64; 0)

Hankittiin Ilvekseen Rauman Lukosta lokakuussa Tuukka Raskin taustatueksi. Alun perin paikalle sovitettu Riku Helenius loukkaantui eikä Ilveksellä ollut asettaa toiseksi maalivahdiksi liigakelpoista pelaajaa. Häkkinen pelasi Raskin ollessa nuorten MM-kisoissa mainiosti ja tuurasi aina miestä hyvin. Ei jatkane Ilveksessä.

Puolustajat

Toni Niemi (45 ottelua, 1 maali + 2 syöttöä = 3 pistettä, -2, 28 jäähyminuuttia)

Tasaisen kehittymisen linjalla Toni Niemen olisi pitänyt terävoittää tällä kaudella otteitaan edellisestä. Ei saanut koko kaudella itsestään irti kaikkea. Kenties kausi Mestiksessä tekisi kehittymiselle hyvää? Sopimus loppui tähän kauteen, tulevaisuus Ilveksessä auki.

Jyrki Lumme (22, 3+8=11, 0, 28)

Ilveksen osa-omistaja palasi tuttuun peliasuun kesken kauden kun Ilveksen puolustus suorastaan kirkui kiekollista puolustajaa. Kiekko liikkui edelleen upeasti eteenpäin, mutta liike on hidastunut. Ylivoimassa edelleen hidalgo, mutta virheitä tuli liikaa kokonaisuutta tarkastellessa. Jatko Ilveksessä auki, saattaa lopettaa pelaajauransa.

Teemu Jääskeläinen (53, 6+13=19, -3, 77)

Pelasi mainion ja tasapainoisen kauden. Otti kiekollista vastuuta ja teki enemmän pisteitä kuin kahdella edellisellä kaudella yhteensä. Oli yksi ainoista puolustuspään onnistujista. Jatkaa myös ensi kaudella Ilveksessä.

Tomas Slovak (13, 1+5=6, +1, 12)

Tuli Ilvekseen ennen siirtotakarajan umpeutumista. Nousi luottopuolustajaksi ja sai tehojakin aikaiseksi. Kiekollisesti taitava, mutta joku pieni lisä jäi puuttumaan. Muuten olisi ollut erinomainen vahvistus. Tuskin jatkaa Ilveksessä ensi kaudella.

Mikko Kuukka (54, 4+1=5, +8, 64)

Kuukan piti olla alkujaan kolmosparissa. Joukkueen pelatessa syyskaudella pitkiä
pätkiä vajaamiehisenä, joutui Kuukka urakoimaan. Tämä näkyi henkisenä ja fyysisenä kasvuna.

Mies oli kevätkaudella yksi Ilveksen parhaista puolustajista. Jatkaa ensi kaudella Ilveksessä isossa roolissa.

Teppo Tuomanen (17, 1+1=2, -2, 24)

Hankittiin tuomaan syvyyttä puolustukseen, mutta loukkaantumiset söivät kaksi
kolmannesta kaudesta. Ei pelannut enää marraskuun jälkeen peliäkään. Sopimus kattaa myös tulevan kauden.

Kristian Kudroc (37, 7+7=14, -4, 174)

Oli SaiPassa kova luu, mutta Ilveksessä ei kausi lähtenyt yhtä hyvin käyntiin. Oli jo myyntihuhujen alla, mutta sai hetkeksi koneen käymään ja huhut laantuivat. Kokonaisuutena kausi oli pienoinen pettymys, koska Lappeenrannan jälkeen odotukset olivat korkealla. Ei jatkane Ilveksessä.

Pasi Petriläinen (45, 2+7=9, 0, 58)

Pienen huomion saanut ex-tappara pelasi hyvän kauden. Mitään muuta kuin varmaa
peruspeliä ei "Passolta" odotettu, ja sen hän tekikin. Pieniä virheitä sattui kauden mittaan, mutta ei mitään vakavampaa. Petriläisen sopimuksessa on optio ensi kaudesta.

Hyökkääjät

Mikko Peltola (56, 17+26=43, +1, 46)

Kokeneen Peltolan edellinen vierailu Ilveksessä ei sujunut valoisissa merkeissä ja fanien reaktiot Peltolan palatessa Ilvekseen olivat kaksijakoiset. Osa uskoi kokeneeseen sentteriin ja osa ei.

Peltola pelasi mahtavan runkosarjan ollen Ilveksen johtava kenttäpelaaja läpi kauden. Sopimus jatkuu tulevalle kaudelle.

Sami Sandell (50, 3+7=10, 0, 12)

Ilveksen oma kasvatti palasi kahden WHL:ssa vietetyn vuoden jälkeen takaisin tupsukorvien riveihin. Innokkaimmat odottivat Sandellilta samankaltaisia teholukemia, kuin mihin Perttu Lindgren ylsi tulokaskaudellaan. Realismia oli kuitenkin paluun suurempiin kaukaloihin ja siirtymisen aikuisten peleihin vaativan sopeutumista.

Sai kauden loppua kohden lisää vastuuta ja pelasi pirteästi, joskin tehottomasti. Sopimus Ilveksen kanssa jatkuu. Suuret odotukset tulevalla kaudella.

Perttu Lindgren (43, 4+22=26, +2, 38)

Lindgren teki huikean tulokaskautensa jälkeen sopimuksen Dallasin kanssa. Armeija ja NHL:n uuden työehtosopimuksen pykälät kuitenkin jättivät Lindgrenin vielä Tampereelle. ”Ilmiön” syyskausi oli sanalla sanoen vaisu, eikä edelliskauden lentoa löytynyt piristymisestä huolimatta keväälläkään.
Lindgrenin ura jatkunee Dallasin organisaatiossa Pohjois-Amerikassa.

Marko Anttila (53, 2+2=4, -13, 34)

Iso mies lähti haastajana hakemaan roolia kokoonpanosta. Ei osoittanut minkäänlaisia kehittymisen merkkejä kauden aikana. Rooli joukkueessa hakusessa.

Sopimus Ilveksen kanssa päättyi. Hakenee vauhtia uralleen muualta.

Ville Korhonen (52, 1+5=6, -1, 24)

Korhonen pelasi pirteästi aina tilaisuuden saadessaan, mutta varsinainen läpilyönti jäi tekemättä. Kauden loppua kohti peliaika romahti muiden nuorten hyökkääjien tavoin.

Sopimus jatkuu vielä tulevan kauden. Onnistuuko saamaan itselleen sopivan roolin?

Tommi Huhtala (51, 2+3=5, -11, 48)

Edelliskaudella väkevästi esiintynyt Huhtala ei löytänyt peliään missään vaiheessa kautta. Sentteripelissä nuorukainen osoittautui turhan kevyeksi ja laidallakin pelaaminen meni päämäärättömäksi ryntäilyksi. Eväitä paljon parempaan olisi olemassa.

Huhtalalla on jäljellä optiovuosi sopimuksestaan Ilveksen kanssa, mutta kyselyitä on tullut muualtakin. Tulevan kauden seura vielä auki.

Toni Koivisto (56 19+13=32, +6, 28)

Edelliskaudella jo kahdenkymmenen maalin rajaa hätyytellyt pikakiituri iski eniten maaleja joukkueessa. Kehittyi edelliskausiin verrattuna kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Ei pelkkä maalintekijä.

Solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen Ilveksen kanssa. Edessä loistava tulevaisuus kiekkoilijana.

Radek Duda (34, 8+20=28, 0, 72)

Ongelmapelaajan maineessa oleva Duda saapui Ilvekseen kesken kauden Elitserienin Malmöstä. Teki hurjalla tahdilla pisteitä läpi runkosarjan, vaikkei pelillisesti häikäissytkään. Pudotuspeleissä jäi kiikaritehoille ja hyllytettiin välillä joukkueesta.

Dudalla on tulevasta kaudesta sopimus Malmön kanssa, mutta palaaminen sinne on epävarmaa. Ei kuitenkaan jatka Ilveksessä.

Jussi Pesonen (46, 9+21=30, +9, 106)

Hurja edelliskausi ja hyvät otteet maajoukkuepaidassa kauden alla loivat valtavat odotusarvot Jussi Pesosta kohtaan. Pesonen ei kuitenkaan päässyt lentoon kauden missään vaiheessa. Selkävaivat suurimpana syynä?

Sopimus Ilveksen kanssa katkolla. Jatkosta neuvotellaan, mutta tulevan kauden seura vielä auki.

Lassi Mattila (35, 0+3=3, -1, 6)

A-juniorien kapteeni, Lassi Mattila, nostettiin liigajoukkueeseen paikkaamaan poissaoloja. Hoiti oman pienen ruutunsa hyvin.

Mattilalla ei ole vielä liigasopimusta. Jatkaminen Ilveksessä mahdollista.

Vesa Viitakoski (56, 17+12=29, +1, 38)

Polvivaivoista syyskaudella kärsinyt Viitakoski pelasi tehokkaimman kautensa 2003-04 jälkeen. Iski paljon arvokkaita maaleja ja taisteli alivoimalla. Arvokas pelaaja joukkueelle.

Sopimusta Ilveksen kanssa vuosi jäljellä. Annettavaa riittää vielä, mikäli paikat vaan kestävät.

Raimo Helminen (43, 5+12=17, +1, 47)

Legenda pelasi jälleen kerran hienon kauden. Liike ei enää riittänyt hyökkäyspään dominointiin, mutta puolustavana sentterinä Helminen oli yksi sarjan parhaista.

Jatkaa halutessaan pelaamista Ilveksessä.

Pasi Määttänen (52, 14+13=27, -3, 38)

Reumasairauden vuoksi kolme edellistä kautta lähes pelaamatta ollut Määttänen ylitti kaikki odotukset Ilveksessä. Pystyi pelaamaan isoja minuutteja läpi kauden ja tehojakin löytyi.

Sopimus katkolla Ilveksen kanssa, mutta jatkosta neuvotellaan. Pystyy parantamaan vielä saatuaan ehjän kauden alle.

Lisäksi joukkueessa pelasivat kauden mittaan puolustajat Petri Tähtisalo, Antti Savolainen, Petteri Friman, Ville Kaario, Jarkko Näppilä ja Aleksander Jerofejevs. Ja hyökkääjistä David Bararuk, Lauris Darzins, Jaakko Pellinen, Jan-Mikael Järvinen, Olli Palola ja Juuso Antonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle