Joukkueraportti 9.4.2001

NHL / Artikkeli
Huolimatta siitä ettei panosta ole enää ollut paljoakaan loppukauden otteluissa pelasi Columbus Blue Jackets kautensa loppuun kunnialla.

Viiden ottelun pituinen jakso alkoi Calgary Flamesin vieraana. Jackets ei pelannut huonosti vaikka hävisikin, kaksi ensimmäistä erää se pelasi hyvää kiekkoa panostaen pääasiassa oman pään puhtaana pitämiseen. Toisessa erässä Flames teki kuitenkin kaksi maalia lyhyessä ajassa ja käytännössä ratkaisi pelin edukseen. Fred Brathwaite pelasi nollapelin ja voitti ottelun joukkueelleen 3-0. Columbuksen riveissä esiintyivät farmi-Syracusesta nostetut Sean Selmser sekä Bill Bowler.

Seuraava peli oli Los Angelesia vastaan vieraissa. Pudotuspeli paikasta taistellut Kings ei paljoa energiaa tuhlannut ja voitti ottelun jälleen jättämällä vieraat nollille numeroin 3-0. Maalivahti Felix Potvin oli kunnossa, kuten myös Jackets-maalissa pelannut Marc Denis. Loukkaantumisten vahvasti sävyttämä vierailija ei voinut mitään kun tärkeää ottelua pelanneet "Kuninkaat" jyräsivät yli. Pitkäaikaisten loukkaantuneiden (Sandersson, Kron, Whitney, Pushor) lisäksi olivat poissa Espen Knutsen, Alexander Selivanov sekä Tyler Wright. Käytännössä Jacketsin kaikki potentiaaliset ratkaisijat olivat siis sivussa.

Aprilli-päivänä Columbus pelasi St.Louisia vastaan kotonaan. Ron Tugnutt oli loistava ja pelasi itselleen kauden 20:n voiton. Ottelu oli miehelle monessa mielessä erikoinen. Tugnuttin isä menehtyi aikanaan aprilli-päivänä. Nyt "Tugger" oli kuitenkin kunnossa ja tienasi itselleen 100.000 dollarin bonukset. Jackets oli edelleen ilman parhaita pelaajiaan, siksi voittoa voidaankin pitää erittäin arvokkaana.

Vastus ei helpottunut seuraavaan peliin yhtään kun vastaan luisteli samassa divisioonassa pelaava Detroit Red Wings. Joukkuetta piti jälleen pystyssä Ron Tugnutt loistavalla pelillään. Nyt mies otti kauden 21:n voittonsa ja nousi tasoihin Cesare Maniagon ja John Vanbiesbrouckin kanssa jakamaan exapansion-joukkueen maalivahtien voitto ennätyksen. Floridasta ennen siirtoajan umpeutumista hankittu Ray Whitney pelasi ensimmäisen pelinsä Jacketsisa ja pelasikin hyvin hankkiessaan ottelussa yhden syöttöpisteen.

Jälleen oli edessä ottelu St.Louisia vastaan. Tällä kertaa Jackets hävisi, vaikka Marc Denis pelasikin maalissa hyvän ottelun. Scott Young teki kaksi maalia ja oli ykköstähti joukkueessaan. Columbus kärsi jälleen yhden loukkaantumisen lisää kun Kevin Dineen loukkasi polvensa. Miehen kausi oli ohi, toivottavasti ura kuitenkin jatkuu. Dineen on pohtinut jatkoa vakavasti ja voi olla että jälleen yksi hieno jääkiekkoilijan ura on lopussa kun kausi päättyy.

Seuraava ottelu oli toista tulokas-joukkuetta Minnesotaa vastaan ja tuloksena kauden viimeisestä kohtaamisesta tappio. Molemmat expansion-joukkueet ovat pelanneet ehkä jopa yli odotusten ja voivat olla tyytyväisiä ensimmäiseen kauteensa. Wild oli ottelussa selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa.

Kauden viimeinen ottelu pelattiin viime yönä Suomen aikaa Chicagoa vastaan. Jackets päätti kautensa hienoon 4-3 voittoon jatkoajalla. Joukkue on ollut melko huono jatkoajalle menneissä otteluissa mutta tällä kertaa tuuri kääntyi. Deron Quint pelasi hyvin tehden tehot 1+1. Tyler Wright teki kauden viimeisen maalin ratkaistessaan pelin joukkueelleen. Näin viimeinen ottelu päätti kauden mukaviin tunnelmiin.

Tästä on hyvä jatkaa kovaa työtä jälleen ensi kaudella!

» Lähetä palautetta toimitukselle