Joukkueraportti 9.4.

NHL / Artikkeli
13 tappiotonta ottelua runkosarjan päätteeksi. Toiseksi vähiten päästettyjä maaleja (184) koko liigassa. Modanolla 12 viime ottelussa 17 pistettä ja uran 900. piste runkosarjan viimeisessä ottelussa San Josea vastaan. Mitäs sitten? Nyt kausi vasta alkaa!

Dallas epäonnistui Jennings Trophyn tavoitteessaan häviten Buffalolle kolmella maalilla. Viimeisen viikon kolme ottelua (Edmonton, Calgary & San Jose), joissa Stars päästi omiin 4 maalia olivat liikaa. Merkityksellistä on se, että huolimatta neljästä takaiskumaalista Stars ei hävinnyt noista ottelusta yhtäkään. Ja siitähän play offeissa on kyse. Voittamisesta. Tyyli on vapaa. Vain voitto merkitsee. Sama se pelaatko Pittsburghin tyylistä avointa taitokiekkoa, vai D is for Defence is for Dallas -tyylistä puolustusvoittoista peliä. Summerin soidessa pitää olla voittaja ja viimeisen kuukauden Dallas on pelannut tuo mielessään. Miellyttävää oli myös huomata, ettei Dallas keskittynyt viimeisessä runkosarjan pelissään Owen Nolanille kostamiseen, vaan pelaamiseen. Menestys on paras kosto, sanotaan.

Joukkueen terveystilanne on hyvä: Nieuwendyk ja Langenbrunner ovat terveinä, Belfourin selkä on hyvässä kunnossa ja sivussa on ainoastaan Diduck murtuneen nilkan takia. Stars pääsee sitä paitsi pelaamaan suht paineettomasti päähuomion kiinnittyessä Coloradon ja New Jerseyn menestykseen.

Modano saavutti 30 maalin merkkipaalun jälleen. Nieuwendyk (29) ja Hull (39) jäivät niukasti pyöreistä lukemista, mutta Morrow ja Lehtinen ylittivät 20 maalin pylvään. Grant Marshall pelasi uransa parhaan kauden saalistaen 37 pistettä ja Sergei Zubov oli koko NHL:n kahdeksanneksi tehokkain puolustaja 51 pisteellään. Brad Lukowich oli puolestaan koko liigan +/- -tilastossa 9. saldolla +28, vertailulukuna viime kauden synkkä -15. Modanon 84 pistettä ja +26 tekevät hänestä varteenotettavan ehdokkaan jopa Selke Trophyn voittajaksi, vaikka liiga yleensä suosiikin - ja aivan oikein - näkymättömiä työmyyriä a lá Lehtinen, Madden... Toisaalta, jos Fedorov ja Yzermankin ovat Selken voittaneet, miksei Modanokin?

Morrow "voitti" toisena vuonna peräkkäin Starsin jäähytilaston 128 minuutilla. Seuraavana oleva Helenius jäin niukasti alle 100 minuutin (99), mutta tämä kertoo vain Starsin tajunneen, ettei otteluita voiteta jäähyaitiosta. Kakkosmaalivahti Marty
Turcolla oli koko NHL:n pienin GAA 1,90 pelaamissaan 26 ottelussa, lisäksi tulokas sai tililleen 3 nollapeliä torjuntaprosentin ollessa 92,5 ja samaten liigan paras! Vezina Trophy saattaa jäädä kuitenkin haaveeksi johtuen "vähäisestä" pelimäärästä. Belfour nakutti hienot 8 nollapeliä pelaamissaan 63 pelissä. Muutamat romahdukset (esim. Los Angeles 8-0) aiheuttivat kuitenkin sen, ettei realistisia mahdollisuuksia Jennings Trophyyn ollut.

Mutta se tilastoista. Yhtä varmasti kuin Oscarit jaetaan joka kevät, tapaavat Stars ja Oilers pleijareissa! Dallas kohtaa Edmontonin neljännen kerran viimeisen viiden vuoden sisällä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaikki kunnia Öljylle, mutta nykykunnossaan se on vain suupala Starseille. Mikäli Tähdet selvittävät ensimmäisen kierroksen, on toisen kierroksen todennäköinen vastustaja aina vaarallinen ja viime aikoina loistavasti pelannut Detroit. Matka Cuppiin on pitkä ja hikinen! Mikäli Starat nostavat kannun kesäkuussa, voinee GM Bob Gaineystä sanoa, että hän ymmärtää jotain tuosta maailman parhaasta lajista: jääkiekosta! It's Showtime! ;)

» Lähetä palautetta toimitukselle