Joukkueraportti 7.2.2001

NHL / Artikkeli
Chicagon jo päästyä hyvään kuntoon joulun jälkeen on joukkueen peli viime aikoina kulkenut pienessä laskusuhdanteessa.

Heikolle pelille voivat olla syynä myös loukkaantumiset. Avainpelaajista Alexei Zhamnov (kurkku), Jaroslav Spacek (olkapää) sekä Boris Mironov (ranne) ovat viikkoja poissa pelistä. Näistä Zhamnovin loukkaantuminen näkyy eniten heikentävänä voimana. Myös Floridasta kesken kauden tullut Spacek sekä Mironov ovat sen verran suurissa rooleissa alakerrassa ettei heidän jättämiään aukkoja ole kovin helppo paikata. Korvaajiksi ollaan nostettu Norfolk Admiralsista puolustajat Steve Poapst ja Nolan Baumgartner.

Maalivahtiongelmat jälleen pinnalla

Joukkuetta alkukaudesta vaivannut maalivahtien ailahteleva peli on jälleen noussut ongelmaksi. Jocelyn Thibault on pelannut pääasiassa hyvin, mutta mies loukkasi niskansa harjoituksissa ja on aina välillä ollut vamman vuoksi ulkona. Tämä on aiheuttanut maalivahtien kierrätyksen Norfolkin ja Chicagon välillä. Vuoroin ovat käyneet ylhäällä Michel Larocque ja Jeff Maund. Heistä Larocque pelasi kaksi peliä ennen All-Star taukoa. Maund ei ole vielä ensi esiintymistään NHL:ssä päässyt tekemään. Viimeisin liike GM-Smithiltä oli Maundin lähettäminen Admiralsiin ja alkukaudesta kakkosena olleen Robbie Tallasin nostaminen takaisin ylös. Kun Thibault on taas täysin kunnossa ja pääsee omalle tasolleen, ei ykkös- maalivahdista pitäisi olla epäselvyyttä. Thibault on tällä kaudella ollut ajoittain parempi kuin koskaan Blackhawks-aikanaan.

Nylanderin ketju kuumana

Zhamnovin ollessa poissa on vastuuta tullut kakkosketjulle paljon entistä enemmän. Ketjun johtajana on toiminut Michael Nylander ja hänen laidallaan on pelannut Steve Sullivan. Miehet ovat viimeisten kahden viikon aikana tehneet paljon ratkaisevia maaleja ja näin auttaneet joukkueelleen pisteitä. Kuumaksi pelaajaksi voidaan lukea myös välillä ykkösketjussakin käynyt Chris Herperger. Mies on tehnyt uskomattoman paluun kaukaloihin muutama vuosi sitten melkein halvaannuttuaan selästä taklauksen seurauksena. Herperger on vakiinnuttanut paikkansa Chicagossa ja tekee joukkueelleen maaleja.

Tuloksellisesti heikko jakso

Chicago ei ole siis paljonkaan pisteitä viime aikoina kerännyt. Loukkaantumiset voivat olla yksi syy. Alpo Suhosen joukkueen on nyt kuitenkin keksittävä jotakin jos meinaavat pelata keväällä pudotuspeleissä. Joukkueella oli jo menossa jatkopeleihin vaadittava pistetahti, mutta sitten on mennyt heikommin. Hawksilla muutamat seuraavat pelit osoittavat tarkemmin suunnan minne joukkue on menossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle