Joukkueraportti 6.2.2001

NHL / Artikkeli
Playoff-viiva häilyy kaukaisuudessa, kuudentoista pisteen päässä, mutta Panthers ei silti vielä ole antanut periksi. Ykkösketju on löytänyt tasonsa Viktor Kozlovin parantuneiden esitysten myötä.

Viktor Kozlovin peliesityksiä on alkukaudesta himmentänyt vasemman olkapään reistailu ja siirto pois ykkösketjusta Pavel Buren rinnalta. Buren hovitarjoilijana toiminut Kozlov on ollut varjo siitä sentteristä, joka keräsi 53 syöttöä ja 70 pistettä viime kaudella. Nyt näyttää siltä, että Kozlov-Bure-kaksikko on löytämässä viime vuotisen vireen; viimeisissä 6 pelissä Bure on tehnyt 6+7 ja Kozlov 2+6 pistettä. Ykkösketjua on täydentänyt hienosti rookie Marcus Nilson kahdella maalillaan ja kolmella syötöllä.

Ottawasta hankittu Vaclav Prospal on tuonut Floridan hyökkäykseen kaivattua leveyttä. Pantteripaidassa tehoiksi on kertynyt 2 maalia ja 3 syöttöä kuudessa pelissä. Ray Whitney palasi tehokkaana (2 maalia) sairastuvalta vierasottelussa Tampaa vastaan oltuaan sivussa kuudesta pelistä selkävaivojen takia.

Panttereiden paljon parjattu tehoton puolustus on myös löytämässä tasonsa: Anders Eriksson antoi kuudessa viime pelissä viisi syöttöä ja Robert Svehla on löytämässä tutun tasonsa rookie Lance Wardin rinnalla. Wardin fyysinen pelityyli on jopa siivittänyt Svehlan taklaamaan tavallista enemmän. Floridan puolustus vahvistunee kuun loppupuolella kun lokakuussa olkapääleikkauksen läpi käynyt Mike Wilson palaa kokoonpanoon. Todd Simpson ja Lance Pitlick ovat toistaiseksi vielä sivussa.

Floridan on pelannut valmentaja Sutterin mielestä hyvin viimeisen kymmenen pelin ajan, vaikkei pisteitä olekkaan tullut aivan toivottuun tahtiin. Etenkin kotipeleissä ollaan jo lähellä viime kauden tasoa. Viimeisestä neljästä kotipelistä joukkue on hävinnyt vain yhden, senkin Ottawaa vastaan vasta jatkoajalla. Sen sijaa vieraissa ei peli ole kulkenut; viimeisestä viidestä pelistä tuloksena voitto Bostonista. Vaikka Pantterit pelaavatkin tällä hetkellä kauden parasta kiekkoa on menestyksen esteenä vielä usesti peleissä tapahtuva hermokontrollin menettäminen, joka yleensä näkyy jäähyinä. Florida ottaa tällä hetkellä eniten jäähyjä liigassa per peli, lähes 19 minuuttia. Vaikka joukkue onkin liigan parhaita alivoimalla, väsyttää turhien jäähyjen tappaminen avainpelaajia liikaa.

Vaikka Panthersien kohdalla playoffseihin pääsy näyttääkin tällä hetkellä lähes mahdottomalta, ei joukkueen GM Bill Torrey vielä ole heittänyt pyyhettä kehiin. Hänen mukaansa muut joukkueet tulevat kyllä huomaamaan milloin niin on tapahtunut. Tämä viittaus tarkoittanee sitä, että kun on varma ettei joukkueella ole playoffeihin mahdollisuuksia, alkaa pelaajakauppojen teko. Joukkueen valmentaja Duane Sutter puolestaan vakuutti paikallisessa lehdessä, että niin kauan kun joukkueella on mahdollisuudet jatkoon, ei kauppoja jossa Florida saisi vain varausvuoroja tulla tekemään. Lisäksi Sutter myönsi, että joukkueeseen kaivataan äänekästä johtajatyyppiä, koska perinteiset ääntä pitävät johtajatyypit Paul Laus ja Todd Simpson ovat sivussa. Vaclav Prospalin tulo mahdollistaa Mike Sillingerin kauppaamisen, mikäli miehellä löytyy ottajia marraskuussa. Lisäksi lähes varmana pidetään yhden viimeisistä originaaleista Panttereista, eli Scott Mellanbyn, maisemanvaihtoa johonkin playoff-seuraan. Myös Trevor Kidd on ollut muiden seurojen kiinnostuksen kohteena, mutta saattaa vielä jäädä seuraan. Viimeeksi Vancouver Canucks tarkkaili miestä neljän pelin ajan, muttei vakuuttunut miehen taidoista.

Seuraavat kaksi viikkoa ovat tärkeitä Pantherseille. Kuudesta seuraavasta pelistä viisi pelataan kotona(Minnesota, NYR, Phoenix, Boston, St. Louis) ja ainut vieraspeli on Atlantaa vastaan. Näistä peleistä olisi tärkeä vähintään 8-10 pistettä, jotta joukkueella olisi vielä mahdollisuuksia playoffseihin.

Ketjukoostumukset 24.1. vs. Capitals

1 - Marcus Nilson / Viktor Kozlov / Pavel Bure

2 - Greg Adams / Vinnie Prospal / Mike Sillinger

3 - Peter Worrell / Rob Niedermayer / Scott Mellanby

4 - (7th Defenseman) / Olli Jokinen / Joey Tetarenko

D1 - Lance Ward / Robert Svehla

D2 - Anders Eriksson / Dan Boyle

D3 - Bret Hedican / Yan Golubovsky

D7 - Lance Pitlick

G - Roberto Luongo / Trevor Kidd

» Lähetä palautetta toimitukselle