Joukkueraportti 6.2.2001

NHL / Artikkeli
All Star-ottelu tuli kojooteille taivaan lahjana, sillä pelit ovat sujuneet alakanttiin viime aikoina. Tähtipelaajien loukkaantumiset ovat omalta osaltaan sekoittaneet pelaamista; loukkaantuneiden tosin odotetaan tervehtyvän nopeasti ja palaavan kaukaloon jo tällä viikolla.

Coyotes kohtasi viimeisen viiden ottelun sarjansa aluksi Calgaryn vieraissa. Ottelu päättyi vieraiden ensimmäisen erän rynnistyksen avulla kojoottien 4-2 voittoon. Melko jäähyttömässä kamppailussa Phoenixin ratkaisijoiksi nousivat upeaa kautta pelaava Landon Wilson sekä suomalaispuolustajat Teppo Numminen ja Ossi Väänänen. Wilson iski kaksi maalia, Numminen ja Väänänen yhdet mieheen. Coyotes ratkaisi ottelun 1.erässä voittaen sen maalein 4-1. Calgaryn hyökkääjä Cory Stillman kommentoi oman joukkueensa menettäneen otteen peliin puolustuspelin yksilövirheisiin, joista Coyotes rankaisi.

Phoenix jatkoi sitten Kanadanmatkaansa Vancouveriin, jossa kyyti oli autiomaasankareille kylmää muunkin kuin pohjoisen ilmaston puolesta. Canucks hyödynsi kojoottien rangaistuksista seuranneet ylivoimat ja muutenkin väsyneen ja ponnettoman oloinen Phoenixin joukkue oli helppo vastus. Vancouverin Jarkko Ruutu tekaisi ottelussa ensimmäisen NHL-maalinsa alivoimalla. Phoenixin maalia vartioi Robert Esche, mutta hänen syykseen tappiota ei voi laittaa, muun joukkueen kontattua oikein toissaan.Phoenixin valmentaja Bob Francis oli erityisen pettynyt tuomaritoimintaan; tuomarit nimittäin hylkäsivät kaksi ”selvää” maalia. Who knows…..

Joukkueen vieraskirtue päättyi Edmontoniin, jossa sitten loukkantumisia nähtiin, maaleja sitten hieman vähemmän. 1-1 päättyneessä ottelussa Phoenix menetti Shane Doanin ja Keith Tkachukin, Doanin lihasvenähdyksen vuoksi ja Tkachukin aivotärähdyksen seurauksena. Doan palannee vasta ensi viikon alussa, Tkachuk jo tämän keskiviikon Carolina-otteluun. Landon Wilson jatkoi maalitehtailuaan, Teppo Numminen saalisti syötön Wilsonin maaliin.

Kotiinpaluu sujui tahmeasti, Coyotesin hävitessä Nashville Predatorsille maalein 2-5. ”Oli kuin olisi yrittänyt sytyttää märkää puuta palamaan”, kommentoi päävalmentaja Bob Francis joukkueensa esitystä. Ottelu oli varsin kiihkeä, jäähyjä jaettiin runsaasti. Vieraat ratkaisivat pelin kolmannessa erässä, jonka Predators vei maalein 3-1. Nashvillen tehomiehinä häärivät mm. Mike Eaton ja Patrick Kjellberg; suomalaisista Kimmo Timonen ja Mika Alatalo merkkauttivat maalin mieheen.

Viimeisessä ottelussa ennen All Star-taukoa Phoenix kohtasi kotonaan Anaheimin. Ilta oli vaihteeksi Teemu Selänteen: mies iski hattutempun ja täten nujersi kojootit. Ottelu päättyi ankkojen 4-2 voittoon, ottelu ratkesi jälleen tasaisen kahden erän jälkeen komannessa erässä, jonka vieraat voittivat maalein 3-1. Phoenixin ainoat pienehköt säväyttäjät olivat vetraani Claude Lemieux (1+1) ja tulokas Daniel Briere (1+0).

Lähitulevaisuus

Coyotesin kausi jatkuu ensin kolmella kotiottelulla (Carolina, Edmonton, Chicago) ja sen jälkeen kolmella vieraspelillä (Tampa Bay, Florida, Edmonton). Vastusta riittää, joten joukkueen on koottava itsensä ja taisteltava voitosta joka pelissä. Loukaantuneet pelaajat, Mike Sullivan, Jyrki Lumme ja Keith Tkachuk palaavat keskiviikkona, Shane Doan vasta ensi viikolla. Tämä osaltaan helpottaa tilannetta. Viime otteluissa erityisesti tökkineet maalinteko ja alivoimapelaaminen on saatava jälleen kuntoon, jotta tulosta syntyy. Suurempia muutoksia lienee luvassa seuraavan kerran 14.2, jolloin joukkue siirtyy virallisesti Wayne Gretzkyn ja Steve Ellmanin omistukseen. Erityisesti Jeremy Roenickin, Keith Tkachukin ja ehkäpä jopa Nikolai Khabibulinin tulevaisuus organissatiossa saattaa tuolloin saada uusia käänteitä. Phoenixin kauden suurimpana saavutuksena voitanee pitää sitä, että se on ainoa joukkue jota ei olla jätetty nollille yhdessäkään kuluvan kauden pelissä.