Joukkueraportti 4.3.2001

NHL / Artikkeli
Chicago Blackhawks alkaa jälleen löytämään peliänsä, mutta tapahtuuko se liian myöhään?

Kuluneen jakson alussa Chicago kohtasi Detroit Red Wingsin. Tuloksena pelistä oli selvä 3-7 tappio, Red Wingsin esittäessä erittäin vahvaa peliä. Chicagon valmentaja Alpo Suhonen sanoikin pelin jälkeen Wingsin olevan jälleen vahva ehdokas Stanley Cupin voittajaksi. Blackhawks on voittanut eniten pelejä oman Central-divisioonansa joukkueita vastaan. Tällä kertaa tuli kuitenkin tappio ikuista "vihollista" vastaan.

Seuraava peli oli kotona Atlanta Trashersia vastaan. Pelin ainoan maalin teki Chicagon Kyle Calder joka näin ratkaisi tärkeän voiton joukkueelleen. Toinen sankari oli maalivahti Jocelyn Thibault joka pelasi kauden seitsemännen nollapelinsä. Mielenkiintoinen episodi koettiin kun Chicagon Ryan Vandenbussche taklasi Steve Staiosin kunnolla seinälle. Jälkitilanteessa Atlantan poliisi Jeff Odgers haastoi "Rhinon" tappeluun. Molemmille majorit sekä Vandenbusschelle vielä Standing Ovation hienosta suorituksesta. Tilanteessa katsomosta kuului huuto joka oli suunnattu Mike Smithille "That`s what the Blackhawks fans are about"! Pienenä kommenttina Rhinon vähästä peliajasta. Lehdistö-tilaisuudessa Atlantan valmentaja x-Blackhawk Curt Fraser sanoi Calderin maalin olleen potkaistu. Tuomari katsoi kiekon kuitenkin vain ohjautuneen miehen luistimesta maaliin. Ottelun hahmot olivat maalivahdit Thibault ja Damian Rhodes sekä hienosti pelannut Calder. Mies omalta osaltaan auttaa Chicagon 3 ja 4 ketjujen aneemisuutta viime aikoina. Ottelussa esiintyi myös Norfolk Admiralsista nostettu fyysinen laituri Aaron Downey.

Seuraavat kaksi peliä Chicago pelasi kahta Itäisen Konferenssin kovaa joukkuetta Torontoa ja Washingtonia vastaan. Torontoa vastaan Chicago johti kolmannen erän alussa 2-0, mutta neljässä ja puolessa minuutissa peli kääntyi tappioksi 4-2. Joukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi vielä 6-4 voittoon pitkälle huippukunnossa olevan Eric Dazen ansiosta. Ottelu oli kolmannen erän tapahtumiin katsoen melko erikoinen. Peli aukesi kunnolla vasta päätös-erässä. Ottelussa esiintyivät jälleen pitkään loukkaantuneina olleet puolustajat Boris Mironov ja Jaroslav Spacek. Mironov pelasi vain kuusi minuuttia, Spacek paljon enemmän 15 minuuttia. Miehet eivät ole vielä aivan kunnossa, mutta tulevat olemaan iso apu joukkueelle tulevaisuudessa. Mironovin kohdallahan liikkuu paljon siirto-huhuja, jutut ovat vieneet miestä mm. New Jersey Devilsiin siirtoajan umpeutuessa. Saa nähdä mitä tapahtuu. Washingtonia vastaan Blackhawks jälleen jatkoi vahvoja esityksiään. Capitals oli peliin tullessaan kovassa kunnossa ja voittoputkessa. Se ei kuitenkaan auttanut vaan Hawks vei pisteet. Ottelun jälkeen Mike Smith lähetti Downeyn takaisin Norfolkiin.

Steve Passmore palasi Chicagoon

Los Angeles peliä ennen Mike Smith kertoi hankkineensa maalivahti Steve Passmoren takaisin seuraan juuri Kingsistä. Passmore siirtyi Kaliforniaan viime kesänä ennen varaus-tilaisuuksia muttei suuremmin saanut peliaikaa Kingsissä. Nyt mies palaa Chicagoon, vaihdossa Kings sai kahdeksannen kierroksen varausoikeuden. Kaupan varmistuttua Smith lähetti Robbie Tallasin alas ja nosti Passmoren Chicagoon. Mies oli kaupungissa jo valmiiksi koska pelasi aikaisemmin Chicago Wolwesissa IHL-liigaa.

Itse pelissä Passmore istui penkillä kun Thibault jatkoi loistavia esityksiään. "T-Bow" kuului ottelun hahmoihin yhdessä Kings-vahti Felix Potvinin kanssa. Kova maalivahti-peli varmisti tasatuloksen joka olikin oikeutettu. Blackhawksin pudotuspeli viivaan olevaan eroon eivät numerot suuremmin vaikuttaneet.