Joukkueraportti 4.2.2001

NHL / Artikkeli
Brad Isbisterin paluu ja hyvä maalivahtipeli on piristänyt Saarelaisia.

Brad Isbisterin paluu pelikentille on parantanut joukkueen peliä ja kohentanut nuoren joukkueen itseluottamusta. Joulukuussa ja tammikuun alussa valmentaja Goring näytti menettäneen pelaajiensa luottamuksen, mutta Isbisterin paluun jälkeen Islandersin taisteluhenki on palannut. Viimeisestä viidesta pelistä on tuloksena makeat voitot paikalliskilpailijoista Rangerseista ja Devilseistä sekä niukat tappiot pudotuspeliviivan yläpuolella majaileville Ottawalle, Buffalolle ja Philadelphialle.

Vaikka Saarelaiset ovat olleetkin pelillisesti ja tilastollisesti otteluissa alakynnessä, niin joukkue ei ole kuitenkaan luovuttanut yhdessäkään pelissä. Viime peleissä keskushyökkääjänä pelanneen Isbisterin merkitystä joukkueelle on syytä korostaa, sillä hän teki molemmissa voito-otteluissa ratkaisevan maalin. Flyers-pelistä hän joutui olemaan poissa vatsataudin vuoksi.

Toista vuottaan NHL:ssä pelaava Tim Connolly on vihdoinkin alkanut tehdä maaleja ja saattaa sitenkin saada tällä kaudella kokoon yli kymmenen maalia. Jos Isbister pysyy terveenä ja pystyy pelaamaan keskushyökkäjäänä yhtä hyvillä tehoilla kuin viime peleissä, niin Islesin sentteritilanne ei näytä enää lainkaan niin katastrofaaliselta kuin alkukaudesta. Dave Scatchard on jatkanut hyviä pelejään ja nelossentterin paikalle joukkueessa on tunkua. Krog , Blake, Martins ja Lapointe pystyvät kaikki tarvittaessa pelaamaan nelossentterin paikkaa. Oleg Kvasha on yhä loukkaantuneena, mutta hänenkin pitäisi tervehtyä parin viikon sisään. Ei olisi ihme, vaikka veteraani Claude Lapointe kaupattaisiin johonkin veteraanisentteriä kaipaavaan joukkueeseen helmi-maaliskuun aikana.

Roman Hamrlik ei pystynyt pelaamaan nivusvaivojen vuoksi Flyers-pelissä. Sama vaiva on haitannut Hamrlikin pelaamista muissakin peleissä eikä vamma parane muulla kuin levolla. Toivottavasti Roman tervehtyy nopeasti, sillä Kevin Haller on sivussa koko loppukauden ja joukkue tarvitsee Hamrilikin kokemusta puolustuksessa. Kenny Jönsson kerää jatkuvasti peleissä miinuksia, mutta veteraani Garry Galley on pelannut luotettavasti. Hamrlikin poissaollessa Galley, eikä ex-kapteeni Jönsson, on ollut joukkueen johtava puolustaja. Eric Cairns paluu on varmistanut puoluspäätä, josta puuttuu olkapäänsä loukannut rookie Branislav Mezei. Kuudentena pakkina on pelannut Ray Schultz, joka Philadelphia ottelussa hanskasi konkari Rick Tocchetin kanssa.

Maalivahdit ovat pelanneet hyvin ja viime kesän ykkösvaraus Rick DiPietro suoritti ensiesiintymisensä NHL:ssä. Arviot DiPietrosta ovat olleet myönteisiä, vaikka vahinkojakin on sattunut. Ensimmäisessä pelissään Buffaloa vastaan DiPietro ei onnistunut tankkauksessan aivan täydellisesti ja joutuikin jättämään kentän viisi minuuttia ottelun loppua nestevajauksen aiheuttamien lihaskramppien vuoksi. Philadelphiaa vastaan Islanders oli pahasti jyrän alla ensimmäisessä erässä (laukaukset 7-1), mutta DiPietro piti joukkueen pelissä. Valmentaja Goringin tiukan puhuttelun jälkeen Isles pystyi jopa hallitsemaan toista erää, mutta kolmannessa erässä nuori maalivahti arvio väärin Desjardinsin puolesta kentästä laukoman vedon ja niin kiekko sujahti maaliin. Pelin viimeisellä minuutilla Mark Recchi teki vielä tyhjiin toisen maalin. On kuitenkin vaikea syyttää DiPietroa tappiosta, kun kenttäpelaajat eivät pysty tekemään maaliakaan. Molemmissa pelaamissaan peleissä DiPietron mailapelaamista ovat kehuneet sekä oma valmentaja Goring että vastustajan valmentajat.

Islandersilla on tällä hetkellä ”ylhäällä” kolme maalivahtia. Toimitusjohtaja Milburyn mielestä kolmen maalivahdin tilanne ei NHL:ssä toimi, joten yhden kolmikosta pitää poistua. Sekä valmentaja Goring että GM Milbury haluavat pitää DiPietron liigassa kauden lopppuun asti, joten Flahertyllä tai Beezerillä on edessä lähdön paikka. Flahertyllä ei ole käytännösssä minkäänlaista kauppa-arvoa, joten Vanbiesbrouck myytäneen ennen maaliskuun puoliväliä itse valitsemaansa joukkueeseen. Milbury on ollut erittäin tyytyväinen Vanbiesbrouckin panokseen, mutta uuden maalivahtivalmentajan Meekesin palkaamisen jälkeen Beezerillä ei taida olla organisaatiossa sopivaa roolia. Parhaassa tapauksessa Vanbiesbrouckista saa keskikierroksen (kolmas-viides) varauksen, mutta todennäköisesti Beezer on osa useamman pelaajan pakettia, jolla Milbury pyrkii parantamaan joukkueensa kolmos-neloskentän tasoa.

Kokoonpano 27.1. vs. Buffalo (by Bob Peck)

1 - Taylor Pyatt / Brad Isbister / Mariusz Czerkawski

2 - Jason Blake / Tim Connolly / Mark Parrish

3 - Claude Lapointe / Dave Scatchard / Bill Muckalt

4 - Craig Berube / Steve Martins / Mark Lawrence

D1 - Eric Cairns / Zdeno Chara

D2 - Roman Hamrlik / Garry Galley

D3 - Ray Schultz / Kenny Jonsson

G - Rick DiPietro / Wade Flaherty

» Lähetä palautetta toimitukselle