Joukkueraportti 4.2.2001

NHL / Artikkeli
Loukkaantumisten koittelema St Louis Blues alkaa hiljalleen pudota Avalanchen kyydistä. Runkosarjan voitto häämöttää, mutta vielä on vajaat 30 peliä jäljellä.

Vierastappio Vancouverissa päätti Coloradon kymmenen tappiottoman- ja seitsemän voitto-ottelun putken. Colorado johti kolmannessa erässä peliä 3-2 , mutta Jarkko Ruudun tasoitusmaalin jälkeen Vancouver meni menojaan. Valmentaja Bob Hartley oli varautunut fyysiseen otteluun, sillä kokoonpanossa olivat sekä Scott Parker että Chris Dingman, mutta tällä kertaa Vancouver-ottelussa ei tappeluja nähty. Ville Nieminen jatkoi pirteitä otteitaan ja teki jo kolmannessa perättäisessä ottelussa maalin.

Ykkösketju pelasi varmasti huonoimman pelinsä viikkokausiin, sillä Tanguaylla, Sakicilla, Hejdukilla sekä Bourquella +/-lukema pelissä oli -3. Tätä peliä lukuunottamatta ykkösketju on kuitenkin jatkanut erinomaisia otteitaan ja sen ovat NHL:n katsojatkin huomanneet. Joe Sakic, Ray Bourque, Patrick Roy sekä ”kakkoskentän” Peter Forsberg äänestettiin All-stars-ottelun avauskenttällisiin. Viides Coloradon edustaja ottelussa on loukkaantuneen Alexander Mogilnyn tilalle valittu Milan Hejduk.

Viime peleissä Colorado ei ole ollut pelkästään kahden ensimmäisen kentällisen varassa, vaan myös kolmosketjun sentteri Stephane Yelle on onnistunut maalinteossa. Toivuttuaan selkävammastaan Yelle on tehnyt viidessä viimeissä ottelussa kolme maalia, kun alkukaudesta hän oli onnistunut vain kertaalleen. Toinen yllättäjä on ollut Deadmarshin tilalla kakkosketjussa pelannut Ville Nieminen, joka pudotti tehokkaalla pelillään Dan Hinoten nelosketjuun.

Adam Deadmarsh palannee kokoonpanoon pikapuoliin ja onkin mielenkiintoista nähdä miten valmentaja Hartley muokkaa ketjujaan. Vaikka Deadmarsh ottaisikin paikkansa kakkosketjussa, niin taidollisesti Nieminen pärjää kolmosketjun Messierille ja nelosketjun Dingmanille helposti. Toisaalata Ville ei kuitenkaan tuo peliin yhtä vahvaa fyysistä panosta kuin paljon taklaava Messier tai joukkueen kakkostappelija Dingman. Coloradosta löytyy hyökkäytehoja ilman Niemistäkin, mutta fyysisellä puolella suhteellisen pienikokoisella Avalanche-ryhmällä on puutteita. Pelkäänkin, että Deadmarshin tervehdyttyä farmi kutsuu Niemistä jälleen kerran - ikävä kyllä.

Puolustuspeli on toiminut Avseilla todella hyvin. Nashville-ottelussa kotijoukkue Predators pääsi laukomaan koko ottelussa vain 9 kertaa kohti maalia. Rookie Rick Berry on syrjäyttänyt Nolan Prattin kuudennen puolustajan paikalta, sillä Pratt on ollut terveenä sivussa kaikkissa viidessä viimeksi pelatussa ottelussa. Berry pelaa luotettavan Aaron Millerin parina keskimäärin ylil 12 minuuttia ottelussa. Kokemattomuudesta johtuvia virheitä sijoittumisessa ja kiekonkäsittelyssä tulee, mutta kokonaisuudessaan esitys on ollut lupaava. Berryn onnistuminen on varmasti antanut uskoa muille Hershyässä pelaaville nuorille pakeille. Tällä kaudella muita nuoria farmista tuskin kutsutaan, mutta ensi kaudella viime peleissä piristyneellä Ryanztasevilla ja kumppaneilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan NHL-vauhtia.

David Aesbicher on jatkanut taipumustaan päästää maali ottelun alussa, mutta onnistui voittamaan molemmat pelaamansa ottelut. Viimeisestä neljästä pelaamastaan pelistä nuori sveitsiläinen on voittanut kaksi ja pelannut kaksi tasan, joten hän on hyvässä putkessa. Patrick Roy on NHL:n tämän kauden voittotilaston kärjessä ja varmasti vierasvoitto San Josesta (Nabokovista) oli hänelle makea. Vancouveria vastaan Roy kesti tulitusta kaksi ja puoli erää (36 torjuntaa!), kunnes Canuckit lopulta onnistuivat ratkaisemaan ottelun. Voittomaalin teki D. Sedin ja viidennen maalin viimeisteli Peter Schaefer tyhjiin.

Kokoonpanot 1.2. vs. Vancouver (by Bob Peck)

1 - Alex Tanguay / Joe Sakic / Milan Hejduk

2 - Ville Nieminen / Peter Forsberg / Chris Drury

3 - Eric Messier / Stephane Yelle / Shjon Podein

4 - Chris Dingman / Dan Hinote / Scott Parker

D1 - Ray Bourque / Greg DeVries

D2 - Martin Skoula / Jon Klemm

D3 - Rick Berry / Aaron Miller

G - Patrick Roy / David Aebischer

» Lähetä palautetta toimitukselle