Joukkueraportti 28.3.2001

NHL / Artikkeli
Buffalo tähyää jälleen kerran kotietuun playoffseissa. Se on pitkälti muurin, nimeltä Dominik Hasekin varassa. Loukkaantumiset eivät Buffalon joukkuetta haittaa, joten siinä ei pitäisi ongelmaa olla. Steve Heinzen ja Donald Audetten siirrot ennen deadlinea ovat tuoneet piristystä koko joukkueen esityksiin. Onhan Heinze tuonut jo hattutempun ja pari muuta ratkaisevaa maalia, joten tämä mies vain vahvistaa joukkuetta.

Muuri nimeltä Hasek.

Dominik Hasek on jälleen tekemässä huippusuoristusta. Miehen 10 nollapeliä ja 91.9% torjuntaprosentti puhuvat puolestaan. Hasek on ratkaisevassa asemassa, joukkue kaatuu tai nousee hänen mukana, kuten on ollut jo kolme viimeistä kautta. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Dominik Hasek lopettaa uransa (jälleen) tämän kauden jälkeen. Pitkälti hänestä riippuu onko Buffalo taistelemassa Stanley Cupin voitosta vai ei. Silti mies on ilmoittanut pelihaluista Salt Lake Cityn olympialaisissa. Eli tästä miehestä ei taas ota selvää; voi olla että Hasek myös myydään kesällä muualle kun hänellä on vielä jonkin verran arvoa. Tässä kaupassa Buffalo saisi pari hyvää nuorta lupausta ja kenties varausvuoroja. Mutta toisaalta, miehellä on paikka Sabresin kannattajien sydämessä niin tiukasti, että se kai merkitsisi maailmanloppua, jos tämä toteutuisi. Mutta Hasek on kuitenkin nousemassa taas sille tasolle, millä hän on pelannut pari viimeistä kautta.

Heinze ja Audette

Steve Heinze ja Donald Audette. Siinä kaksi nimeä, jotka siirtyivät maaliskuun deadlinessa Buffaloon. Näistä kahdesta on Heinze jo osoittanut tehokkuutensa, piste per ottelu on tämän hetkinen saldo. Mies siirtyi kesän laajennusdraftissa Bostonista, missä hän oli pelannut koko uransa alun, Columbukseen. Columbuksessa saldoksi kertyi 22 maalia ja 20 syöttöä 65 ottelussa. Siirtoajan umpeutuessa hän siirtyi Buffaloon ja jo toisessa ottelussaan hän todisti taitonsa iskemällä hattutempun Buffalolle. Heinze tunnetaan hyvistä syötöistä, mutta nousee mies usein myös maalintekoonkin paikaltaan. Hän on hyvä kahteen suuntaan pelaava amerikkalainen, joka on myös ollut yliopistosarjojen (NCAA) All-American first teamissa ja Hockey East all Starsissa kaudella
1989-1990. Aikaisemmin hän on kerännyt NHL-uransa aikana neljä hattutemppua. Heinze tulee nousemaan ratkaisevaan rooliin pudotuspeleissä hyvä pelisilmänsä ansiosta.

Donald Audette, mies joka lähti, ja palasi. Audette aloitti uransa Buffalossa, lähti kaudella 1998-99 Los Angelesiin, sieltä seuraavaksi kaudeksi Atlantaan, mutta palasi sieltä jo 14 ottelun jälkeen Kingsin paitaan, jossa jatkoi kauden loppuun. Kesällä hänet kuitenkin taas siirrettiin Atlantaan, jossa sitten jatkoi deadlineen asti, jolloin Buffalo nappasi hänet. Audette on pienikokoinen hyökkääjä, joka osaa tehdä pisteitä, jos hän haluaa. Tästä puhuu puolestaan Alkukauden saldo: 32 maalia ja 39 syöttöä 64 ottelussa! Tämä mies jos kuka on myös hyvä vahvistus Buffalolle. Nopeat laukaukset ovat Audetten valtti hyökkäyspäässä, mutta jos tarve vaatii, mies myös puolustaa joukkuettaan henkeen ja vereen. Audette nimettiin 1990 AHL:n vuoden tulokkaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle