Joukkueraportti 27.3.2001

NHL / Artikkeli
Blue Jackets on jälleen pelannut melko hyvin viiden ottelun sarjan, vaikkei suurempaa panosta enää olekaan.

Ensimmäiseen peliinsä joukkue matkasi Atlantaan jossa oli vastassa myös jo suurimmat panoksensa menettänyt Trashers. Columbus otti voiton numeroin 0-3. Maalivahti Ron Tugnutt pelasi toisen nollapelinsä peräkkäin ja jatkoi vahvoja otteitaan Jackets maalilla. Yleensä muista ansioista otsikoihin pääsevä Tyler Wright teki kolme maalia ja varmisti joukkueelleen voiton. Hattutemppu oli miehen uran ensimmäinen. Matka jatkui edelleen New Yorkiin missä luisteli vastaan heikon kauden jälleen pelannut Islanders. Columbus voitti 3-2, ottelussa jossa maalivahdit Tugnutt ja Islesin Terreri olivat hyvässä kunnossa.

Taistelu Nashvillea vastaan

Blue Jackets on tulokas-kaudellaan pelannut suurinpiirtein saman tasoisesti mitä Nashville Predators pelasi muutama vuosi sitten tultuaan liigaan. Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet melko tasaisesti ja kohtaavat vielä kerran. Näitä kahta joukkuetta on monesti verrattu toisiinsa. Predators oli kaksi vuotta sitten samassa tilanteessa kuin Jackets on nyt. Joukkueen rakenne oli melko lailla samanlainen, oli pelaajia euroopasta ja oli kokeneempia pelaajia jotka on sittemmin kaupattu/päästetty pois. Expansion-joukkueiden kehittymisessä seuraava askel liigaan tulon jälkeen on aina tietty nuorentaminen ja kehitykselle tulevaisuutta ajatellen omistautuminen. Tämän myös Columbus tulee tekemään muutaman seuraavan vuoden aikana. Siitä näemme osoituksena esimerkiksi sen että organisaation viime kesän ykkösvaraus puolustaja Rostislav Klesla, Tsekin tämän vuoden Nuorten MM-voittaja joukkueen ja samalla koko kisojen paras puolustaja tulee olemaan joukkueessa ensi kaudella. Samaten AHL-liigan tämän kauden parhaana pidetty puolustaja, Chicagosta expansion-draftissa poimittu Radim Bicanek tulee olemaan joukkueessa ensi talvena. Osittain näiden pelaajien tulemisen tieltä treidattiin pois Frantisek Kucera tämän kauden siirtorajan umpeutuessa. Tällaiset liikkeet ovat luonnollisia kun joukkue on tullut liigaan ja alkaa vähitellen rakentamaan tulevaisuutta varten.

Columbus ei todennäköisesti tule voittamaan Stanley Cupia muutamaan vuoteen ja vaikka pudotuspeleissäkään ei oltaisi ensi vuonna tulee fanien ja organisaation olla kärsivällisiä. Voittavaa joukkuetta ei rakenneta hetkessä. Jos fani ajattelee kun ostaa kausikorttia että haluaa nähdä joukkueensa taistelevan lopullisesta menestyksestä, hän on väärässä. Saavuttaaksen sen menestyksen pitää myös tehdä töitä sen eteen, menestys ei tule itsekseen. Columbuksessa voidaan katsoa mallia vaikka San Jose Sharksista, joka on kärsivällisesti rakentanut menestystä omien varauksien ja järkevien hankintojen kautta ja alkaa nauttia sitä vähitellen. Blue Jackets kannattajien on turha odottaa mitään radikaalia vielä muutamaan vuoteen.

Puolustaja Jamie Heward oli aikoinaan kokemassa Predatorsin alkutaipaleen liigassa. Myös Heward sai lähteä kun joukkuetta alettiin järjestemällisesti nuorentamaan.

Tällä kertaa oli Nashvillen vuoro voittaa Columbus numeroin 1-2. Pelaajien tunteet otteluista olivat sellaiset että näiden kahden joukkueen välille on syntymässä tietynlainen taistelu. Pelit ovat olleet kovaa taistelua alusta loppuun asti ja voittoja arvostetaan joukkueiden keskuudessa paljon.

Vähä maalista Canucksia vastaan

Seuraavaan peliin Columbus sai vastaansa Vancouverin joka on pelannut hyvän kauden. Jackets lähti peliin hyvällä vauhdilla ja saikin heti alusta alkaen rakennettua tilanteita Dan Cloutierin maalille. Tuloksena mm. Deron Quintin tolppaan osunut laukaus. Canucks meni johtoon 1-0 kun Trent Klatt koukki Lyle Odeleinin kumoon, otti kiekon ja syötti tyhjään paikkaan Daniel Sedinille jolla oli helppo työ laittaa se maaliin. Tilannetta edelsi tuomari virhe, koska Klatt sai kiekon Odeleinilta kaatamalla tämän jäähän. Tilanteesta olisi pitänyt viheltää jäähy. Tasoituksen Columbus sai tehtyä vasta kolmannessa erässä kun tulokas Chris Nielsen joka oltiin nostettu ennen peliä Syracusesta teki 1-1 tasoituksen Knutsenin ja Kronin syötöstä. Maali syntyi aivan Cloutierin edestä. Palkintona tasoituksesta Nielsen sai paluulipun takaisin Crunchiin. Nielsenille tulee mahdollisuus läpimurtoon ensi kaudella.

Ottelussa esiintyi myös uusi tuttavuus suoraan Syracusesta, Bill Bowler. Mies on agressiiviseen peliin pystyvä pelaaja joka osaa myös kiekollisen pelaamisen. Bowler sai kuitenkin muutaman ottelun sisään palata takaisin farmiin.

Maali iloittelua kotona

Calgary Flames on ollut tällä kaudella hyvä vastus Columbukselle ja sitä se oli jälleen kun Blue Jackets voitti ottelun kotonaan numeroin 6-4. Ottelussa tehtiin enemmän maaleja kuin kertaakaan aikaisemmin Ohiossa tällä kaudella. Halli oli täynnä ja norjalais-tähti Espen Knutsen syötti viisi maalia tehden seuran ennätyksen yhden pelin syöttöjen maalien määrässä.

Columbus joutui kuitenkin maksamaan kovan hinnan voitostaan. Hyvään kevät-vireeseen päässyt tsekki Robert Kron loukkasi itsensä vakavasti ottelun toisessa erässä ja pelästytti joukkueensa sekä fanit pahemman kerran. Kron sai Flamesin suomalais-puolustaja Toni Lydmanin rystyllä heitetyn purkukiekon suuhunsa hyökkäyspään oikeassa kulmassa. Mies kaatui laitaa päin ja jäi makaamaan jäähän. Jäässä maatessaan mies sanoi ettei pysty liikuttamaan itseään ja pelättiin että Kron oli loukannut itsensä pahemmin kaulasta. Kun miestä kannettiin jäältä pois hän kuitenkin sai näytettyä merkkejä siitä että on kunnossa. Myös paikat alkoivat liikkua sairaalassa kun mies sinne asti pääsi. Joka tapauksessa hänen kautensa on ohi. Menetys oli paha Blue Jacketsille jolla on muutenkin kapeutta hyökkäyksessä Geoff Sanderssonin ollessa loukkaantuneena. Farmista nostettiin ottelun jälkeen ylös Mathieu Darche sekä Martin Spanhel.

» Lähetä palautetta toimitukselle